Sadze ze skrzydlo nam niepotrzebne. Ekitike ma wszystko by byc zajebistym na boku. Szybki, dobry technicznie, z ciagiem na bramke.
Też osobiście uważam że przedłużenie kontraktu Salaha i jego tygodniówka to po to by za rok odszedł nie sądzę by PSG czy ktoś inny z Europy go kupił ale Araby pewnie dadzą 70-80 mln. VvD pewnie zostanie. Doak-a mi szkoda można go było wypożyczyć do Wisienek a priorytetem powinna być sprzedaż Tsimikasa jak będzie 15 mln to sukces i Elliota ok 40 to też uważam za super. Doak mi się podobał ale wiem że musi grać u nas tyle minut nie dostanie by się rozwijał dlatego bym go wypożyczył.
Mnie zastanawia jedno …
Jacy piłkarze oprócz tych co przewijają się na Liverpool w rękawie do kupienia ![]()
Jest guehi, isak, barcola , rodrygo ale wiadomo ktoś z tej czworki dołączy do nas… ale czuje że gdzieś w ciszy jest jeszcze jakiś młodziak który mógłby być fajnym transferem tak jak ten z parmy, bo jednak potrzeba nam większej głębi przy sprzedaży doaka, elliota . No chyba że nie kupimy isaka i pojawia się kropka nad i co wtedy ?
Nie wiem ile isak zarabia tygodniowego wynagrodzenia ale raczej nie chciałbym żeby gracz kasował mój klub za grzanie ławy gdy jest możliwości zarobienia kasy
Ciekawe kiedy oficjalne ogłoszenie Leoniego
Stawiam, że dzisiaj będzie na trybunach siedział.
No co by nie pisać, marnie wygląda nasz atak pod kątem ilościowym. Idealnie by było teraz aby dołączyc do tego Isaka oraz kogoś pokroju Joty gdy do nas dołączał, taki nieoczywisty gracz który by mógł grać na prawym skrzydle, albo zostawić Chiese i dać mu minuty gry. Wtedy ofensywa w postaci Gakpo, Ekitike, Isak, Mo, Chiesa, Ngumoha na 3 pozycje już by było spoko. Ewentualnie Elliott jako zmiennik Mo.
Co do obrony mam nadzieję, że Guehi jest już praktycznie nasz, skoro rozmawiamy z Palace i wygląda na to, żeMarc chce do nas. Najpierw Leoni do skończenia, potem Guehi, no i zostaje Isak i okienko możemy zamykać.
Zostaje jeszcze kwestia Konate. Myślicie, że możemy zostać z Guehim w miejsce Ibou i Leonim jako nr 3? Nie chciałbym tego, ale może być to prawdopodobne.
Pewnie jak przy okazji każdego transferu, jak przejdzie badania medyczne i nagra odpowiednią ilość contentu marketingowego.
To w niedziele pożegnalny mecz Marca Guéhi w Crystal i możemy witać następnego xD
To juz świąteczna tradycja, oby oby @dexter Guehi był i będziemy czekać kiedy oficjalka
Wystarczająco długo eliott jest w tym zespole żeby stwierdzić że na skrzydło nie ma tempa, a na amf nie ma w aktualnym momencie posiadania nic. No bo jeśli chcemy opcje fizyczna to szobo go składa w każdym elemencie. Jeśli chcemy opcje techniczna ofensywna to robi to w każdym elemencie wirtz który jeszcze dobrze broni.
Teraz jest idealny moment żeby go sprzedać bo jest po fantastycznych mistrzostwach. W wielki rozwój Harveya nie ma co wierzyć bo on się już fizycznie nie poprawi, a technicznie czy w pracy defensywnej nie zrobił tego przez kilka lat. To wszystko pisze mimo olbrzymiej sympati do chłopaka ale szkoda go na 900minut z 3 liga.
Lepiej zostawić chiese bo on jest dwunożny i ma gaz, grę jeden na jeden. Jasne też nie jest to kozak ale na nim nie zarobimy a przydatność podobna. Do tego za rok podobną kwotę możemy otrzymać a Harvey sporo straci na wartości po kolejnym sezonie na ławie.
Osobiście po eksplozji talentu Rio uważam że jeśli uda się kupić isaka to na tym skończymy transfery do przodu
Wirtz w defensywnie właśnie gorzej wypada niż Harvey.
Poza tym Harvey ma coś unikalnego- wizję i umiejętność znajdowania sobie miejsca na boisku.
Może tego nie widać na pierwszy rzut oka, ale obserwując jak on się zachowuje bez piłki, albo jakie zagrania potrafi posłać od razu po otrzymaniu piłki to się robi ciepło na serduszku.
Ale tak nie ma motorka jak Adama i nie jest silnym, wysokim murzynem…
Mordeczko ja tak się jaram, że nie mogę już wytrzymać ![]()
Wirtz w Bundeslidze miał mnóstwo odbiorów w ostatniej tercji boiska, jest świetny w grzr wysokim pressingiem i pod tym względem wszyscy się nim zachwycają. Elliottowi pracowitości nie można odmówić, ale jest wolny i dość łatwo mijany.
A pressing machine
Hansi Flick, Wirtz’s former coach for the German national team, has labelled Liverpool’s new signing as ‘the full package’.
Wirtz combines his gifted ability on the ball with a work-rate loved by coaches, teammates and supporters.
With 1.25 per 90 minutes, he had the most high turnovers – possessions won in the final third – among all Bundesliga players in 2024-25.
Across the last two seasons, he has had 71 high turnovers, which is at least 15 more than any other player in the competition.
His high-pressing nature was carried into the 2024-25 Champions League, too, where Wirtz produced a team-leading 679 pressures in his nine outings.
Elsewhere, only Jeremie Frimpong produced more Bundesliga sprints for Leverkusen than Wirtz’s 865 in the previous campaign.
Bardzo lubisz Harveya rozumiem to, ale zaklamujesz tym rzeczywistość.
Flo był 2 graczem w bundeslidze pod kątem odbiorów w 3 tercji. Każdy kto ogląda Harveya szczególnie polecam gola z Chelsea jak sobie chodził przy caicedo wie że Harvey niby biega ale niestety nic z tego nie wynika.
Tak, ma to tylko wtedy kiedy wchodzi z ławki. Zazwyczaj jak potrzebujemy goli a rywal jest zajechany i się cofa. Harvey od pierwszych minut to inny gość. Po za tym wirtz ma to tak jakby na kilka razy lepszym poziomie.
Przyznajesz rację pewnym obsmianiem. To sprawia że można cię nie traktować poważnie. Steve nie był silnym murzynem, a zniszczył cały Milan. Nawet Jones który zaczynał jako amf w juniorach potrafił nauczyć się biegania, pracy nad sobą i mimo że miał mniejszy talent i nie ma tego błysku co eliott aktualnie w naszej kadrze jest bardziej przydatny.
Ps te statsy wirtz wykręcił jako lider Leverkusen grający właściwie od deski do deski. Jakiekolwiek stary eliotta będą zakrzywialy rzeczywistość bo on jest rezerwowym
Liverpool are considering spending £60M-70M+ on a winger, separate to Alexander Isak, before the window closes.
Jeślibyśmy w tym okienku sprowadzili jeszcze Isaka, Guehi i faktycznie jakiegoś skrzydłowego to myślę, że to okienko transferowe urosłoby do poziomu legendarnego i pewnie przez dekady ponownie takiej kwoty jednorazowo nie wydamy.
Czyli sprzedaż Doaka i pewnie potem Elliota nie jest na podreperowanie net spenda, a zebranie kolejnych funduszy na transfer. Prawdopodobnie i tak wyjdziemy na minus niewiele bardziej od Arsenalu czy MU, które rok w rok wydają, ale to o Nas będą pisać, że wydaliśmy grube pieniądze i wypomną od razu po każdej porażce… już zresztą wszędzie na portalach widać, że Wirtz cienki, Kerkez wystraszony (to akurat fakt), że transfery za taki hajs i gramy gorzej niż wcześniej (szkoda, ze nie widać po prostu braku naszego podstawowego DMa w postaci Ryana, bo jego spokój pewnie pozwoliłby na dużo więcej w grze naszego duo Wirtz-Macca).
Zaraz się okaże że jeszcze wyjdziemy w tym okienku na plus ![]()