Gdzie TAA wbijał szpile w LFC?
Wtedy jak powiedział (tak jak absolutnie każdy zawodnik w nowym klubie), że poziom gierki w dziadka w realu jest niesamowity? XD
No dla mnie to najemnik w obojetnie czy to pozytywne czy negatywne znaczenie. Ma juz za soba 3 kluby liczac z Newcastle. Wirtz moze zagra cala kariere w LFC moze nie, tak czy siak to dopiero jego drugi klub seniorski.
Oczywiscie Isak moglby byc legenda Liverpoolu gdyby sie tu nawygrywal, nastrzelal itp.
Najemnik to dla mnie osoba która nie przywiązuje się zbyt długo do klubu, co jakiś okres go zmienia etc. Póki co Isak się w to wpisuje. Co bedzie u nas to zobaczymy z czasem.
Tak, to była po prostu szpila. Niby mamy treningi o gorszej intensywności i jakości co w Madrycie. Wychowanek który przesiedział tu 20 lat powinien zamknąć mordę i się nie pogrążać z szacunku do barw.
Ta wypowiedź Trenta to odpowiedź na szpilkę którą wbił mu Slot mówiąc, że słabo trenował i się nie przykładał
Dzisiaj właściwie każdy piłkarz to najemnik… Bo kluby to korporacje, takie czasy. To że zawodnik jest przywiązany do klubu i gra w nim całą karierę - jak Maldini, Totti, nasz Gerrard - to już przeszłość. Jeśli Isak ma do wyboru - walczyć o top4 w Newcastle a walczyć o tytuł w Liverpoolu- wybór jest prosty… Gdyby nie te reguły finansowe to Newcastle by skopiowało to co zrobiło City. I o żadnym Isaku nie byłoby mowy dla nas. A tak to te reguły wreszcie zagrały na naszą korzyść
Najemnik to osoba, która przychodzi do danego klubu tylko dla hajsu.
Isak zmieniał kluby, ale za każdym razem na lepszy, to jest ambicja.
Salah przed LFC też był bodaj w trzech klubach. Ten nasz piękny egipski najemnik.
Źle rozumujesz to słowo, zdecydowanie.
Swoją drogą, to idąc takim tokiem, to 90% piłkarzy to najemnicy. W tych czasach przywiązanie do klubu praktycznie nie istnieje.
Nie wiem czy 150mil przejedzie Isak na rowerze. Obstawiam 120mil
Z bonusami może i dobije. Wątpię, że podstawową kwotą będzie 150 mln.
Podaj mi źródło naukowe twojej definicji najemnika xD
Mysle że obydwaj mamy slusznosc w tej definicji. Bo ona jest rozległa i nikt jej nie sprecyzował.
Swoją drogą, to idąc takim tokiem, to 90% piłkarzy to najemnicy.
No bo w sumie to racja. Ludzie nie lubią tego określenia używac za czesto i jest to raczej uzywane w kontekscie czegoś negatywnego w pilce ale w rzeczywistości zdecydowana wiekszosc to najemnicy, bo ida tam gdzie sa wieksze sukcesy i kasa. W sumie to nic zlego no ale mimo wszystko xd.
Wszystko zalezy ile nam zaplaca za Darwina. Jak dadza 80 to my pewnie damy 150. Oczywiscie pod warunkiem, ze Darwin bedzie chcial odejsc
Oczywiście zaraz napiszesz, że to jest definicja z służb militarnych, no ale to słowo jest stamtąd zaczerpnięte.
Naprawdę ciężko nazwać najemnikiem piłkarza, który zmienia Newcastle na Liverpool, bo chce grać o poważne trofea.
Najemnikiem to byłby gdyby zmienił np Newcastle na powiedzmy to United, bo zapłaciliby mu tam 200 tysięcy więcej na tydzień, a sportowo na ten moment Newcastle jest lepsze niż MU. To jest najemnictwo, patrz Casemiro.
Nawet wygooglować porządnie nie potrafisz i jeszcze stotsujesz jakąś pokrętną logikę. Wszyscy piłkarze są w pewien spsób najemnikiami.
To ja też coś mam dla Ciebie xD
Więc o czym tu dyskutować?
To moje nie wyklucza twojego. Po pierwsze Isak z żadnym klubem na długo nie był w stanie miłosnym, po drugie Isak tutaj też nie przyjdzie zarabiać 150k, będzie zarabiał więcej niż w Newcastle, będzie miał wyższe prowizje, wyższe nagrody za sukcesy sportowe, wyższe umowy marketingowe, % od pamiątek, koszulek etc.
Sukces = większa kasa.
Inaczej by nie przechodzili do Madrytu, bo u nas pod względem sportowym niczego nie brakuje, jest wszystko na miejscu. Oczywiście Vinicius kocha Real Madryt całym sercem i duszą ale nie za mniej niż za 30 baniek rocznie.
Ale serio, po co się o to sprzeczać? Czy to ważne? Niech przyjdzie tutaj ten Isak i tyle, ja go bardzo lubie i chciałbym go tu zobaczyć.
Nuneza chce AC Milan, pisał o tym Di Marzio.
Screen, który wstawiłeś, obrazuję dokładnie to, co ja pisałem.
No wiadome, że u nas dostanie więcej niż ma teraz w Newcastle, ale jakby chciał tam podpisać, to Oni też mogą mu zapłacić i to pewnie więcej niż my tbh
Ale fakt, skończmy, bo ta dyskusja i tak nie ma większego sensu.
Przeciż ten typo już dawno odszedł do lamusa.
Di Marzio wg. włoskiej prasy jest bardzo dobrym zrodlem i tylko tam
Tak? To z czego Milan ma opłacić transfer Nuneza i jego pensję. Przecież Oni nie mają kasy.
Zapewne bylby za Leao ktory chce odejsc z klubu. Do tego sprzedali Reijndersa. No kogos i tak beda musieli kupic.
Wg Wujka Google zadluzenie Milanu nie jest tragiczne w stosunku do Juventusu, Romy czy Interu. Moze beda mieli.