Rozważania transferowe (dyskusja)

No właśnie widzieli i próbowali ściągnąć dwóch graczy z miejsca nr 1 i 2 listy życzeń. Jak się nie udało to stwierdzili, że żaden inny nie jest godzien i poczekamy. I ja takie podejście starałem się osobiście bronić. Niestety po tym co widziałem w trzech ostatnich meczach stwierdzam, że popełniono błąd. Skoro się nie udało z nr 1 i 2 to trzeba było iść po kolejne nazwiska na liście. Tym bardziej, że i tak nawet jak za rok przyszedłby Bellingham to i tak potrzebny byłby jeszcze jeden gracz (albo na ławkę jak talent Elliota eksploduje albo i do pierwszej XI). Na ten moment Nasz środek pola bez Thiago wygląda dramatycznie.

Przy założeniu, że przyjdzie do Nas za rok Jude Nasza pomoc powinna wyglądać tak.
Thiago-Fabinho-Bellingham → Elliott, Henderson, ktoś nowy, Jones
Ox’a, Keitę i Milnera powinniśmy pożegnać (ostatni ewentualnie może zostać jako grający trener).

1 polubienie

Brak konkurencji dla Arnolda i pomocnika? To ściągnijmy jakiegoś Szkota z Aberdeen i młodzika z Fulham za łączne 10 mln. Z pierwszego cudotwórca Klopp zrobi nowego Robertsona, a z drugiego nowego Coutinho. Brawo FSG!

3 polubienia

Ruben Neves z Wolverhampton na już powinien być w takim klubie jak Liverpool. Nie ma czasu, zaraz koniec okienka.

2 polubienia

Ja mam wielki szacunek dla Kariusa. Właściciele pierwszy raz na żywo zobaczyli jak ważna jest inwestycja w bramkarza i mamy teraz gościa na wiele lat. Warto było poświęcić tą jedną LM.

Szkoda, że w ostatnim finale LM, nie zobaczyliśmy takich popisów w wykonaniu Hendo. Już pewnie mielibyśmy Bellinghama

1 polubienie

W zasadzie sytuacja Liverpoolu jest obecnie taka sama jak Barcelony, obydwa kluby grają w rosyjską ruletke, przy ktorej jakiś słabszy sezon bez ligi mistrzów i sukcesow moze sie skonczyc katastrofą.
Jedyna różnica jest taka, że jedni wydają za dużo jak na swoje możliwości, a drudzy za mało i liczą że trener co roku bedzie dokonywać cudu

1 polubienie

Jedno co mi imponuje to to że wszyscy mówimy „jednym głosem”. Potrzebujemy transferów a napewno choć jednego sporego do drugiej linii. Presja ze strony mediów jest olbrzymia, pompowanie tematu od rana, wypowiedzi Kloppa dają jasno do zrozumienia że też chce nowych twarzy. Czekamy na rozwój wydarzeń

Mam jednak duże wątpliwości czy kogokolwiek ściągniemy. W sensie czasu jest niewiele, nazwisk, które są w grze tym bardziej.

Przespane okienko. Jeśli faktycznie klub zacznie starać się o transfer pomocnika to będzie ciężko. Kluby niechętnie będą się żegnać ze swoimi kluczowymi zawodnikami (a chyba w kogoś kto potwierdził swoje wysokie umiejętności byśmy szukali) tuz przed zamknięciem okna transferowego. Jesli nam kogoś sprzedadzą to będą mieli mało czasu na znalezienie zastępstwa. Obawiam się, że jeśli teraz klub się nagle obudzi to znów zakończy się to ściągnięciem jakiegoś półśrodka, który oczywiście nie wypali. Przerabialiśmy już to przy szukaniu na gwałt środkowego obrońcy (gdzie też cały styczeń przespaliśmy) i zaowocowało to transferem Daviesa i wypożyczeniem Kabaka. Mieliśmy czas od połowy czerwca, a my zamiast kulturalnie wstać i pójśc skorzystać z toalety to zrywamy się na równe nogi jak już mamy zaszczane łóżko.

Część transferów potrafimy dogadac jeszcze przed okienkiem lub zaraz po jego otwarciu, a część robimy w pośpiechu, na wariata, niemalże z żarzącą się bryłką węgla w majtkach w ostatnich godzinach okienka, kiedy przez 2 miechy słuchamy na konferencjach, że kadra jest kompletna, skład jest silny i ogólnie cud, miód i cukierki

Nie zgodzę się, jest co najmniej dwóch zawodników z rokiem do końca kontraktu, którzy są do wyjęcia - Neves (Wilki ściągnęły właśnie Nunesa, który jest naturalnym zastępcą) i Tielemans. Bardzo liczę na zakup Nevesa, bo uważam, że facet ma wszelkie papiery, żeby grać w topowym klubie i byłby dużym wzmocnieniem naszej linii pomocy.

Neves nie ma umowy do 2024?

Prawda jest taka ze ten klub wcale nie potrzebuje żadnych wirtuozów w środku jeśli Klopp uparcie dalej chce męczyć tą samą taktykę. Przecież siłą dawnej pomocy w postaci Hendo-Gini-Milner było to że oni potrafili sprintować w 90 minucie. Mieli swój prime, byli wybiegani, pokrywali przestrzenie. Po prostu potrzebujemy dwóch nowych box-to-box kolesi którzy będą zasuować za dwóch przez całe 90 minut.

Czy naprawdę w całej Europie nie ma takiego pomocnika? No jakoś tego nie kupuję.

6 polubień

No właśnie ten Tielemans może okazać się takim zgniłym jajkiem. Poprzedni sezon może miał średni, ale rok wcześniej grał bardzo dobrze. Teraz przy problemach finansowych Lisów jest do wyjęcia za około 20 mln i… nie ma chętnych? Czy z tym gościem jest coś nie tak, czy żąda zbyt wygórowanej tygodniówki- nie mam pojęcia, ale coś się zadziało, że przez całe okienko nikt nie zgłosił się po całkiem młodego niezłego pomocnika (choc przy naszych problemach z pomoca to chyba większym ryzykiem jest pzoostawienie naszej drugiej linii w niezmienionym kształcie niż ściągniecie Belga). Co do Nevesa, to też chętnie bym go widział- rzadko kontuzjowany, jak na pomocnika o bardziej defensywnym usposobieniu zdobywa sporo bramek, dobry strzał z dystansu. Jedyny co to musielibyśmy głęboko sięgnąć do kieszeni, a po drugie to, że Wilki ściągnęły Nunesa nie musi oznaczać, że chcą się pozbyć Nevesa

1 polubienie

Dobra to skoro ma byc pomocnik(jeden czy tam dwoch) tylko i wylacznie pasujacy na 100% to ja sie pokusze o subiektywna “wycene procentowa” aktualnych graczy II linii

• Fab-80% slabnie w oczach
  • Thiago 60% ze wzledu na ciagle urazy
  • Hendo 40% aktualnie i to moze za duzo
  • Milli 30% bo zaangazowanie ok ale latka leca
  • Keita 20% gora bo to czlowiek-widmo
  • Ox 0% wiadomo dlaczego

Mlodzi gniewni z potencjalem wiec bedzie lagodniej:

• Harvey 75%
  • Fabio 70%
  • Curtis 40% bo zatrzymal sie w rozwoju

Tak wiec my ku…mac potrzebujemy na dzis ! ze dwoch graczy przynajmniej na te 75-80% a nie pier… mityczne 100 :man_facepalming:

3 polubienia

Oni chyba nie zdają sobie sprawy co się może dziać na Anfield jak nikt nie przyjdzie, tam są kibice cierpliwi ale do czasu

Czy jest tu ktoś, kto tam mieszka i może powiedzieć co na to wszystko lokalni kibice?
Ja rozumiem można przegrać mecz, ale do cholery nie w takim stylu i nie można udawać, że jest ok.

Może będę w sobotę na meczu to się zorientuje ale już na Crystal jak byłem to w przerwie ludzie gadali między sobą o słabym okienku

Tak jak pisałem wcześniej jedynym wyjątkiem kiedy jeszcze w tym sezonie pójdziemy po pomocnika jest kolejna kontuzja w pomocy. Mam nadzieję, że to będzie ktoś lepszy od Tielemansa.

1 polubienie

Liverpool may stick to their guns and not sign a midfielder this month.
@neiljonesgoal

Jeśli to prawda, to mam nadzieje, że zespół skończy sezon w 2 połowie tabeli i FSG sprzeda klub w pizdu. Jak można prowadzić tak duży klub i mieć tak mało ambicji?
Nie widziałem nigdy w życiu w poważnej piłce czegos takiego, nawet arsenal te 10 lat temu robił więcej żeby ulepszać kadre

Już mamy piłkarzy lepszych w środku pola od Tielemansa, wczoraj zaprezentowali swoje umiejętności na Old Trafford, jeszcze wcześniej z Crystal Palace i jeszcze wcześniej z Fulham. No bo skoro nie ma podobno odpowiednich pomocników na rynku to znaczy, że nie ma ich w porównaniu do obecnej kadry.

Do pewnego momentu taktyka transferowa FSG się sprawdzała. Wiadomo - najlepszą sprawą było odejście Cou i wymiana na Alissona i Virgila. Ale teraz trzeba zainwestować spore pieniądze. Jednym transferem Nuneza nie da się załatać wszystkich dziur. Pomoc mamy słabą i każdy to widzi. Tu potrzeba nie jednego a dwóch dobrych pomocników. Przecież Milner powinien grać tylko w pucharach krajowych a Hendo powinien być przyspawany do ławki. Keity i Oxa w ogóle nie powinno już być w klubie. Na co liczą włodarze klubu? Ja tego nie ogarniam. Walczymy do końca o cztery trofea, mamy pieniądze, topowi piłkarze chcą przychodzić do klubu. A my odpuszczamy bo Real podkupił nam zawodnika a Borussia nie sprzeda Bellinghama. I co, dlatego w podstawowym składzie mają grać Milner i Elliot? Szaleństwo