Rozważania transferowe (dyskusja)

Jeżeli nie wyjdzie z Isakiem to ściągnąłbym takiego Rodado z Wisełki na rezerwę. Dużej przepaści pomiędzy 1 ligą, a zespołami z drugiej połowy ligi portugalskiej, którym Gyokeres ładował gole nie ma.

1 polubienie

Zastanawia mnie tylko czy kontuzja Anglika nie pokrzyżuje planów.

A ta kontuzja jest poważna?

Kuźwa niech już płacą za młodego, zanim Inter znajdzie zaskórniaki.

Do tego Guehi i problem ze środkiem zażegnany na lata.

Do tego, w przeciwieństwie do Kopiuj Wklejano sądzę i twierdzę, że chcemy obydwu. Leoni to inny typ obrońcy, to jest wieża jak Van Dijk i będzie prawdopodobnie robiony na jego bezpośredniego następcę, wysoki, silny chłop z wielkim talentem do oszlifowania. A Guehi to taki typowy zawodnik by być partnerem dla tego wyższego.

Gdy się potwierdzi moja teoria to oznacza że Konate prawdopodobnie odchodzi. Nie ma miejsca dla Virgila, Konate, Guehiego i Leoniego razem w dłuższej perspektywie. A przynajmniej tak mi się wydaje.

Jest. Po prostu zamienią się w hierarchi za około dwa sezony.

Ale to Konate ma zostać zmiennikiem czy chcesz Leoniego przyspawac do ławki? Nijak nie rozumiem. Konate bedzie chcial byc numerem 1, Guehi tez ma spore ambicje, przeciez ma szanse byc jednym z czolowych srodkowych w reprezentacji Anglii, do tego doswiadczenie. Leoni to tez nie bylby sciagany 18 latek za 40 milionow by grac jako numer 3 za 2 lata po odejsciu Virgila.

17 meczów na poziomie Seria A, i aż taki entuzjazm? Z całym szacunkiem wolałbym Guehiego, ale z dwoja złego lepiej młodego Włocha niż nikogo. Wymarzony scenariusz to kupno Anglika i Włocha, a młodego Leoniego wypożyczyć i niech się jeszcze ogrywa - ale to raczej nierealne.

2 polubienia

Pewien Hiszpano-Holender ktory gra teraz w Realu zaczynal podobnie.

Mam nadzieje ze Hughes przez te kilka tyg zastoju nie wypadl z formy.

Dawać tego nowego Maldiniego :wink:
https://x.com/footy_road/status/1954993314698313969/mediaViewer?currentTweet=1954993314698313969&currentTweetUser=footy_road

O kurwaa hahahahahaha

chierarchia

1 polubienie

Po prostu będzie grał ten kto będzie najlepszy. Za dwa sezony może to się spokojnie zmienić.

Czytam, czytam i czytam. Wciaz to samo od 2 tygodni i zadnych konkretów. W takim tempie to sie okienko skonczy. Rozumiem, ze szybko poszlismy na poczatku mimo sagi z mlodym Niemcem, ale tu chodzi o obrońcę do 40mln £.
Zanim wejdzie w zespół to juz troche minie a wiadomo, ze takich wchodzacych juz kilku jest. Kiedy to zgrać? Juz tylko w meczach o pkt niestety…

Przeciez obronca nr 3 to dopiero zagra w kukuryku albo jak bedzie jakas kontuzja. Teraz bedziemy grali co tydzien. Wiec od razu Ci napisze, zebys sie nastawil co tydzien na ten sam sklad.

2 polubienia

Nie takie sprawy sie zdarzały, ze wypadl pewniak akurat na starcie. W takim przypadku na ten moment mamy Endo na SO

Uważam że sytuacja jest Taka że jeśli weźmiemy Guehiego albo Leoniego To tak dobrze i tak dobrze. Albo weźmiemy Talenciak a który albo się zesra albo zadtąpi nam VVD Albo weźmiemy gościa który jest ultra solidny ale ma swoje ograniczenia co sprawia że może być niesamowitym 2/3 Obrońcą przez wiele lat

Obrońca, który rzuci rękawicę Ibou w walce o podstawową 11 absolutnie potrzebny.
Ponadto nie wierzę aby nasz Francuz przeszedł sezon bez kontuzji.

1 polubienie

A pamiętasz jak Matip grał w Premier League a Konate w LM? Myślę że gdyby Guehi do nas trafił to też by sporo grał. I nie chodzi tylko o rotację Ibou. Virgil ma 34 lata i będzie potrzebował więcej odpoczynku. Nie da rady grać w każdym meczu

A był mosquera do wyjęcia za śmieszne pieniądze :crazy_face: