Rozważania transferowe (dyskusja)

wolałbym endo na śo niż gościa co kopie kota, i tak guehi przyjdzie w styczniu/ czerwcu

teraz zobaczyłem że seb napisał ‘‘połasimy się’’, ciekawa gra słów XD

5 polubień

Przeczytaj jeszcze raz :smiley:

3 polubienia

Przeczytałem. No i? Chyba jednak dla niego było warto. Odszedł do klubu w którym chciał grać. A Guèhi był uczciwy i “w nagrodę” będzie grał w LKE :sweat_smile:. To jest właśnie polski problem. Nasza klasa polityczna wywodzi się z inteligencji. A inteligent się skupia na tym co słuszne i właściwe. Nie na tym co się opłaca. Dlatego mamy taką historię jaką mamy. W krajach anglosaskich elitą polityczną byli kupcy i ludzie biznesu. Dlatego oni w pewnym momencie wywindowali się na cywilizacyjny szczyt. Bo robili to co się opłaca a nie to co słuszne

Cele na rok 2026?

Marc Guehi,

Adam Wharton,

Morgan Rogers,

Michael Olise

1 polubienie

Stary, nie rozwijaj tmt. Przeczytaj jeszcze raz. A jak dalej będziesz miał taki wniosek to przeczytaj jeszcze raz. I tak do skutku :wink:

“Opłaca się być nieuczciwym, ale nie warto.”

Tu jest jasno napisane że opłaca się być nieuczciwym tak jak właśnie isak, ale nie warto i tu jest metaforyczne odniesienie do aspektu moralnego.

Nie za ma co :wink:

Nie widzę wtedy sensu iść po rodgersa. Reszta jak najbardziej i w zależności od tego jak potoczy się sezon to ocena sytuacji z robbo. Czy dalej daje rade jak rezerwowy czy szukamy kogoś innego. Reszta składu na lata

Jeśli cytat jest bez sensu to można go przeczytać 1000 razy ale i tak nie nabierze od tego sensu :sweat_smile:

Zamiast Rogersa może być Barcola :wink:

1 polubienie

Olisse to jest marzenie. Jaki to jest kocur. Oby wizja zastąpienia Salaha go przekonała

1 polubienie

A nie uważasz że byłby to przesyt?

Isak, ekitike, gakpo, salah, olise, Rio

Dla mnie taka 6 w nowym sezonie to kosmos i taki barcola to już za dużo.

może i tym transferem Diaza sobie podbudowaliśmy pozycję do ewentualnych rozmów w przyszłości. Z konkurencji tylko real, albo preferencje samego zawodnika ze wybierze city przykładowo. To okno nas nauczyło ze kasa to nie problem.

2 polubienia

Barcola przy ewentualnym odejściu Gakpo. Z Holendrem w składzie faktycznie byłoby z ciasno

Gakpo przedłużony, żeby odszedł to by musiał zagrać fatalny sezon co jest prawie niemożliwe

Gakpo podpisał nowy kontrakt więc pewne jest że klub planuje z nim przyszłość. Musiałby ktoś sypnąć chora kwotę co jest mało możliwe bo teraz kiedy byłby za relatywnie normalne pieniądze dostępny nikt nie ruszył. Do tego ma on końskie zdrowie więc ciężko oczekiwać jakieś astronomicznej obniżki formy która skłoniła by nas do szybkiego wypchnięcia codyego.

Mówiąc wprost uważam taką opcję jako science-fiction

Do stycznia jeszcze tylko 4 miesiące :wink:

@Kajojojek13 - jeżeli rzeczywiście Slot chce przejść na 4-2-2-2 to ten ruch jest wielce zasadny.

Dwa miesiące temu przyjście w jednym okienku Wirtza, Ekitike, Isaka też bym nazwał sc-fict

3 polubienia

Wszystko pewnie zależy od wpływu w tym sezonie. Musimy sporo wygrać, aby zarobić na tych grajków.

Guehi jak najbardziej, nawet w styczniu.

Olise myślę, że realny choć nie przy zostaniu Salaha do końca kontraktu.

Wharton - jestem jego wielkim fanem, ale znów zszedł z kontuzją ostatnio…, a to nie będzie tania inwestycja. Tańszy i z lepszym zdrowiem będzie Stiller.

Rogersa uwielbiam, ale zastopuje on rozwój Ngumohy i mam wątpliwości.

W sumie Tomiyasu dalej klubu nie znalazl a do rotacji by sie nawet nadal. Na srodek i boki obrony.

A weź… tego dziada wraz z Zoumą mógł se wziąć ten zasraniec Glasner

1 polubienie

16 polubień