Rozważania transferowe (dyskusja)

Eze za 60 a Guehiego za 35 z rokiem kontraktu nie chcą sprzedac? no dziwne jak dla mnie.

Rywale się wzmacniają a nasza ławka wygląda dramatycznie słabo, trzeba działać bo zaraz koniec okienka

1 polubienie

Transfer na lewe skrzydło Arsenalu to nie jest dla nas dobra wiadomość .

Ta strona akurat u nich kulała i Martinelli ostatnio grał słabo.
Tak wystarczyło skupić się na Sace.

Na moje taki transfer może podnieś poziom ich ataku bardziej niż Gyökeres.

@Scooby_Doo ahh tak, mój błąd, dzięki, już edytowałem post.

2 polubienia

Tera to powiedzą, że nie chcą stracić wszystkich zawodników. Dobrze mieć backup w postaci Leoniego w razie czego.
Wiadomo to bomba, może być drugi Van Dijk albo Kabak

Raczej lewe skrzydło. Jednak 68 baniek

Eze miał taką klauzule po prostu

Mnie to zastanawia, czemu po tym oświadczeniu Isaka nie wpłynęła od razu jakaś oferta od Liverpoolu? Kwestia szacunku do Newcastle czy co?
Przecież medialnie byłby to świetny ruch, nawet jakby NUFC mieli tę ofertę odrzucić.

Może pierw chcemy kogoś sprzedać, a może czekamy aż Sroki zmiękną, albo nie chcemy też przed bezpośrednim spotkaniem mieszać.
Jest wiele opcji :sweat_smile:

albo narazie umywamy ręcę, żeby nikt nas w to zamieszanie nie mieszał. Po odrzuconej ofercie była jakas informacja od dziennikarzy, że wrocimy z druga jak Newcastle da zielone światło. Więc sobie narazie czekamy i nikt nam nic nie zarzuci.

2 polubienia

Mocno Arsenalowi zależy na wygraniu ligi w końcu. Podchodzą metodycznie- wydają dużo w każdym kolejnym okienku :wink:
Nie biorą młodych, tylko gotowe produkty, które mają z miejsca podnieść poziom.

O ile nasz podstawiwy skład może konkurować z ich podstawową 11tką, o tyle szeroki skład mają znacznie silniejszy.
Kupują Szweda na “9”, a nadal trzymają Jesusa, Havertza i całą resztę. Mają bardzo szeroki skład. Tak jak City. My stawiamy na scenariusz: “nie będzie u nas kontuzji, a w razie takowych, wszystko zagra Fede Chiesa lub Joe Gomez”.

2 polubienia

To że arsenal ma głębię to jedno ale nasz mental , trener i gra bez kontuzji może dużo zmienić w perspektywie sezonu … u nich zaczynają się bolączki choć sezon dobrze się nie rozpoczął choćby dla samego kontuzjowanego bo zagrał parę minut i słabe ogniowo już poza składem . Najgorszy jest
Ten newcastle który stoi w miejscu nic nie robiąc. Bądź robiąc ale nikt niechce tam przyjść

Im się nie uda bo… podobno w ich centrum treningowym straszy :ghost:, dlatego jest tam tak dużo kontuzji. Są 2 wersje tej historii

1. Centrum zostało postawione na indiańskim cmentarzu szamańskim

3 polubienia

Podobno Arteta już sprowadził specjalistów z USA aby rozwiązać problem. Ostatnio zrobili im zdjęcie jak jeździli dookoła parkingu

3 polubienia

Dla przyszłości Elliotta taki transfer do RB Lepizig może okazać się zbawienny.

Może, ale może też się okazać, że mu pogrzebie karierę jak Bobby’iemu Clark’owi.
Elliot jest wolny, kwadratowy, jednowymiarowy i nie istnieje na boisku w pierwszym składzie, na podmęczonego rywala czasami zadziała, ale też nie zawsze.
Potencjał miał, ale on się już nie rozwinie, cięzko powiedzieć czy talentu zabrakło, czy ciężkiej pracy, czy warunki fizyczne nie te.
Jak ktoś da za niego chociaż 40mln GBP to jak najszybciej sprzedać.

1 polubienie

czuje, że pojdziemy po jakiegos uniwersalnego skrzydłowego-może wynajdą kogos jak Leoni ( Rio to ma jeszcze z 2 lata na rozwoj) i Isak ewentualnie w styczniu.

2 polubienia

Kupili Eze, bo Haverz się wysypał na może i cały sezon.

Nie są to najlepsze newsy i chyba te okienko nie będzie dla nas 10/10. Zostaniemy z 5 zawodnikami w ataku z czego 1 nastolatkiem. Może pójdziemy po kogoś do ataku, tylko czy jesteśmy teraz w stanie znaleźć kogoś wartościowego? musi być jakość a nie sam dodatkowy gracz jak w zeszłym roku był Chiesa. Będziemy grywać Wirtzem lub Szobo na 9.
No zobaczymy co to przyniosą te ostatnie dni, ale chyba Newcastle daje do zrozumienia, że Isak nie dostanie zgody na transfer w te okienko.

@spawacz. Nie wiem chłopie, ale Cb chyba opłacają abyś robił propagande jak Pearce… Ja patrzę na całokształt kadry a nie na nazwiska…a patrząc na kadrę widzę braki w ofensywie i obronie. Natomiast u rywali tych braków nie widzę porównując z naszą kadrą.
Z jednej strony chciałbym zobaczyć na forum te jazdy 2 września… Ale z drugiej nie może do tego dojść bo to będzie oznaczać, że zostaliśmy z tym co mamy teraz…

To okienko od dnia podpisania Wirtza jest 10/10. Wykonano fantastyczną pracę i spokojnie możemy obrobić mistrzostwo. Dodanie Isaka czy Guehiego to już będzie luksus i bardziej pokaz siły, niż faktyczna potrzeba.

1 polubienie

Wytransferowano dwóch zawodników, którzy potrafią grać na szpicy, odszedł Jota grający na szpicy i lewej stronie (tak jak Diaz). Przyszedł JEDEN Ekitike. Gdzie tutaj Isak jest tylko luksusem? Ekitike nawet przy Isaku pogra sporo czy to wymieniając się z nim czy obok niego w składzie. Sam Hugo jako zabezpieczenie 9 to wg mnie za mało. Chiesa niby może zagrać tam, ale ja go widzę bardziej jako zabezpieczenie skrzydeł, no i zdrowy też musi być. Jak nie Isak… to ja może będę nudny z tym Rodrygo, ale jak nie on to kto? Barcola raczej nie do wyjęcia z PSG mimo, że wygląda z tej dwójki nawet lepiej i też jest uniwersalny.

Co do Guehiego - przykładowo znowu wypada Gomez, Leoni dopiero wchodzi w dorosłą piłkę. My wtedy mamy dalej męczyć podstawowych obrońców nawet w pierwszych fazach pucharów czy ze słabszymi rywalami w LM? VvD mimo lat i tak się nagra, a Ibou oby był dostępny i w formie na najważniejsze mecze. Guehi byłby tu świetnym wyborem niezależnie czy Konate podpisze czy nie nowy kontrakt.

Nie przesadzajmy. Transfer Wirtza sprowokował Arne do mniejszych lub większych zmian taktycznych w drużynie, do których trzeba dostosować kadrę. W/w sprzedaże również tego wymagają, by wzmocnić ofensywę.
Gdy wróci Ryan, to w pomocy mamy go, Maccę i Floriana. Jest to spory upgrade względem Szobo, ale nie we wszystkim jest on lepszy od Węgra, który zresztą pewnie szybko nie odpuści mu walki o skład (i bardzo dobrze, o to chodzi!), ale widać że nim się wdroży w ligę, to sporo wody może jeszcze w rzecze przepłynąć nim wejdzie na zbliżony poziom z Bayeru (nie mam wątpliwości czy, tylko właśnie kiedy).

W ogóle kwestia wielu zmian w kadrze, mniej lub bardziej wymuszonych sprawia, że początek sezonu może być ciężki i nie ważne jak, ale te mecze trzeba przepychać kolanem jak ten z Wisienkami. Nie możemy tak mocno krytykować gry, bo kolejne mecze mogą być podobne. Jednak to nie styl, a stan punktowy będzie najważniejszy i tu szeroka kadra do roszad w trakcie meczu byłaby bardzo pomocna. Nie co mecz wejdzie włoski ogier ratować nam wynik i nie zawsze jego impuls musi się skończyć szczęśliwie (patrz finał z NU).
Boję się jak cholera tego meczu ze Srokami ze względu na to, co się dzieje wokół Isaka, a kolejny z Arsenalem może być kluczowy ze względu na ustawienie się w blokach do sezonu i mental. Zresztą później wyjazd na betoniarę w Burnley (piłkarsko ich zjadamy, ale autobus raz na jakiś czas kogoś zatrzyma i oby nie trafiło na Nas) i derby z Evertonem i wyjazd na CP. To żadne dobre fixy, więc kadra i rotacje będą ważne, a do tego potrzebujemy Szweda i Anglika i oby te ostatnie niepełne 2tyg przyniosły jakiś efekt.

1 polubienie