Żadnych rozmów nie było.
Ale o czym tu mowa. Goście wypowiadają się bez żadnego sensu.
Przeciez Tielemans juz teraz bylby profesorem w naszej słabiutkiej pomocy. Jeszcze przycmiłby naszego hiszpańskiego maestro. I bylby w stanie rozegrać te 30 meczow w Premier League bo jest dość sprawnym zawodnikiem. No i regularnym. Gdyby się ktoś zaznajomił z jego statystykami ze wszystkich sezonow w Leicester to kazdy by stwierdził że za tak niska kwotę to obowiązek ściągnąć takiego grajka.
A Ty jestes managerem Tielemansa xD?
Takie informacje pojawiają się przecież w mediach. Jeżeli są jakiekolwiek informacje poza plotkami na zasadzie ktoś się kimś interesuje.
Bo przecież Tielmans również się przewijał w plotkach z Liverpoolem.
Okey. Skoro każdy kto się zaznajomił ze statystykami by po niego ściągnął to czemu tego nie zrobiono xD?
Wybitne
W statystykach defensywnych ubogo, średnio albo poniżej przeciętnej.
W ofensywnych względnie.
to masz porownanie z naszym kapitanem

i z Naby Keita
ten tu wyglada jak polbog

No i te statystyki tylko to potwierdzają.
Keita jest świetnym piłkarzem, ale ciagle kontuzjowanym. Gdzie tutaj kontrargument do tej sytuacji.
Hendo stracił mocno w ciągu ostatnich 2 sezonów i wiele ostatnich dyskusji to potwierdza i jest tutaj zgodność.
A Tielmans w wieku 25 lat wyglada jak piłkarski średniak; ograny w premier league, ale średniak. Chcecie drugiego Oxa to sobie chciejcie, ale ja wiem jak będą wyglądać narzekania za rok czy dwa odnośnie niego. Płacz, ze siedzi na ławce, a jak wchodzi to wyglada kiepsko, a małej tygodniówki to na pewno nie dostanie.
Ja również jestem sceptycznie nastawiony do Tielemansa. To ze kosztował by niewiele wyrównał by na tygodniówce, także żadna to okazja.
Ja najmocniej chciał bym Fekira ponieważ potrafił by również czasami zagrać na prawym skrzydle odciążając Salaha + Nunes, myśle ze oba transfery zamknęły by się w 70 mln euro
Edit: kolega niżej wspomniał o Nevesie, również mega ciekawa opcja
Po prostu Keita gra mniej i w lepszej drużynie. Tielmansa statystyki mogą u nas też całkiem inaczej wyglądać. Ogólnie jak dla mnie Belg i Neves to jedyny środkowi(realni) z ligi, których bym widział u nas.
Jak się statystyki indywidualne mają do gry w lepszej drużynie? Już zwłaszcza te bardziej defensywne oparte na wybieganiu i na antycypowanie gry?
Zobacz na statystyki Touchameniego czy kilku innych topowych pomocników. Albo przeciwnie zobacz statystyki kilku słabszych pomocników z mocniejszych drużyn.
Plus co ma mniejsza liczba gier do tego? To przecież jest w przeliczeniu na 90 minut.
Człowieku co ty przytaczasz jakieś bramki i asysty, skoro leicester gra zupełnie inna piłkę niż my. Dla twojej informacji to i Wijnaldum przychodząc do nas miał 11 bramek w sezonie, a później większość i tak miała go dość. Nie No argument ktoś się nim interesował. Hhahaha weź człowieku ogarnij się i zastanów się ile w danej plotce, że ktoś się kimś interesował jest prawdy. Zacznij trochę myśleć i zobacz czy Klopp ściąga do pomocy zawodników, którzy maja jakieś tam statystyki bramek i asyst czy takich co umieją presować i zabezpieczać tyły.
Ja powiem tak - nikt nie twierdzi, że Belg jest jakimś wielkim wirtuozem. Ale spójrzmy na to jakich zawodników mamy na ławce - Jones, Milner, Ox, Elliot. Naprawdę taki Tielemans za 25 mln (czy nawet 20) dałby nam spore pole manewru
Elliot i Jones są lepszymi piłkarzami od Tielmansa już w tym momencie, a są młodzi i perspektywiczni. Znacznie lepiej im dawać więcej szans bo w przeciągu kilku lat mogą się stać piłkarskimi numerami 1 naszej drużyny.
Co Ty w ogóle piszesz, Eliott zagrał 5 meczy przed kontuzją, a potem prawie nic, bo był bez formy, Jones to się często nawet na ławkę nie łapał. Belg gra regularnie w jednej z lepszych drużyn PL oraz reprezentacji Belgii. Nie jest on oczywiście jakimś zbawcą naszej pomocy, ale na pewno by więcej wniósł niż Eliott, Jones, Hendo czy Keita razem wzięci.
No jak widać można, a wręcz jest to wymagane. Wielu kibiców “since 2018” (nie cytat gdyby ktos jak Smuggler chciał sie doczepić o semantyke) jedyne rozwiązanie na kontuzje upatruje w nowym transferze za miliony. Jak Thiago złapałby kontuzję dzien po zamknieciu ukienka to chyba przestaliby kibicować bo nie byloby szans na żaden transfer. Wole tłuc sie te 3 miesiące do mundialu Elliottem czy Milnerem niz stać sie Manchesterem kupujacym w panice bo kibice robią presję. Sam Jurgen kiedys powiedzial, że niektórzy wierzą w transfery, a on wierzy w swoj skład. Ja wierzę w Jurgena.
Czyli to co powtarzam- wy nie chcecie żadnych faktycznych wzmocnień tylko panic buying bo wypadł Thiago. Skoro Tielmans to żaden wirtuoz to czemu mielibyśmy nie stawiać na Eliota czy Jonesa xD?
Bo w statystykach Tielmans ani nie zachwyca, a w ogólnym rozrachunku gość ma liczby na poziomie niewiele lepszym niż większość naszych pomocników, którzy są notorycznie krytykowani jako za słabo na Liverpool.
Zrobiłeś jakieś bieda porównanie z jakiejś stronki, a zachowujesz się jak jakiś Edwards czy inny Ward xD
Tielemans w sezonach 19/20 i 20/21 był powszechnie uważany za top 3 najlepszych śp spoza big 6, no ale widać ty wiesz lepiej i wszyscy się mylą lol
hahahaha zwykle piszesz z sensem ale z Jonesem to żeś odfrunął zupełnie, lepiej to skasuj zanim więcej ludzi zobaczy Jones niestety może mu co najwyżej buty czyścić, szans dostał już tyle, że cięzko zliczyć, a perspektywy z nim są takie, że może kiedyś się go sprzeda do jakiegoś średniaka za 10-15 mln. Elliotowi przy pełnej sympatii i wierze w niego też wciąż bardzo daleko do Tielemansa a w dorosłej piłce dopiero raczkuje.
FBref to jeden z najlepszych agregatów statystyk jeżeli chodzi o ligi top 5.
Możemy przecież przeglądnąć statystyki z poprzednich lat i jak to Tielmans był w topce pomocników.
Ja bynajmniej żadnym Wardem nie jestem, ani się nim nie czuję, niemniej bawi mnie jak w jednym zdaniu wyskoczyć można z krytyką moich przemyśleń i przedstawić własne jako rzekomą prawdę objawioną.
Anyway. Wyglada na to, że piłkarski świat znowu 10 lat za LFC.Pl i oni czegoś nie dostrzegają.
To, jak postrzega go piłkarski świat będziemy wiedzieć pod koniec tego okienka albo za rok (kiedy wygaśnie mu kontrakt), kiedy będzie już wiadomo, gdzie trafi. A swojego komentarza nie postrzegam jako prawdę objawioną, Tielemans był zwyczajnie postrzegany w ten sposób, tak samo np. Ndidi czy Neves.