Slot do Jonesa dotarł i zrobił z niego solidnego gracza. Wreszcie korzysta z techniki która ma i nie jest przywiązany do pozycji. Gdyby jeszcze gole dokładał to byłby naprawdę dobry.
Elliott w systemie Slota nie ma przyszłości. Nie da rady zapierdzielać tak jak Szobo, jakości Wirtza też nie ma. Jedynie zmiennik za Salaha gdzie Salah jest zdrowy na 98% meczów w sezonie
Szykuje się bardzo dużo zmian w składzie. Trochę to ryzykowne. Chociaż patrząc z drugiej strony to dwa lata temu wymieniliśmy całą pomoc i nam to na dobre wyszło…
Sytuacja z Rodrygo przypomina mi sagi które nie istniały a pojawiały się w mediach. Jak Gaston Ramirez itd. My go nie chcemy i zdziwię się jak tu wyląduje.
Dzisiaj AS podał, że Rodrygo podjął decyzję że zostaje w Realu i będzie walczył o miejsce w składzie. Sami wywołali temat transferu do LFC, którego nie było, teraz sami dementują. Ale co mieli robotę i kliknięcia przez kilka tygodni - to ich. No ale cóż, Barca spłukana, Real transfery zrobił na początku okienka, to trzeba było coś wymyślić.
Ogólnie nie jestem fanem Rodrygo, bo nigdy nie ekscytowałem się jego grą w królewskich. Odejdzie zapewne Chiesa, Nunez oraz Elliot. Cała trójka miała mały wkład w mistrzostwo. Potrzebujemy jednego uniwersalnego zawodnika który może być alternatywą dla obu skrzydeł(Rodrygo grywał też jako wysunięty napastnik). Tak naprawdę to jest ważniejszy transfer niż sprowadzenie Isaka. Ostatni tytuł został zdobyty bez napastnika ale z mocnymi skrzydłami. Teraz w przypadku kontuzji Gakpo lub Salaha zostaniemy bez sprawdzonych alternatyw. . Jeżeli ktoś się martwi zmianami w ataku, który opierał się tak naprawde o trzech zawodników Diaz, Gakpo, Salah to akurat może uda się zmienić strukturę ataku i dać nam więcej atutów. Srodek obronny też nie jest odpowiedni i wydajny. Zapominamy o obronie na już jest potrzebny środkowy obrońca do rotacji, pozostaje kwestia Konate i uzupełnienia w postaci Gomeza. Potrzebujemy zawodników z statusem HG (Guehi dodałbym jeszcze Morgana Rogersa). Ten ekwadorczyk Ordónez wydaję się być bardzo spoko opcją jako zastępstwo Konate, tylko jak to wszystko pogodzić.
Ale się napalałem na Gaston Ramireza, kupowałem go w fifie? pesie? a może to był FM. Z Rodrygo jedynie kto o nim pisze to media z Madrytu oraz te z Brazylii, ale też nie do końca bo połowa zaprzecza a połowa nas łączy.
Hato w Chelsea. W sumie ostatnio słuchałem piłkarzyków i nazwali go małym van Dijkiem. Spoko transfery robi ta Chelsea, gdyby nie kretyn Maresca to mogliby wysoko dojść.
W ogóle teraz czytam o wypożyczeniu Joao Palhinhy do Tottenhamu. Odbił się niesamowicie od Bayernu.
Po tym jak Goncalo Ramos odrzucił Newcastle przeczytałem super komentarz, że jakby Newcastle wysypało chipsy to nie przyszyłyby nawet gołębie.
To tak samo jak Wirtz i na siłę też go można tam upchać ale obaj najwięcej atutów mają grając w centralnej części ( Rogers to nawet bardziej operuje po prawej stronie więc już wgl nie ma u nas miejsca tym bardziej, że Villa chciałaby za niego pewnie kolosalne pieniądze)
Rogers grywał również na prawej stronie, idealny zawodnik do obsadzenia kilku pozycji. Salah nie będzie miał zmiennika i potrzeba kogoś do rywalizacji z Gakpo.
Czyli wniosek jest jeden. Rogers zagra na całej szerokości boiska, odnajdzie się na lewej, na środku i na prawej stronie czyli wypisz, wymaluj zawodnik jakiego szukamy.
Dziwię się ludziom, którzy uważają, że Rio powinien być pierwszym wyborem z ławki na lewym skrzydle. W zeszłym sezonie Slot wolał wystawić tam Jonesa niż Chiesę, gdy Diaz i Gakpo byli niedostępni. Rio jest młody i może cały czas się rozwijać, może kiedyś będzie super gwiazdą. Osobiście już nie napalam się na żadnego młodego zawodnika, spokojnie czekam, co przyniesie los. Ale widząc z jaką nieufnością Slot traktował Chiese czy Elliotta, nie wydaje mi się, by Rio nagle miał się mocno zbliżyć do pierwszej jedenastki. Sparingi to sparingi, rządzą się swoimi prawami. Ja pamiętam mecz ze stycznia przeciwko czwartoligowcowi Accrington Stanley i Rio większość pojedynków przegrał i nie stworzył żadnej sytuacji.
Moim zdaniem drugim wyborem za Gakpo na lewym skrzydle będzie Szoboszlai. Węgier nie wygryzie Wirtza ani Mac Allistera. A minuty musi łapać. Grał juz kilka razy w końcówkach na lewym skrzydle.