Rozważania transferowe (dyskusja)

Albo

Kvaratskhelia Ekitike Olise

Wirtz

Jak miód pitny przy kominku kiedy za oknem minus 25.

2 polubienia

Tak widzę atak Liverpoolu:

Olise-Wirtz-Ekitiki
Isak

Matko boska…

Z takim zestawieniem Liga Konferencji 2026/27 będzie nasza!! :grin:

9 polubień

Jeżeli Liverpool szukałby lewonoznego obrońcę to kto?

• Schlotterbeck
  • Bastoni
  • Van de Ven
0 głosujących

Dopóki dowodzi Slot to te nowe transfery tak naprawdę są bez znaczenia, nie znam typa, ale tani nie jest, wielka niewiadoma, w tej chwili to wypuszczenie Guehiego wydaje się jeszcze głupsze, ale czas pokaże. Piszą że nowy Yoro więc nic tylko skakać z radości :wink:.

Będziemy mieć dwóch mlodych, zdolnych stoperów, bez doświadczenia w Premier League i Van Dijka grającego od deski do deski.
Co może pójść nie tak? :wink:

Mam nadzieję, że przedłużymy jednak Konate, bo na Gomeza liczyć nie można. A jeśli odejdzie Ibu i nawet za niego dojdzie ktoś jeszcze to będziemy mieli VvD i trzech zupełnie nowych graczy. Trochę ryzykowne majstrowanie przy środku obrony, dlatego np. Guehi byłby dobrym ruchem, trzeba było się dogadać z nim i CP jeszcze przed otwarciem zimowego okna, zanim City wjechało z 300k.

4 polubienia

Liverpool w wyścigu o Keesa Smita.

Krótka sylwetka 20 letniego Holendra o wzroscie 185cm. Gra na pozycji Mac Allistera. Jego główną zaletą są progresywne podania. Bardzo kreatywny i lubi tyrać na boisku. Do zespołu, który lubi pressing będzie idealny. Holenderski Wharton

Real Madryt być może będzie w grze, więc Smit musi chcieć tylko do nas.

Ciekaw jestem, czy ruch z kupnem Jaqueta był konsultowany ze Slotem, czy raczej już z nowym trenerem.

Generalnie Francuz wygląda nieźle we wszelkich danych statystycznych, ale imo dużo płacimy jak na rezerwowego… może dostał obietnice pierwszego składu w miejsce Konate?

Swoją drogą czy czasem Ibou już oficjalnie może “romansować” z innymi klubami lub nawet podpisać kontrakt od czerwca?

Póki co z Konate wszystko wygląda jak powtórka sprzed roku z Trentem. Zero komunikatów o dalszych planach, ale nowego kontraktu jak nie było tak nie ma. Pewnie się wiosną dowiemy że odchodzi za darmo do realu czy coś i nara

Także myślę, że może grać nawet i sporo w pierwszym składzie za Konate w przyszłym sezonie. W sumie spoko żeby razem z Leonim się szkolili pod Virgilem i walczyli o miejsce w składzie

4 polubienia

Będziemy mieli swojego KDB? Troszkę podobny do Belga

1 polubienie

Jeżeli odejdzie Konate i Gomez to potrzebny jest jeszcze jeden obrońca, najlepiej z doświadczeniem w PL

1 polubienie

Nowy sezon raczej bez Konate

3 polubienia

Dokładnie. Przecież nie możemy zostać z Dijkiem i 2 młodzikami wokół niego. W idealnym świecie fajnie by było mieć jeszcze Konate i za rok wskakuje do podstawy ten Jacquet w miejsce Dijka własnie. Zobaczymy co przyniesie lato. Ja bym nawet pomyślał o jakimś 30 latku jako opcja nr 5 z doświadczeniem i w razie co spokojnie wbija w 1 skład.
Zobaczymy jak wejdzie i czy wogóle wejdzie, bo jeszcze oficjalki nie ma ten cały Jacquet… kasa spora jednak.

@John Konate też nie dowozi jakości na poziom PL.

@John może sam się zajmij, bo o piłce to nie za bardzo masz pojęcie. Konate zbyt często odcina prąd, żeby był podstawowym wyborem.

1 polubienie

Fajny, utalentowany obrońca. Kompletny żółtodziób jednocześnie.

Zamieniamy Konate na Jacquet. W oczywisty sposób downgrade, czyli to co zrobiliśmy latem 2025. Lżejsi o 70 mln, bo Konate idzie za free do Bayernu/PSG/Realu.

Długoterminowo wydaje się to świetny transfer, ale podobno my chcemy bić się o wszystko już dziś. VVD, Jacquet, Leoni nie dają jakości potrzebnej na dzis w PL.

Moze dorzucimy jakiegoś Upamecano, któremu trzeba będzie rzucić tyle, co Konate chciał dostać, a dać mu nie chcieli. Btw, Upamecano to też downgrade w stosunku do Konate + rok starszy.

@spawacz
Już ci mówiłem, żebyś zajął się oglądaniem snookera/curling/darts :slightly_smiling_face:

5 polubień

Nie do końca. Jak słuchałem (ale nie jestem najlepszy z Anglika to mówię odrazu) to chodziło o to że ma być ważnym zawodnikiem, ale nie zawodnikiem pierwszego składu od razy

Pisałem już o nim wcześniej a szkoda że go nie sprowadzimy już teraz, ponieważ latem będzie bardzo ciężko. Myślałem że po niego po cichu idziemy, dwa ostatnie mecze AZ Alkmaar poza składem, może jakiś last minute move :wink:

1 polubienie

Malkontenctwo, być może, ale za 55 mln to się kupuje produkt na teraz, a nie melodię przyszłości, takie transfery to powinny być zamykane w 20-25 mln, ile kosztował leoni?

PS rennes gra na 3 z tyłu

Masz rację, w sumie Rennes powinno oddać go za darmo, łaski nie robią.

2 polubienia

To bardziej “8” prawda?

My potrzebujemy dobrze operującej “6” jak Wharton lub Anderson. Szczerze wątpię w transfer Holendra, chyba, że w miejsce Jonesa, który jak nie podpisze nowego kontraktu to będzie musiał odejść.

Wiem mordo i też nie chciałem aby z mojej wypowiedzi zabrzmiało, że chce pozbyć się Jonesa ;). Przeciwnie, wciąż uważam, że on ma spore pole rozwoju i jest bardzo ważnym zawodnikiem w klubie. Osobiście lubię go i pewnie jestem jednym z niewielu zwolenników jego stylu. Jednak media i różne źródła podają duże oczekiwania Jonesa co do tygodniówki, więc Liverpool może być skłonny bardziej do sprzedaży niż zostawienia Curtisa.