Bomba na przyszłe lato! Nie można wykluczyć za rok sprzedaży Salaha i kupna jego następcy. Do tego na lewą stronę Barcola i mamy francuski atak ;p
Jeżeli to prawda to szedł bym po niego jak Reksio po szynkę. Idealny zastępca salaha. Fenomen tylko zdrowie trochę poprawić. Żadnego barcoli zaś. Już za rok Rio będzie sobie radził wyśmienicie
Niezła kasa, u nas raczej typowy jeździec bez głowy, w zeszłym sezonie się rozwinął. Jednak pewnie za mało, żeby u nas grać, a szkoda, żeby nie grał.
Jeszcze Elliott i calkiem niezle wyciagniemy z tego okienka.
Nie wiem czy Harveya jednak nie zostawimy i nie będziemy go próbować na skrzydle. Z przodu się robi strasznie u nas wąsko, nawet po transferze Isaka, byśmy mieli tylko 4 z przodu.
Plus właśnie niepewni : Harvey, Fede i juniorzy
@everlast no tak jedynie sens, żeby został jakby miał w miarę regularnie grać, jak Mo będzie wyjeżdżał to będzie do tego okazja.
Do tego właśnie minuty w Europie i pierwszy plac w krajowych pucharach, jakieś wejścia około 60-70 minuty w lidze, przy takich gwarancjach by pewnie został i właśnie na wartości by nie tracił, a i może by wskoczył na wyższe obroty.
Ja tam uważam, że grając jako taki wolny Elektron, szeroko rozstawiony rozgrywający na skrzydle byłby przydatny
To chyba najgorsze co mogłoby byc. To juz bym Doaka wolal. Elliott jak juz to jedynie w srodku. Chyba, ze bedziemy czasem 4-2-2-2 grac. Ale znowu zagra 1000minut i za rok nie za 40-50 sprzedamy a pojdzie za 15. A za 15 sue nie oplaca, wiec za 2 lata za darmo.
I Elliott i klub na tym straca
Elliott jest za wolny na skrzydło
Ciekawe czy to w ogóle prawda… ale o kuffa. Olise to moje mokre marzenie, w Bayernie gra kosmos. Zdrowie trochę takie nie do końca, ale no to jest poezja co on potrafi grać. Już w CP zresztą pokazywał sporo. Niestety Salah blokował ten transfer. Ale za rok? Rotacja między nimi i przejęcie po nim schedy za 2? W sprzedaż Salaha wątpię, jest za ambitny. Zobaczymy jednak w tym roku czy wiek (i jeszcze puchar szamana…) nie zaczną się odbijać na nim (oby nie!).
To niestety pokazuje, że nawet jak wydajemy krocie, to kadra uboższa.
Rodrygo to może nie mokre marzenie, bo Olise >>> Rodrygo, ale oni obaj w kadrze potrafią pokryć wszystkie pozycje w ofensywie, do tego Isak/Ekitike i na 10 Wirtz/Szobo i kadra wygląda bosko. Tylko tyle i aż tyle, bo Francuz i tak nie do wyjęcia bez aktywnej klauzuli (a i czy ona istnieje, to też spekulacje zapewne), a Brazylijczyka zaraz pewnie City/Arsenal przejmie niestety.
Dokładnie - za rok straci na wartości, a w klubie mało co pogra, nie będzie zmiennikiem Salaha w trakcie pucharku.
Liczyłem, że Doak byłby w stanie trochę odciążyć Mo w tym sezonie, ale jednak się przeliczyłem i kolejny sezon Egipcjanin w jakiej formie by nie był, a biorąc pod uwagę, że w dużej mierze bazuje na szybkości która już nie jest jego atrybutem będzie grał od deski do deski. Doak nie dostał szansy od Slota, a szkoda bo widzę w nim potencjał i myślę, że będzie dużym wzmocnieniem wisienek.
Elliott dla dobra własnej kariery musi odejść w to okienko. Inaczej już na zawsze ukisi się na ławce z łatką niespełnionego talentu. Na dzień pisania tych słów jest po prostu za słaby na Liverpool Slota, a sercem i miłością do klubu nie nadrobi braków.
A co do Olise, bardzo fajna opcja. Salah będzie powoli zjeżdżał do bazy. Niewykluczone, że za rok zgłoszą się miłośnicy kóz i pogonią Salaha na pastwiska. Oni zapłacą dowolną kwotę za Mo. Za te pieniądze można dalej budować skład na przyszłość.
A, Doakowi należy życzyć powodzenia. U nas i tak by za dużo nie pograł. Wisienki to solidny klub i powinien tam dobrze grać.
Wiecie kto pierwszy pisał o tym, że Doak odejdzie za 25m do Wisienek? Znowu Indykalia.
Co do Olise? Tak.
W klubie chyba myślą podobnie do mnie bo jestem zwolennikiem sprzedania Salaha za rok. Uwielbiam go ale za rok dostaniemy za niego 100m od Arabów lekko.
Żadna tajemnica. FSG zawsze tak działało - oni są w stanie dołożyć do transferów ileś gotówki ale większość trzeba pokryć ze sprzedaży. Co się zmieniło na plus to odkąd wrócił Edwards to nie “kisimy” zawodników tylko sprzedajemy póki są coś warci. W przeszłości Hendo, Milner czy wiecznie kontuzjowani Keita i Ox - zdecydowanie za długo byli w klubie. Mam nadzieję że te czasy się skończyły
I dobrze wychodzimy na tym modelu działania klubu. Żadnych skandali, lewych pieniędzy, łamania przepisów. A kto mistrzem? Liverpool.
No i wlasnie tak jak napisales. O to chodzi, ze zarabiamy na graczach i wymieniamy. Tak mozna budowac druzyne. Oddajac za darmo to potem zawsze brakuje.
No ja nie mówię, że źle działamy. Dla mnie też na plus sprzedawanie zawodników, z których pożytku nie mamy zbyt wielkiego - lepiej dla Nas, bo $$, lepiej dla nich, bo minuty na boisku zyskają. Inna sprawa, że po prostu dobrze byłoby za takich 2 fajnie sprzedanych zawodników dołożyć i kupić kogoś, kto jest świetny na swojej pozycji, A W RAZIE POTRZEBY (by nie był tam ciągle rzucany) zagrać i pokryć inne pozycje. Dlatego takie duo Rodrygo-Olise byłoby świetne. Oczywiście można ułożyć je inaczej, Barcola też świetnie pasuje (Kvara/Doue nie do wyjęcia, więc nie piszcie w ich kontekście, Barcola zacznie mieć ograniczone minuty, dlatego jako jedyny z tych wybitnych skrzydłowych PSG jest MOŻLIWY (a nie pewny) do wyjęcia).
Za Tsimikasa wyciągnąć 20 milionów funtów, za Elliotta 50 i byłoby super. Do klubu Isak, Guehi i może jeszcze jeden jakiś uniwersalny zawodnik do ofensywy ![]()
Jesteśmy w połowie okienka. Mamy transfer dogadany Leoniego potrzebujemy Guehie na teraz. Nie mozemy zostać z Konate i Gomeza jako opcja 2-3. Dwóch zawodników o slabym zdrowiu. Konate nie powtórzy poprzedniego sezonu. Znów będzie łapał kontuzję wiec zakup anglika jak najbardziej wskazany. Jeżeli walczymy o Isaka to spoko ale skrzydłowy do rotacji jak najbardziej jest potrzebny. Nie za rok tylko w tym okienku. Martwię sie czy Salah nie ma juz z górki. Możemy skończyć z słabnącym egipcjaninem i brakiem realnych opcji rezerwowych. Eliot Doak i Chiesa z tych zawodników możemy uzbierac na jednego skrzydłowego wysokiej klasy.Nadal liczę na 4 transfery.