Jako logicznie rozumujący człowiek i jako tako kojarzący świat futbolu, uważam, że nie ma szans na odejście Xabiego bez katastroalnych wyników. na razie prowadza w lidze i wygrali wszystkie mecze poza Anfield w Europie, więc spokojnie zmierzają do pierwszej 8ki.
Ma kontrakt na 3 lata Xabi, a raczej jest przewidywany na dłużej.
Jak wyjdą poza 1/4 finału w Europie, a w lidze będą prowadzić, lub mieć blisko do 1. miejsca to nikt go nie zwolni.
Jak wygra LM to dostanie kredyt zaufania taki, że by musiał odwalic Slota, żeby brali pod uwage jego zwolnienie.
To można się zastanawiać czy jakikolwiek jest sens zatrudniać trenerów znanych z gry w innym systemie niż 4:3:3/4:2:3:1, skoro zaraz mistrzostwa świata i czas na zgranie z nowymi zawodnikami, z nową taktyką będzie mocno ograniczony.
Real od meczu z nami wpadł w mały dołek i dopiero wczoraj wygrali (ledwo) 4:3 z Olympiakosem, gdzie za uszy ich ciągnie Mbappe jak nas rok temu Salah. Alonso wpadł w konflikt z Vinim po meczu z Barceloną i mają pat bo podobno Vini powiedział, że nie przedłuży kontraktu dopóki Alonso jest trenerem i mają podział szatni team Alonso vs team Vini.
Ponoć też dużo taktycznych dziwnych decyzji i za bardzo ta gra się tam nie klei
Nie wierz gazetom, jak Xabi ma swoją wizję i wymaga więcej niz Carlo, to wiadomo, że beda spiny. Po prostu gwiazdy sie musza do niego przyzwyczaic.
Realowi na nim zależało i mu na Realu, to nie jest malzenstwo z przypadku, to jest dlugoterminowy projekt.
A te “słabe wyniki” to dwa remisy na wyjazdach, "come on, give me a break "
Tutaj dochodzi do większego problemu. Klub kupił ludzi ktorzy w tym ustawieniu mogą się odnaleźć. Mamy dwóch nowych bocznych obrońców którzy moga odpalić w tym ustawieniu. Wirtza tez błyszczał w takim ustawieniu. Ponadto semenyo podobno jest negocjowany jako opcja na skrzydło. Jak uda sie sprowadzić Guehie możemy spróbować. Jezeli chcesz zostać przy tym co teraz to minimum te dwa transfery plus defensywny pomocnik. Nie bardzo widzę kogo w tym momencie możemy wyrwać na tą pozycję. Dlatego uwazam że slot ma zespół niekompletny ktory ciezko bedxie pobierać bez np defensywnego pomocnika.
W kontekście zimowych wzmocnień to chętnie bym zobaczył R.Nevesa u nas, który chce wrócić do Europy, a któremu w czerwcu kończy się kontrakt. Zna ligę angielską, kilka razy był z nami łączony na przestrzeni lat. Nie jest zawodnik przyszłościowy, bo niebawem 29 lat, ale jako taki zapasowy DM w miejsce Endo myślę, że dałby radę jeszcze przez jakiś czas. Za te 20 milionów o jakich się pisze to mógłby być sensowny ruch.
Jak kończy się kontrakt w Arabii, to dlaczego placic 20 baniek?
Pytanie ile byc chiał zarabiać, bo tam ma okolice pół bańki tygodniowo.
Nie wiem jak forma tam, ale w EPL dawał radę i tego typu zawodnik z pewnością by się nam przydał.
@spawacz mysle, ze to byloby przeplacanie i tak, ale pewnie nie ma tematu, więc nie ma nad czym debatowac
Neves mokry sen wielu w przeszłości, do rotacji znakomity wybór. Pytanie czy on sam chciałby dołączyć ze względu na Jotę, ale wydaje się twardym gościem i to mógłby być piękny transfer.
Semenyo byłby świetnym transferem. Mam sentyment do Mane i trochę mi go przypomina ( fizycznie oczywiście jesr różnica ale też afrykański skrzydłowy z mocnym nazwiskiem w lidze jeszcze bez statusu gwiazdy). To mógłby być taki impuls jak transfery VVD w zimę 2018 czy Lucho w 2022.
Ale tam City się włączyło, więc o ile zawodnik nie zadeklaruje chęci dołączenia tylko tutaj to będzie ciężko. Na prawą stronę widziałbym Minteha. Pracuś w obronie i świetny kreator. Do tego ma szybkie buty.
Niestety bez szans na takiego rezerwowego - tygodniówka. Jeden Wharton musi nas zadowolić lub Elliot Anderson
To jest bardzo ciężki wybór, bo oglądając i Elliota i Whartona, to obaj są genialni. Obu nie da rady, bo mocno by się dublowali plus jest Graven. Nie wiem którego bym wolał.. ciężkie.
Nie wiem czy zwróciliście uwagę, ale graliśmy wczoraj płynną formacją Wirtz jako wolny elektron dryfował między prawym skrzydlem, 10 a lewym skrzydłem. Gakpo często schodził do środka, może taki jest docelowy plan gry, a przynajmniej na czas braku Mo.
Wtedy jest bezproblemowo możliwośc zmieszczenia w składzie Ekitike i Isaka.
Tylko wtedy boczni obrońcy/wahadła muszą mocno oskrzydlać
Co do Semenyo City się włączyło, ale paradoksalnie tam na skrzydła jest Doku i Foden, dużo ciężej się wgryźć niż u nas Salah & Gakpo, u nas miałby praktycznie pierwszy skład.
Co do DMa, właściwie czy Elliot czy Wharton to obaj świetni, aczkolwiek mam wrażenie, że Wharton lepszy z piłką przy nodze
Do tego co próbujemy grać to bardziej by pasował chyba Wharton. Anderson jeszcze większy pracuś , który idealnie by tu siadł jakby na lawce siedział Jurgen.