Rozważania transferowe (dyskusja)

To czemu go dalej nie sprzedali? Na co niby czekają? To nie jest klub prowadzony przez racjonalnych biznesmenów patrzących na excela, tylko przez szejków srających pieniędzmi, wcale mnie nie zdziwi jak go posadzą na trybuny na pół roku albo i dłużej

3 polubienia

Fajny kierunek dla Elliotta i życzę mu mocnego sezonu. Jednak klauzula odkupu musi być obowiązkiem ze strony klubu.

Dzieci atakują Isaka, no ludzie kochani ,przecież one ledwo co na chleb mówiły Pep guardiola, ale wiadomo jaki jest tam nastrój wobec niego

1 polubienie

SA PIF zarządza asetami o wartości 950 miliardów dolarów. W 2024 net profit wyniósł u nich 25 miliardów dolarów. Pomijając te całe asety, a biorąc net profit z dwóch lat (42 mld $) to te 150 mln stanowi 0,35% ich dwuletniego net profitu. Jak jestes Kowalskim i zarabiasz w Polsce 7000 netto to to jest tak jakbys wydal na cos 600 złotych. Ja tam nie wiem czy ich to faktycznie az tak zaboli. xD

1 polubienie

No jeśli faktycznie uniosą się dumą to Isak źle to rozegrał. Z nami to kto wie, ale jak wypadnie ktoś z trójki Gakpo Salah Ekitike to możemy mieć po sezonie. 0 rotacji na LM. Kogoś by trzeba kupić, bo będzie krucho.
A zegar tyka.

Imo zaboli bo co im z tych pieniędzy jak PSR i FFP ich blokuje? Przecież nie są w stanie wydawać jak im się chce tak jak to robiło swego czasu City. Mimo tych złóż złota dalej musza zarabiać by wydawać (albo osiągać sukcesy sportowe i mieć coraz więcej fanów / większa oglądalność)

Nie tak przecież dawno chcieli nam Gordona wcisnąć bo się nie mieścili w FFP.

1 polubienie

Jeśli jeszcze Wisse by stracili z rynku to można załamać ręce

Nie wierzę w ten transfer. Niemcy będą chcieli zrobić to po taniości jakieś 25/30 mln.

Tylko, że jak nie będą mieli i zawodnika (bo nie będzie chciał grać) i kasy z niego, by móc wydać, to rozwój klubu mocno się zatrzyma, a wręcz cofnie. Nie mogą wpompować kasy w klub, tak jakby chcieli, to muszą grać wg reguł. Reguły są takie, że zostawiać go w klubie to jest strzał w kolano. No chyba, że im się już znudziło to całe piłkowanie angielskie, ale to wtedy nie interesowali by się pewnie tym Isakiem, więc no sytuacja wygląda, że wg mnie po meczu z nami ruszy machina i go ściągniemy. Do tego czasu mam nadzieję, że Guehiego ogarniemy.

Ale to nie chodzi o pieniądze właścicieli bo tych mają w bród.

Chodzi o przepisy aktualne. Klub wydaje ile zarabia. Trzymanie zawodnika z jedną z najwyższych pensji w klubie który na dodatek rujnuje lub co najwyżej psuje atmosferę w klubie nie jest rozsądne. Dodatkowo nie jest rozsądne dla klubu odrzucanie kwot w postaci 120m. W zimie już nikt nie da więcej niż 100.

Jeśli pieniądze nie były by dla nich przeszkodą tak jak sugerujesz to biegały by tam chmary graczy kupionych za kolosalne pieniądze.
Yamal za 400m, vini za 300 itp.

1 polubienie

Moim zdanie newcastle będzie chciało domknąć wisse jeszcze przed meczem z nami by mógł wystawić za gordona w ataku , bo tam naprawdę wygląda na padake w ataku;) liczę szybko zwrot akcji z isakiem i zamykamy w tym tygodniu guehiego i isaka i startujemy na arsenal 3:0 :wink:

Brzmi jak marzenie i w sferze marzeń pozostanie. Zgłoszenia piłkarza trzeba dokonać przed całą kolejką, a nie przed danym meczem. Następna kolejka zaczyna się w piątek o 21 naszego czasu, wobec czego zgłoszenie musiałoby nastąpić najdalej jutro.

Newcastle ma wszystko w swoich rękach, ale wygląda na to, że nie chcą dać 60 mln za gościa z rocznym kontraktem. Brzmi znajomo w kontekście LFC i Guehiego, prawda? :wink:

Nawet jeśli Hughes jeszcze dzisiaj pojedzie vanem po Szweda to i tak prędzej jak w 4 kolejce go nie zobaczysz na boisku. I nawet wtedy zacznie na ławce.

1 polubienie

Odrzucą wszystko poniżej 150 za Isaka, a sami chcą kupować po promocji. Pieprzone Newcastle

I nawet gdyby Wissa dziś przeszedł do NU to nie zagra. Gość nawet treningu w nowym klubie by nie zdarzył zrobić, a co dopiero wyjść w pierwszej jedenastce.

2 polubienia

Thiago ledwo wysiadł z samolotu i zaraz dla nas grał…

Dla przyszłości Elliotta taki transfer do RB Lepizig może okazać się zbawienny. Na dzień dzisiejszy dla dobra głębii składu nie jestem jednak zwolennikiem sprzedaży Harveya, bo wszystko wskazuje na to, że klub nie będzie szukał dodatkowych wzmocnień na lewym i prawym skrzydle, co moim zdaniem jest dużym błędem.

Mam również lekkie obawy o to, że w przypadku, gdybyśmy się nie dogadali z CP w sprawie Guehi’ego, a transfer Isaka faktycznie został zablokowany przez NU (co po oświadczeniu Newcastle wydaje się bardziej prawdopodobne), to - tak jak donoszą plotki - Liverpool stwierdzi, że kadra i tak jest dobra i żadnych półśrodków nie sprowadzi (czytaj: nie mamy na oku żadnych realnych alternatyw dla Guehi’ego, Isaka i nie planujemy wzmocnienia skrzydeł, gdzie z doświadczonych piłkarzy mogą zostać jedynie Gakpo i Salah).

I jeśli okienko zakończyłoby się, jak powyższy (nieco pesymistyczny) scenariusz, to byłoby to tylko i wyłącznie 7/10.

Odmłodzenie składu na kluczowych pozycjach i osłabienie skrzydeł + kolejny rok z rzędu brak realnego zmiennika dla Salaha i eksploatowanie Egipcjanina po 90 min w każdym meczu, bez względu na piach, jaki by grał. O tak bardzo potrzebnej głębii składu nie wspominając, bo zwyczajnie by jej nie było.

Choć takim składem, jak obecnie (przy założeniu, że odejdzie jeszcze Tsimikas i potencjalnie Harvey) do stycznia spokojnie możemy sobie poradzić, a w zimowym okienku planować kolejne ruchy.

Szybko załatwili sprawe