Akurat La Masia od wielu, wielu lat wypuszcza perełki, to być może najlepsza akademia w Europie, jak nie na świecie.
Ilu kozaków od czasów Gerrarda wyszło z naszej akademii? Jeden, TAA.
Btw Rio i tak jest z akademii Chelsea przecież.
Akurat La Masia od wielu, wielu lat wypuszcza perełki, to być może najlepsza akademia w Europie, jak nie na świecie.
Ilu kozaków od czasów Gerrarda wyszło z naszej akademii? Jeden, TAA.
Btw Rio i tak jest z akademii Chelsea przecież.
Please - Ben Woodburn. Mam dalej wymieniać? XD
o angielskim Cafu też już nikt nie pamięta…
Ale z akademii Chelsea byli już nastolatkowie, ktorzy wskoczyli na poziom szybko. Musiala juz dobre kilka lat jest liderem w Bayernie.
Trzeba dawac młoddemu szanse. Nikt nie mówi, że to drugi Yamal, tylko przykładem Yamala czy Sterlinga obalamy mit jakoby 17 lat to był wiek poniżej progu wejścia zawsze.
Oprócz TAA tylko Sterling (3 lata w młodzieżówce, więc jest naszym wychowankiem) jakby wskoczył na ten top level. Ale to też kwestia tego, że u nas słabo się stawia na młodzież, inna rzecz to duże problemy z urazami.
Zgadzam się. Gdzie ma grać jak nie na najwyższym poziomie. Trzeba dać mu szanse, a nie chuchać, dmuchać i trzymać w bańce to 25 roku życia po czym sprzedać za grosze. Niech ogrywa się wchodząc z ławki. Niech grywa w pucharach. Małe kroczki, ale niech dostaje szanse. Jedynie na Everton bym go nie wystawiał, bo mu jeszcze nogi połamią…
Oczywiście że Rio powinien grać już z seniorami. I nawet żadne Championship, tylko juz teraz Premier League, oczywiście jako zmiennik Gakpo a nie na start podstawa.
Zobaczymy czy sobie fizycznie poradzi. Technika techniką, ale jak będzie schodził poobijany z boiska to długo nie uciągnie.
Rio jak będzie wystarczająco dobry to będzie grał. Wiek i doświadczenie wtedy zejdą na dalszy plan. Sterling był dobry w wieku 17, że zaczął grać w pierwszym. Tutaj widzę podobieństwa. Wiek nie gra roli jak utrzymujesz poziom.
Jak gral taki Lamptey to i Rio sobie poradzi, z czasem jeszcze okrzepnie, ale musi miec punkt odniesienia.
Sterling był na top levelu przez dobrych kilka sezonów. Ostatnio ma zjazd formy, ale w City grał świetnie, miał dobre liczby i zgarnął masę trofeów (w tym indywidualnych).
Nie wiem po co ta dyskusja o Rio w tych rozważaniach. Fakty są takie, że Rio będzie pełnił w tym sezonie fukcję zmiennika Gakpo i potwierdziło to kilka źródeł klubowych.
Jak mu pójdzie? Pogadamy po sezonie.
Ja myślę, że 30+ łącznie rozegranych spotkań (w lidze jako zmiennik, w części pucharowych jako starter) i kilka udziałów przy bramkach (5-10). To będzie super sezon dla niego. Nie ma co liczyć na drugiego Yamala, bo taki piłkarz to całkowity unikat. Na drugiego Sterlinga? Myślę, że jest nadzieja.
Ja mam dużą bekę z Chelsea, bo tylu zajebistych zawodników mieli w młodzieżowkach (i nie tylko) i potem ci zawodnicy robili kariery wszędzie byle nie w Chelsea. Edwards powinien im podebrać cały trzon scoutów.
Może się nie jasno wyraziłem. Mi nie chodzi o sam poziom sportowy, a o fizyczny.
Zobaczcie ile karier zostało zajechanych przez zbyt szybkie obciążenia. Owen, fati, krkic tak na szybko.
Rio jako dodatek na te kilkanaście meczy super. Jako realna opcja na zmianę w razie słabej formy lub urazu gakpo raczej ktoś z 3 wirtz szobo ekitike.
Liverpool w którym grał Sterling był że 3 półki niżej. Teraz chcemy mieć mega pakę. Każdy z nas chce żeby Rio wyrósł na kozaka. Myślę że w klubie są na tyle kumaci ludzie że będą umieli doskonale kierować jego minutami na boisku.
Pamiętajcie że Eden hazard jest graczem który do 23 roku życia miał najwięcej minut (teraz będzie miał chyba Jude) i niestety w wieku 30 lat koniec poważnej kariery. Podobnie Neymar. I jasne obaj panowie średnio o SB dbali.
A np taki Messi był powoli wprowadzany i dalej cieszy się świetnym zdrowiem.
Yamal ma nega umiejętności ale głowa nie ta. Lepiej mieć głowe na swoim miejscu i pracowitosc. Ronaldo z tego powodu nie placze.
Zgadzam się. Tyle, że nikt tu z Rio nie będzie robił gościa grającego od deski do deski. Oto właśnie chodzi.
Pierwszy wybór dajmy na to Gakpo, ew. w zależności od ustawienia, a Rio gdzeiś grający ogony, wprowadzany do składu.
To co pokazujesz to przykład skrajny. Jasne, że Pedri grający całość + Igrzyska skończył z kontuzją, ale nie o to pijemy. Tamta Barca miała problemy i wprowadzali kogo się dało. Stąd takie rzeczy.
Po prostu wolę młodego jako opcja 2/3 niż jakiegoś Rodrigo Gołsa za 100 melonów, który jest niestabilny, forma miesiąc, gra ogony i w ogóle może okazać się flopem. Nie mamy po prostu potrzeby ani musiku tak ryzykować.
Pytanie czy sam Guehi będzie chcieć. Tym bardziej jeśli ma opcje za rok przejść do Liverpoolu za darmo.
Albo blefują byśmy teraz wydali na swój cel SO - licząc, że odczepimy się od Isaka, bo nam niestarczy siana ![]()
A tak poważniej to samo NU nie wie co ma robić. I tak go nie kupią i znowu się skompromitują
Pomyliły Ci się fakty z przypuszczeniami. Slot zapowiadał jedynie, że jak będzie ciężko pracować, to może dostać po kilka minut. Znając życie w kolejce przed nim będzie nie tylko Gakpo, ale i Szoboszlai, Jones i Ekitike.
Sam Slot w kontekście zastępstwa Diaza mówił, że mamy kilku zawodników, którzy mogą grać na wielu pozycjach.