Rozważania transferowe (dyskusja)

Chętnie się dowiem jakich to kozaków masz na myśli, którzy w tym momencie byliby dostępni, w zasięgu klubu i na poziomie aktualnej podstawowej dwójki ŚO.

1 polubienie

Zluzuj. Mamy najlepsze okienko w historii klubu i najlepsze okno z wszystkich klubów. Hughes gotuje dalej, ale musi się znaleźć Polak który i tak znajdzie powód do narzekania.

2 polubienia

Tu chyba nie chodzi o bycie niepopularnym, bo wydaje mi się, że 99% ludzi z forum się z Tobą zgadza - raczej chodzi o Twoje jojczenie na każdym kroku o tego CB. Do zamknięcia okna mamy jeszcze miesiąc, wszyscy zgodnie mówią, że jeszcze nie zastąpiliśmy Quansaha. Biorąc pod uwagę jaką świetną robotę wykonaliśmy do tej pory, naprawdę można zaufać, że wszystko pójdzie zgodnie z planem.

Co do Wirtza na lewym skrzydle: wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na to, że nie będziemy mieli klasycznych skrzydłowych tylko dwie schodzące 10 i Wirtz na tej pozycji świetnie się odnajdzie - co za różnica gdzie będzie ustawiony na papierze skoro i tak będzie operował w środku pola, a lewą stronę w całości przejmie Kerkez?

I jeszcza co do narzekania na wąską kadrę z przodu: w tym okienku zdecydowanie idziemy w jakość kosztem ilości co jest ewidentnie na rękę Slotowi (casus Chiesy) i przy okazji otwiera furtkę na akademię. Możemy się obrażać i narzekać na tę strategię, albo liczyć, że tak jak wcześniej z podobnej sytuacji skorzystali chociażby TAA czy Sterling tak teraz wskoczy chociaż jeden z listy: Rio, Danns, Nyomi, McConnel… Mnie to akurat cieszy, bo nawet jeżeli nie zawsze są to scouserzy to jakoś tak fajnie ogladać przebijających się chlopaków z akademii. Przecież od tego też jest klub - od wychowywania sobie zawodników. U nas ten temat leżał od lat i mam nadzieję, że to rzeczywiście jest jakaś strategia, a nie moje dorabinie teorii.

1 polubienie

Jak cię szanuję to uważam że przesadzasz. Tak przydalby się nowy obrońca, ale to będzie obrońca co najwyżej numer 3!!! Wypominanie jednego sezonu na 20 parę w którym wysypali nam się obrońcy co okienko nie ma większego sensu. Bo przecież tam pechem był urazy całej 3 pdst. Jeśli kupimy stopera i dostanie on urazu na dłuższy czas tak jak i konate i vvd to ten sezon też spiszemy na straty!! Nie ma na świecie ekipy która traci 3 podstawowych stoperów w tym kapitana, lidera i zagra rewela sezon.

Powtórzę, stoper się przyda ale będzie on rezerwowym na pozycji na której rotuje się najmniej. Spokojnie jest czas.

Co do Rio to widzę że gruba kłótnia. Talent chłopaka jest niezaprzeczalny i trzeba być ślepym żeby go nie widzieć. I robi on wszystko żeby pokazać że jest gotowy na rywalizację w premier league. Problemem jest to że to jeszcze dziecko i ono rośnie!! Dodatkowo ma za sobą kilka lat mniej na siłowni niż jego rywale. Cała sprawa polega na tym żeby on dostawal szansę bo zasługuje na to, ale też żeby nie był zajechany.

Nie poddawajcie przykładów yamala bo każdy jest inny! Dodatkowo Barca już zajechała takich chłopaków jak fati czy bojan.

Do pewnego momentu byłem zwolennikiem fofany i choć zawsze widziałem duży talent w Rio to jego eksplozja jest spora i jestem przeciwnikiem transferu. Rio ma grać!!!

Na przykład Bastoni, który za rok będzie miał rok do końca kontraktu.

Nikt o zdrowych zmysłach nie wpadł by na to że trener który osiągał sukces w feye grając jednym napastnikiem, a potem w Liverpoolu osiągnal olbrzymi sukces grając jednym napastnikiem, wpadnie na pomysł grania 2 napastnikami mając słownie 2 napastnikow w kadrze. Jak by tego było mało obaj są nowi w drużynie, a nasz najlepszy gracz ostatnich lat jest schodzącym napastnikiem który nigdy nie grał z dwójką napastników zupełnie jak nasz nowy rekordowy nabytek.

Plan genialny.

1 polubienie

To jak myślisz po co się staramy o Isaka? Chyba nie chcesz powiedzieć, ze kupimy Isaka i Ekitike za łącznie ponad 200 baniek, żeby jeden z nich siedział na ławce? xd

Ekitike właśnie udowadnia, że spokojnie może grać na lewym skrzydle

A kto tam wie. Raczej Ekitike bedzie gral razem z Isakiem ale z drugiej strony przeciez to ten sam profil napastnika.

Będą grać 4 2 2 2 z Salahem i Wirtzem na rozegraniu, a za nimi Graven z Macca.

1 polubienie

Slot jest znany jakby ze swojej taktycznej elastyczności wiec co w tym dziwnego że majac odpowiednie narzędzia i wsparcie zarządu, zmieni calkowicie formacje z jednego na dwoch napastnikow?

Czegoś nie wiem? Jakim Isakiem? Jeszcze się nie nauczyliście żeby nie wyprzedzać czas? Póki co Szwed jest piłkarzem Newcastle, i nie wiadomo czy w ogóle do nas przyjdzie, także wstrzymajcie sobie te posty sugerujące że Alexander jest naszym zawodnikiem.

A takim Isakiem. Jak nie przyjdzie to trudno ale można sobie “rozważać” jak mniemam. Po to jest ten wątek.

3 polubienia

Oglądając sparing z Bilbao można łatwo dojść do wniosku, że potrzebujemy więcej piłkarzy, których rodzice są agentami :wink:

1 polubienie

Rozważać sobie możesz czy przyjdzie, ale nie wkładać już go do składu.

@Czerwoniak Dzieciak się zagotował.

Moge rozważać i gdy nie przyszedł, od tego jest ten wątek i wyjmij kija z dupy proszę.

Arne Slot przechodzi na grę dwoma napastnikami mając jednego napastnika. :joy:

2 polubienia

Prawda jest taka, że ten sezon będzie prawdziwym testem Arne. Bez szału ta gra Wirtza póki co.

1 polubienie

Dopóki mu nie kupią 6 z prawdziwego zdarzenia to nie ma co duzo oczekiwać.

1 polubienie

To wszystko z troski o nasz kochany klub i dmuchanie na zimne :blush:
Im szybciej pojawi się nowy ŚO tym lepiej.
To samo dotyczy się oczywiście opcji w ataku.
Trzeba przecież pamiętać, że nabytki będą potrzebowały trochę czasu aby się wdrożyć w “Slot machine”

Ale dobra, nie będę marudził w tym temacie przez następne a niech będzie 3 tygodnie!

Oby to był owocny czas jeżeli chodzi o transfery :red_circle::muscle: