Rozważania transferowe (dyskusja)

Uj z tym średnim Mosqurom. Leoniego brać.
Jestem przekonany, że on już teraz będzie lepszy niż Guehi.

1 polubienie

Fede ma naprawdę wpadającą w ucho przyśpiewkę, ale to trochę za mało, żeby zastąpić w składzie Diaza?
Nawet Tottenham nie wpadłby na takie zastępstwo dla Son’a. My jako Mistrz Anglii myślimy nieszablonowo.

Według mnie optymalnie by było kupić Isaka, zostawić Chiesę jako uniwersalnego zmiennika z przodu i kupić młodego Włocha. Za rok za darmo wziąć Guehiego a wtedy Leoniego spróbować wypożyczyć. Oczywiście gdyby transfer Isaka był jednak niemożliwy to koniecznie ktoś inny do ataku jeszcze musiałby przyjść.

1 polubienie

Baleba, Guehi, Watkins będą kosztować w sumie coś koło 150-160 mln funtów. Znacznie lepsza opcja od Isaka

2 polubienia

Watkins kończy 30 lat w tym roku więc tak średnio. Śpd nie przyjdzie a już na pewno nie taki drogi.

Wystarczy czytać wypowiedzi różnych osób, w tym właściciela Crystal aby wiedzieć, że Guehi na pewno nie odejdzie za darmo. Opcje są dwie - zostanie sprzedany w tym okienku lub podpisze nowy kontrakt.

Obstawiam, że choć jeden z dwójki Guehi/Leoni się tutaj pojawi. Sam Romano nie wykluczył obu, więc może może, kto wie. To by było zabezpieczenie na lata. Guehi jako opcja na teraz, a Leoni do nauki od Virgila i w konsekwencji zastąpienie go za dwa lata.

Wtedy też warto byłoby, aby Chiesa został. Wprowadziłby drugiego Włocha i sam by pewnie skorzystał na tej relacji. Osobiście mam dużą nadzieję, że zostanie i będzie częściej wykorzystywany przez Arne.

Czuję w kościach, że kolejne dni będą bardzo intensywne z naszej strony. Sprawa Isaka nieco ucichła, można zakładać, że to cisza przed burzą. Nie wierzę, że miałby zostać w Newcastle. Realnie nie byłby w stanie odbudować wszystkich mostów, co za tym idzie Newcastle byłoby na tym stratne w przebiegu całego sezonu. Zalecam spokój i cierpliwość, zarząd wie co robi.

Gościu co Ty w ogóle porównujesz? Przecież jesteśmy duża większą marką niż Crystal xd sam Guehi jest też lojalny i nie będzie wymuszał transferu.
Parish dokładnie powiedział, że taki klub jak Palace nie może sobie na to pozwolić, aby stracić takiego piłkarza za darmo. Dlatego zapewne go sprzedadzą w tym okienku bądź podpiszą nowy kontrakt wraz z jakąś umową/klauzulą.

2 polubienia

Rajt plejerów ni ma proszę Pana

Ciekawie się robi :sweat_smile:

4 polubienia

Przypominam, że wg mocnych źródeł jeśli wysłalibyśmy kolejną ofertę za Szweda to tylko dlatego, że Newcastle nas zachęciło do tego.

9 polubień

Chyba nikt się nie spodziewał, że aż tak grubo pójdzie Isak

Tak ? To powiedz mi co mu zrobią jak nie podpisze i nie będzie chciał odejść ? To podobnie jak u nas z Arnoldem, też na pewno nie chcieliśmy go oddawać za darmo, i co z tego ?

Ale niewdzięczny pajac z tego Isaka.

Po takim newsie Ornsteina ciężko uwierzyć żeby Isak zagrał jeszcze dla Newcastle. Mosty zostały spalone. Kibice na St. James Park by go “zjedli”, a koledzy z drużyny też zapewne maja go dość. Niech Newcastle kupuje Wisse, Jacksona czy kogokolwiek i czas kończy tą sage.

3 polubienia

Wreszcie coś się dzieje bo ostatni tydzień był nudny że hej. Mógłby jeszcze TR złożyć.

Trent rok temu deklarował że więcej nie zagra dla Liverpoolu? Tu nawet nie ma co porównywać. Całkiem inna sytuacja. Trent odszedł za darmo, a Isak ma kosztować 130 baniek £. Za to Newcastle może kupic dwóch następców.
Myślę że TR to już dawno zostało złożone, skoro na światło dzienne wychodzi takie oświadczenie Isaka.
Isak zrobił wszystko co mógł żeby transfer doszedł do skutku. Czas złożyć nową ofertę.

Mam nadzieję że szejki nauczą piłkarzyka co znaczy podpisywanie umów, 12 miesięcy trybun

1 polubienie

Ale co ten Newcastle odpierd**la. Po tym całym fiasku, nikt poważny tam nie będzie chciał przyjść. Przecież to analogiczna sytuacja do Couthino.

Torres miał kontrakt do 2013 jak odchodził w 2011 do smerfów.

Suarez również miał chyba rok do końca kontraktu.

1 polubienie

To niech też się nauczą co to sprzedaż piłkarzy którzy chcą odejść.

3 polubienia

Wzięcie Leoniego i wypożyczenie go na sezon gdzieś do Anglii żeby łapał doświadczenie i nabijał HG + kupno Guehiego na już byłoby majstersztykiem. Przy pozostaniu Konate ciężko byłoby mi w to uwierzyć, ale w Wirtza też nie wierzyłem. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Przyjemniej jeden tu wyląduje.

Co do Isaka trzeba się po prostu uzbroic w cierpliwość - zarówno my jak i sam zawodnik robimy wszystko żeby deal doszedł do skutku, ale nie wszystko zależy od nas. Trzeba dalej wywierać presję. Zakładam że skończy się na tym że Newcastle weźmie Wisse, potem sprzeda Isaka i pójdzie po kogoś jeszcze do pierwszej linii.

Jest dużo czasu, klub otwarcie mówi że chce napastnika i obrońcę. Rozumiem traumę lat poprzednich gdy kończyliśmy okna z trójką środkowych obrońców albo panic buyem Melo w deadline day, ale czasy się trochę zmieniły i przynajmniej na te chwilę nie ma co bić piany.