Rozważania transferowe (dyskusja)

1 polubienie

Jeśli to prawda to jestem za tym pomysłem.

Upewnić się tylko, że Marc dołączy do nas i brać go za darmo, a w styczniu można pokusić się o kogoś innego, dodatkowo na SO(jeśli Konate nie zamierza przedłużyć umowy)

Tylko możliwość podpisania umowy z Marc’iem mają tylko zagraniczne kluby? Czy możemy jakoś sobie zagwarantować jego przyjście?

nie możemy niestety, takie przepisy.

Czysto teoretycznie nie, ale w praktyce od pierwszego stycznia możesz oficjalnie z nim negocjować już bezpośrednio. Oczywiście to będzie tylko słowo ale zawsze coś. Wydaje mi się że w Anglii nie będzie dla marca lepszej ekipy.

Jeśli real faktycznie weźmie konate to myślę że uda się nam podpisać marca w lecie przyszłym

Gorzej jak United pójdzie po rozum do głowy albo Chelsea rzuci tygodniówkę i da możliwość pozostania w Londynie. A wiemy, że mimo wszystko zawodnicy wybierają te dwa kluby dość często. Jednak trzeba być pozytywnym, bo Ci najwięksi wybierają nas.

1 polubienie

Guehi może podpisać w styczniu umowę z nowym klubem, więc możemy go sobie ‘zaklepać’ podpisując kontrakt.
Ważniejsze jednak jest znalezienie kogoś od stycznia, bo nie wyobrażam sobie zagrania całego praktycznie sezonu trzema obrońcami.
Chyba, że te sygnały o Marcu od lata to próba wywarcia presji na CP aby zgodzili się na transfer od stycznia.

kolego Ty czytasz posty? wtedy nawet nie trzeba sobie w necie poszukać. W PL nie można podpisywać kontraktow do czerwca, zaklepac to go sobie moze klub zagraniczny, bo taki może podpisać kontrakt juz w styczniu.
Więc proszę nie siać tu dezinformacji.

W styczniu moze sie co najwyzej dogadac z klubem prywatnie, jak Szczur u nas.

Marc guehi ma każdym etapie swojej kariery zachowywał się bardzo rozsądnie i z głową. To jasne że nie ma nic pewnego, ale najwyższa pora zaakceptować fakt że jesteśmy najlepsza opcja w Anglii jeśli chodzi o przyszłość!!

Więc myślę że będziemy mieć pierwszeństwo, a sam Marc jest na takim etapie kariery że raczej na frytki mu starczy więc nawet oferta wyższa z jakiegoś united nie powinna namieszać mu w głowie. Dlatego jestem bardzo spokojny o to czy on do nas dołączyć.

Na rynku pojawić się może również dayot upamecano. Który do tej pory nie podpisał kontrakty z Bawarczykami. Jest to dość podobny gracz do konate z tym że równiejszy, ale w tej najlepszej formie ibou chyba troszkę lepszy. Natomiast jeśli masz francuz nie podpisze kontekstu warto zobaczyć czy uda się podpisać tego z Bayernu. Hughes nie takie tmt ogarniał.

Mimo wszystko dalej chciałbym aby ibou podpisał kontrakt choć widzę że co raz trudniej o to

Jesteś w błędzie. Real był klubem spoza Premier League i mógł oficjalnie ogłosić podpisanie kontaktu z Trentem już w styczniu. Pewnie wszystkie formalności były dopięte już wtedy, ale nie ogłaszano tego w „trosce” o Trenta. Guehi jest graczem z tej samej ligi i dopiero 30 dni przed wygaśnięciem jego kontraktu możemy

No ale jaka byla oficjalna wersja? Dogadanie sie szczura prywatnie, nie oficjalnie.

1 polubienie

Prawda jest taka, że prywatnie, “na gębę” można dogadać się w każdej chwili. Jurgen Klopp też spotykał się z niektórymi piłkarzami “nielegalnie”. Więc bardzo możliwe, że my już z Guehim jesteśmy dogadani. Oczywiście on lub my możemy zmienić zdanie. My pewnie nie zmienimy.

Ponoć rok wcześniej, już klub poinformował o decyzji Trent, więc raczej zachował się ok w stosunku do klubu.

Może też z klubem uzgodnił, kiedy decyzję ogłosić. Raczej w stosunku do klubu zachował się fair Trent.

Pewnie dlatego spotkały go uszczypliwości ze strony Słota, bo Arne wiedział, że Trent odchodzi i pewnie w ten sposób rzucał mu wyzwanie.

Co by nie gadać parę spotkań zagrał bardzo dobrych i dał nam jedną z ważniejszych bramek w kontekście przypieczętowania mistrzostwa.

Tak się składa, że według medialnych doniesień Barca jest również zainteresowana Guehim.

Podobnie jak Bayern:

''Dyrektor sportowy bawarskiego klubu ma być wielkim zwolennikiem Guéhiego i odbyły się już nawet wstępne rozmowy z przedstawicielem zawodnika. Bayern chciałby pozyskać 25-latka za darmo w 2026 roku, ale Plettenberg podkreśla, że to zależy od tego, co stanie się z duetem Upamecano – Kim."

https://www.fcbarca.com/129939-sky-sport-barcelona-zainteresowana-stoperem-wystepujacym-w-premier-league.html

Nie wygląda mi na takiego z “genem” Barcelony ani na takiego z “genem” Helmuta.

Prawda jest taka, że piłka jest po naszej stronie, jak zagramy dobry sezon i będzie widział potencjał na rozwój i trofea to przyjdzie do nas

Ogólnie jakiś czas temu zastanawiałem się nad Mac Allisterem i jego przyszłością w Liverpoolu. Ostatnio kilka osób na Twitterze poruszyło jego temat. 27 lat w tym roku. W następnym roku wypadałoby rozpocząć nowe rozmowy tranaferowe. Tylko że…Pozostanie mu 2 lata kontraktu. Po upływie tych będzie miał 29 lat. Jeżeli przedłużymy kontrakt w następnym sezonie na 5 lat to pod koniec kontraktu będzie miał 32 lata. Teraz pytanie jaka będzie jego przydatnosc do 32 roku życia dla drużyny. To jest latynos i zazwyczaj ich kariery się szybciej kończą. Zarabia 150k funtów, więc trzeba sypnac minimum 250k. To wbrew pozorom spory orzech do zgryzienia. Czy Alexis nie jest nie do zastąpienia? No jest. Nie widzę większego powodu dlaczego duet Wharton Gravenberch miałby nie funkcjonować. No i aktualnie Alexis przedstawia największą wartość. Gdybym był na miejscu Hughesa oddałbym Gakpo i Mac Allistera do Bayernu. Pierwszego chcieli i pewnie chcą nadal. Drugiego by chcieli na pewno. W naszą stronę Olise. Plus jeszcze powinni zapłacić z 30 mln funtów. Salah mógłby iść do Arabii za 30 mln funtów.

Czyli tak

Mac Allister+Gakpo <=> Olise i Bayern oddaje 30 mln funtów

Salah 30 mln funtow

Olise 0mln

Guehi 0mln

Wharton 75 mln

Morgan Rogers 80 mln

Minus 60 mln ze sprzedazy to za transfery 4 zawodników płacimy circa about 95 mln.

Wirtz Isak Olise

M. Rogers

Wharton Gravenberch

Kerkez Van Dijk Guehi Bradley

Skład wygląda jak nowiutki jacht kupiony za pieniądze z kpo. Skład Arsenalu przy tym byłby jak murzyńska tratwa, której nie wiadomo czy nawet uda się skutecznie zwodować nie mówiąc już o doplynienciu do brzegu.

Gdzie wady?

No i poczekajmy do końca sezonu, by ocenić Wirtza, Isaka i Kerkeza.
Wierzę w nich, ale nie mam 100% pewności co do tego, jak im pójdzie reszta sezonu. Niekoniecznie przez brak wiary w ich umiejętności, a to jak gra cała kadra, jak trudno Arne ustawić tę drużynę na boisku + kontuzja Leoniego.. oby to nie był zwiastun, że znowu po dupie dostaniemy za brak odpowiedniej ilości transferów ŚO (nie przypominajcie, że Guehi się wysypał przez Glasnera, bo ten transfer powinien byc podbity wcześniej, a nie w dd).

Morgan Rogers póki co ogromny zjazd.. mnie osobiście bardzo podoba się gra Morgana Gibbs-White, ale to za mało by celować w niego do Liverpoolu, no i w styczniu już 26 lat (trzeba było próbować Eze, no ale po ptokach, ale możliwe też że nie chciał wyjeżdżać z Londynu). Z innej beczki jak patrzymy na wiek, to świetnie wygląda w tym sezonie, a już w poprzednim dawał spore znaki że to będzie świetny grajek - Can Uzun z Eintrachtu. Robi furorę liczbowo, rocznikowo dopiero 20 lat (w listopadzie).

3 polubienia

No se kolega przytrolował w nocy.

Dobrze by było sprowadzić wszechstronnego rozgrywajacego, ktory po prostu potrafilby wyprowadzic pilke z naszej polowy.

1 polubienie