Zapomniałeś o obronie Częstochowy?
To pamięć zawiodła, faktycznie Fede raz ważny gol vs Bournemouth, a raz jak rasowy obrońca.
Tak czy inaczej, jak na 150k tygodniówki to stopa zwrotu mocno średnia. Natomiast wiem, że sporej grupie Fede może imponować, bo zawsze na boisku wygląda jakby mu zależało i że tak mocno chce. N’Gog nie takie rzeczy w koszulce LFC robił i jakieś coinsy dostawał, a PR miał nieporównywalnie gorszy ![]()
Gol w 88 minucie przeciwko Bournemouth
2 asysty w meczu z Southampton (między innymi w 85 minucie)
Strzelił też gola w 87 minucie na 1-1 przeciwko Crystal Palace ale koledzy z zespołu dostali wylewu
Raz jeszcze uchronił nas przed porażką z jakimiś tam leszczami, sprintując przez długość całego boiska i wybijając piłkę z linii bramkowej
Policzmy więc… 2 punkty z Bournemouth, 2 punkty z Southampton i 1 punkt z Sunderland.
Łacznie mamy ich 35 odjąc 5 które zdobył nam Chiesa… bylibyśmy na 10 miejscu ![]()
Nie wiem tez czy przypadkiem nie wywalczył jakiegoś karnego w ostatnich minutach, ale to tylko skojrzanie, może tak nie było.
Chiesa asystował też Gakpo prowadząc do wyrównania w meczu z United w którym finalnie się zesraliśmy. Strzelił też bramkę na remis w meczu z Crystal Palace gdzie również się zesraliśmy. Metr przed kiblem.
Żeby nie było to odrazu powiem - żadna to przyczepka personalna, ani ujmowanie Federico,
ale idąc tym tokiem myślenia można przyznać (szybko patrząc) ~31 punktów Beckerowi bo przecież bez niego przeciwnicy strzelali by na pustą bramkę.
Przecież nikt nie grałby za niego, prawda? prawda?
No tylko Beckerowi nikt niczego nie ujmuje a raczej tylko dodaje, natomiast kolega wyżej Chiese traktuje tutaj niczym jakiegoś Artura czy innego Keite, który tylko siedzi i inkasuje hajs.
Lipsk dopina właśnie transfer nowego lewo skrzydłowego. Pytanie teraz czy Antonio Nusa, czy Diomande na lewe skrzydło. Pewnie Lipsk woli puścić Nuse, bo wiedzą, że Diomande może zaczekać jeszcze ze dwa lata.
Dobry ten Nusa,? Nie śledzę bundesligi.
Bardzo bardzo szybki, świetna technika i drybling. Mocny w pojedynkach 1 na 1. Wada jest taka, że ma słabe wykończenie i łapie kontuzje. Ale ma 20 lat tylko.
Brzmi z tego opisu jak prime Jordon Ibe, z tym, że ten nie łapał kontuzji. Jednak dla 90% forum najważniejsze pytanie to - czy wraca do obrony i ma kondycję jak Luis Diaz?
Z tego co się orientuje na ten moment żadne sensowne źródło nie łączyło nas z nikim poza Guehim, więc nie oczekuje w sumie zupełnie nic w styczniu, jeśli nawet nie dopinamy na już środkowego obrońcy.
Ćwierkają, że Ryerson jest łączony z klubem.
A z innej beczki - Gallagher blisko wypożyczenia do AV.
Skąd takie uwielbienie do minteha? Zwykły szybki skrzydłowy. Tak, robi trochę szumu, ale nie ma z tego konkretów. I w mojej ocenie nie będzie bo brakuje mu tych rzeczy które cholernie ciężko poprawić już na tym etapie.
Co do nusy to czy ty wiesz kim my jesteśmy?
Czy ty naprawdę chciałbys za jakieś 50m+ skrzydłowego który na półmetku ma 1 bramkę? A w zeszłym sezonie 3? W bundeslidze? Czy nie za dużo FM( był tam absolutnym kozakiem). Przecież to gracz max na everton
To jest casus Diblinga. Kilka osób po meczu z nami gdzie parę razy pomachał nóżka i zobaczyło że ma 18 lat chciało go do naszej ekipy jak kilka lat temu adingre. Efekt taki że jeden jest głębokim rezerwowym w evertonie, a drugiego już odpalili z Brighton. Nusa to ten sam poziom.
Co innego Diomande. Nie dość że jest naszym kibicem to piłkarsko tam się wszystko zgadza.
Jak Slot ma odejść to po sezonie to marze o Xabim. Ten gość zasługuje na szanse a widać różnicę w postawie władz Liverpoolu i Realu (sytuacja Vini vs Salah).
Z pewnością gosc ma potencjał na wielka trenerkę co już udowodnił tylko potrzebuje środowiska. Jakakolwiek zmiana teraz nie ma sensu.
Przydałby się Xabiemu kolejny stoper
Albo dwóch. Po wczorajszym występie gomeza oczy mi krwawią bo
Schlotterbeck, guehi, upamecano, ordonez.
Do tego ktoś na środek dla mnie nr 1 wharton
Sprzedaż gakpo, chiesy wypożyczenie Rio i pójście po któregoś z tych kozaków
A za rok po Michaela Olise i jest pikniusio
Wszystko fajnie, ale jak sprzedasz Gakpo, Chiese + wypożyczysz Ngumohę to sam
Olise nie da rady zagrać na dwóch skrzydłach jednocześnie. ![]()
Nie mówiąc o jakichś zmiennikach?
My potrzebujemy głębi, a ja mamy strasznie mierną. Latem pewnie się pożegnamy z Salahem. Trzeba zatrzymać Gakpo i kupić 2 ludzi do grania na skrzydłach.
No ale zakładamy odejście słota. Wtedy przychodzi xabi. I widzę to tak
In:
- Ordonez/upamecano
- Guehi
- Schlotterbeck
- Wharton
- Yildiz/Diomande
Out:
- Gomez
- Endo
- Gakpo
- Chiesa
- Eliott
@josif który transfer po za upamecano jest niemożliwy do przeprowadzenia po zeszłorocznym lecie?
Ps gdyby ktoś kiedyś wymienił pościel to pewnie nie było by cię na świecie😉
@Magerlfc dawno nie napisałem tak mało a ty dalej nie przeczytałeś xd
Źródło tych rewelacji?