Rozważania transferowe (dyskusja)

Cudu nie będzie. Guehi conajmniej zostaje do stycznia w Crystal Palace, czy dołączy w styczniu do LFC, ciężko powiedzieć, do stycznia daleka droga, Trzeba się modlić o zdrowie naszych obrońców, niby teraz mamy kim grać, ale czasami jeden mecz i może być problem. Szkoda że się nie udało, bo byłoby to genialne okienko, no ale Trudno się mówi.

Ja liczę na full focus umowy Konate teraz. Guehi niezależnie od wszystkiego jest potrzebny, jest uniwersalny, bo może zagrać w 2, w 3 obrońców, możliwe że też przed obrońcami (oglądając ostatnio w lidze CP i skupiając się właśnie na nim ze względu na powiązanie z nami można wyciągnąć wnioski, że piłka przy nodze mu nie przeszkadza i potrafi fajnie czytać grę grając wyżej, co w sumie wystarczy, by przewyższyć Endo jako rezerwowego na tę pozycję). Anglik, HG, mocny mental, skoro jest kapitanem i chęć gry dla Nas, w porównaniu do Isaka może nie naciskał aż tak bardzo, ale to zależy od osoby kto jak to oceni, mnie się podoba zarówno fakt, że gracze bezgranicznie są wpatrzeni na nas i chcą do nas przejść niezależnie od tego jakie trzeba podjąć kroki (patrz Isak), jak i fakt, że jesteśmy dla nich celem nr1 do gry, ale potrafią zachować się z klasą i nie robić syfu (patrz właśnie Guehi). Wracając do mojego początkowego “niezależnie od wszystkiego”, trzeba pamiętać że VvD POTRZEBUJE zacząć rotować w większej ilości meczów, by być dostępny na te najważniejsze i być w formie pod koniec sezonu, gdy rozgrywa się walka o LM i PL (no chyba, że jak sezon wcześniej wyprzedzimy stawkę o kilometr :joy: ), jak i sam Konate niezależnie czy odejdzie czy zostanie, też nie będzie dawał rady grać co 3 dni (a tym bardziej się obecnie boję po tym intensywnym przygotowaniu do obecnego sezonu, czy jego mięśnie za miesiąc/dwa będą dawać radę, więc Guehi mam nadzieję już w styczniu do Nas zawita).

2 polubienia

Konate na większość meczy w PL jako mocno fizyczny jest OK, problemem jest jak zagramy z kimś bardziej technicznym, ew w LM, na teraz do swojej optymalnej formy mu brakuje, często nawet jak gra jak profesor ma 2,3 tak głupie momenty w meczu ala faul na czerwień czy bramka z Wisienkami, Guehi ma na pewno braki w cm ale moim zdaniem w tych pieniądzach to sensowna opcja pytanie czy temat będzie aktualny w zimie ew za rok. Niestety za ŚO na poziomie VvD Saliby czy kilku innych to trzeba by sięgnąć raczej po ok 60-70 mln a nie 40.

Na ich miejscu to zacząłbym się właśnie bać! :rofl:

Isak na lotnisku w Liverpoolu ma dołączyć do składu Szwecji

𝗖𝗢𝗡𝗙𝗜𝗥𝗠𝗔𝗧𝗜𝗢𝗡 - @alex_crook : Źródła bliskie Marcowi Guehiemu podały, że Oliver Glasner groził odejściem, jeśli Guehi odejdzie.

Ale o co, że do nas nie przyjdzie czy, że do 30ki będzie grał a CP. Jeśli o to drugie to nie dam ci tak łatwo zyskać na zakładzie przez internet xD Mogę się założyć o to, że nie przyjdzie do Liverpoolu i maks za 100 zł

I myślisz, że Guehi błędów nie popełnia?

Konate w całej swojej karierze dostał jedną czerwoną kartę, więc o czym Ty piszesz xD.

To okienko i bez Niego jest genialne.

Raczej rzadko się nam to zdarza @everlast , ale pełna zgoda :smiley:

1 polubienie

Gimme gimme gimme a striker from sweden

1 polubienie

A to trener może tak sobie grozić odejściem? Jego nie obowiązuje jakiś zapis w umowie, że jeśli ją zerwie, to płaci odszkodowanie klubowi? Trener jest świętą krową?

Czy Ty i Tobie podobni rozumiecie, że:

1. W lipcu CP chciało 70 milionów
  2. Otwarcie mówili, że najpierw muszą ogarnąć awans LK i nie będzie żadnych rozmów do tego czasu

Tu całkowicie winne jest CP, a w zasadzie ta pipa Glasner i proszę się od działań Liverpoolu odstosunkować, bo nasi zrobili wszystko jak należy.

10 polubień

To powinno być przypięte, Liverpool zrobił wszystko jak należy.

1 polubienie

Powiem tak - tutaj traci tylko jeden klub i nie jest to Liverpool. Tyle w temacie.

4 polubienia

No jasne. Ewidentnie skoro Guehi dostał zgode na badania medyczne i je przechodził to włodarze CP też wyrazili zgodę jednak Glasner był cały czas na nie i dostał gorączki stawiając na swoim. Nie bez powodu w sumie Guehi go omija po meczu i mają bardzo chłodne relacje… Ciekawe jak będzie przez te parę miesięcy teraz. Podejrzewam, że Guehi jeszcze bardziej będzie wkurzony a w sumie na Glasnerze będzie większa presja wyniku. Ale powiedzmy sobie szczerze, utrzymał najlepszego zawodnika, jednak dał im 2 puchary. Więc właściciel poszedł za nim skor jednak zablokowali umowę.
Wróćmy po niego w styczniu i tyle. Za van Dijkiem wyczekaliśmy to teraz też samy rade

@Ydnarek. To bedzie Glasner z Guehim miał jeszcze bardziej pod górkę, bo trochę go ośmieszył tym wszystkim…

1 polubienie

3 polubienia

Niech je zachowają, na zimę się przyda

4 polubienia

No ja mam jednak pewne wątpliwości…

2 polubienia

Guehi nie był w tym momencie niezbędnym transferem. Przydałby się, owszem, ale nie ma paniki. Może w końcu to my staniemy się Realem, zgarniającym piłkarzy po wygaśnięciu kontraktu i Marc dołączy w 2026.

1 polubienie

Jednak się okazuje że Guèhi’emu zaszkodziło bycie grzecznym. Trzeba było jechać po bandzie jak Isak. Następnym razem jak ktoś będzie biadolił że to nie w porządku wymuszać transfer- przykład tych dwóch postaw - Guèhi’ego i Isaka jasno pokazuje co jest bardziej skuteczne

9 polubień

W zasadzie nie wiem czy to nawet nie lepiej, że ten transfer się wysypał. Guehi to bardzo dobry obrońca ale czy wskoczyłby w przyszłości w buty VVD albo Konate? Wątpię z powodu jego ograniczeń fizycznych. Należy pamiętać, że nie mamy klasycznego DMa oraz gramy dość mocno ofensywnie. To sprawia, że para naszych środkowych obrońców powinna być dominująca w powietrzu bo rywale często wrzucają piłkę w nasze pole karne albo grają długimi piłkami.

Oczywiście byłby to świetny transfer na tu i teraz bo namacalnie wzmocniłby nasz skład w kontekście potencjalnej walki o obronę tytułu. Lepiej by jednak było, żeby nasi poszukali jakiegoś młodego wysokiego obrońcy w typie Konate.