Zaakceptujcie to, luuudzie… @Hughes.
To są dobre pieniądze za Diaza, wiem że pewnie z 10mln więcej i na lepszych warunkach spłaty szłoby dostać z jakiegoś klubu arabskiego, ale najwidoczniej sam Kolumbijczyk jeszcze chce pograć na najwyższym poziomie.
Jeśli klub nie chce go przedłużyć, co pozwoliłoby m.in. za rok/dwa spieniężyć go do Arabii, gdyby już zmienił zdanie, to trzeba go sprzedać i zaatakować Rodrygo. Też potrafi jak Diaz grać na 9, od biedy zagra na RW, ale żeby na LW grał przede wszystkim i pokazał to, co niejednokrotnie potrafił pokazać na tej pozycji w Realu.
Oby to była prawda, a włodarze klubowi stwierdzili, że trzeba tę biedną bestię Ibou wykarmić i rzucić mu tyle, ile woła. Póki jest zdrowy, a poprzedni sezon pokazał, że potrafimy o niego zadbać, to jest to gracz ciężki do zastąpienia. Guehi i tak mi się widzi jako transfer do klubu, ale bardziej pod kątem częstej rotacji w parze CB, by właśnie VvD był mniej zmęczony, a Ibou mniej obciążony. To w ostatnich dwóch miesiącach sezonu, gdy mam nadzieję będziemy walczyć w LM i o tryumf w lidze będzie bardzo ważne, by mieć 3xCB na wysokim poziomie w formie i ZDROWYCH.
Może nie sama kwota jest problemem, a to jak dane kluby chcą te pieniądze płacić.
Może chcą to robić na dużo rat czy coś i to nie pomoże nam ściągnąć zastępstwa w te lato.
Sam Diaza bym pogonił, bo piłkarsko to nigdy nie był poziom Mane , a do tego doszła ta sytuacja z Jotą , a w klubie w razie co mamy Gakpo który jest na tym samym poziomie, a może będzie jeszcze lepszy.
Widać w klubie , że mieli plan na to okienko, które może trochę pokrzyżowała śmierć Joty, ale mają moje zaufanie co do dalszych decyzji.
Ile razy jeszcze napiszesz post o ogłoszeniu Ekitike? Ludzie serio, jakie to są spekulacje? Ja rozumiem podyskutować trochę, odbiec nawet w tym wszystkim od tematu, ale co godzine pisanie z zapytaniem o tym kiedy będzie oficjalka, czas ucieka itp to już trochę przesada… Jaki czas ucieka? Dwa dni zrobią taką różnicę, że Ekitike wypali lub nie? Z Wirtzem czy Kerkezem pamiętam robiłeś to samo… Kurde zluzuj majty i czekaj, jakby było jakieś info to by tu albo na głównej było… no chyba, że ktoś wie, ale nie powie, żeby Dexter zył w niecierpliwości…
Tak, wiem. Można ignorować… Ale jak tak każdy zacznie każdego ignorowac to za chwilę będziemy pisać sami ze sobą.
Jeśli to prawda to moim zdaniem szkoda, bo Rodrygo jakość na pewno w sobie ma i w moich oczach byłbyto na papierze lepszy transfer niż Ekitike (dużo meczów Realu oglądam, więc wiem na co go stać). Jak nie On w miejsce Diaza, to już naprawdę kto. Bo o ile rozumiem młodym Fofaną zastąpić Chiesę, tak za Lucho musi przyjść naprawdę topowy zawodnik. Szkoda, że w zimie tak łatwo odpuściliśmy Kvichę…
1.5 roku temu nikt nie wiedział kto to yamal dzis jest faworytem do złotej piłki. Rok temu gravenbercha uchodził za niewypał schmadke, konate za połamańca, slot za średniaka z Feyenoordu a trent za ikonę przywiązania do barw klubowych. Popatrz jak się wiele może w rok zmienić
Pearce to akurat gówno może wiedzieć. Niby blisko klubu, a nie jest klasyfikowany jako tier 1 przez swoje ostatnie prognozy, wszystko się odwraca co pisze.
Na rynku nie ma dobrych skrzydłowych. Rodrygo jest skrajnie drogi i jest 4 wyborem w realu. Do tego w zeszłym sezonie strzelił 6 goli. Absolutnie tylko nie nowy moura. Podobnie z Gordonem którego rok temu rozważaliśmy zagrał fatalny sezon i kończył na ławie w Newcastle.
Jest posucha więc pewnie wolimy przy odejściu diaza dać wieksza szanse gakpo i obok niego utalentowanego gracza. Ja żałuję że nie udało się przekonać cherkiego. Byłby idealna opcja za całą 3 ofensywna. Fofana wydaje się bardzo utalentowany. Natomiast zagrał dopiero jeden rok w ligach top 5.
Na szczęście może to jeden z tych graczy którego kupimy zanim wszyscy będą wiedzieć jakim jest kozakiem?
Ja bym tak szybko Rodrygo nie skreślał. Jak dla mnie gościu ma dużą jakość i ogromny potencjał, ale zdecydowanie nie pomaga mu fakt grania w Realu, bycie rzucanym na nieswoje pozycje i współpraca z Vinim i Mbappe. Jak dla mnie wymiana Lucho na Rodrygo to na chwile obecną wymiana 1:1 - obaj grają w kratę, potrafią przejść obok meczu, ale też zagrać świetne zawody. Róznica między nimi jest jednak taka, że Rodrygo jest kilka lat młodszy i ma wyżej sufit.
Jeżeli Bayern okaże się tak głupi i wyłoży te 80 mln, to nie wydaje mi się, żeby w Liverpoolu szukali kogoś innego jeżeli Brazylijczyk jest dostępny. Na dobrą sprawę, to z realnych opcji zostają się Yildiz, Semenyo, Gordon i Fofana - żaden z nich nie daje gwarancji jakości, a po Fofanę pewnie i tak klub ruszy jak sprzedadzą Chiesę.
Do tego nie można też zapominać o kwestiach marketingowych. Sprowadzenie takiego Rodrygo z Realu będzie pokazem siły, a sprowadzenie jakiegoś Gordona czy Fofany to wzruszenie ramion u wszystkich wokół.