Jak w Madrycie dalej się będzie tak psuło i staną się jednym z wielu klubów, to za 10-15 lat inni będą na piedestale wśród młodych.
Pełna zgoda. Ja nie próbuje udawać że real to jedyny klub wyżej od nas. Jednak myślę że na ten moment nie ma co się denerwować. Wypowiedzi selekcjonera i tego co Marca wypluwa z sb to trochę za mało by brać to za jakiś pewnik i siać panikę że czy to szobo czy wirtz odejdą niedługo.
Szobo gra dobrze to go przymierzają do topowych ekip.
@Smuggler7 tylko że z Diazem jest trochę taka sytuacja że my chcieliśmy go spieniężyć. Po prostu uznaliśmy że lepiej go sprzedać teraz za gruby hajs niż dać opasły kontrakt. To trochę inna sytuacja od wyżej omawianych. Czas pokaże czy była to dobra decyzja. Oczywscie że na ten moment się wydaje że nie
Btw Szobo rozmawia w sprawie nowej umowy kontraktowej od początku 2026 roku. Ale się po prostu rozchodzi o kasę, chce dużej podwyżki, pozycji lidera, może i przyszłego kapitana. Pytanie czy w końcu zaczniemy płacić jak należy żeby utrzymać najlepszych, czy będziemy oszczędzać by przejął ich ktoś inny.
Jasne, że tak. Też narazie traktuję to z przymrużeniem oka ale tego, że Dom tu zostanie nie biorę za pewnik. Tak jak kolega @Czerwoniak wyżej napisał odnośnie młodych piłkarzy, którzy wychowali się oglądając CR7 w barwach Realu tak chyba właśnie Szobo z tego co wspominał był wielkim fanboyem Ronaldo. Kto wie co tam sobie w głowie Węgier myśli ale na hipotetyczne martwienie się przyjdzie jeszcze czas. To nie jest lokals, wychowanek więc zobaczymy (a i to w lato pokazało, że nie jest to żadnym wyznacznikiem). Z tego co widzę Dominik ma jakieś kontakty z ludźmi z Madrytu bo oprócz oczywistej relacji z Trentem to i z Viniciusem od jakiegoś czasu są jakieś kontakty itd
Oprócz placenia wypadałoby też dać jasny sygnał czy ten projekt sportowo będzie też atrakcyjny. Na tą chwilę wiadomo jak jest ale z podejściem jakie tu czytałem, że “Liverpool czasem tak ma, ze wypada z Ligi Mistrzów “ to świata nie zwojujemy i najlepszych zawodników nie utrzymamy.
Suarez do Barcelony. Sterling do City. Pewnie jeszcze kilku zapomniałem.
No i TAA od nas odszedł do Realu. Dla mnie to nie ma znaczenia czy klub sprzedał, czy zawodnik odszedł. Straciliśmy piłkarza, którego chcieliśmy mieć dalej w drużynie
Oby to nie oznaczało grubych sprzedaży …
Myślę że Alexisa pożegnamy. To będzie nasza największa sprzedaż. Sprzedaż która wyjdzie na plus bo wleci jakiś młody wariacik do środka
Przede wszystkim Konate i Robertson + być może Alexis.
Z dużych sprzedaży to pewnie Macca, bo jego zjazd fizyczny jest tragiczny. No i na Salahu pewnie klub dobrze zarobi. Tsimi, Gomez, Endo, Jones też mogą pójść pod młotek. Trochę było też plotek o Gakpo do Bayernu. Robbo chyba też odjedzie, bo wyraźnie mu nie pasuje rola zmiennika. No i Konate.
@dinezad Alisson ma opcję przedłużenia o rok ze strony klubu i pewnie zostanie aktywowana.
Alisson ostatni rok kontraktu, więc pewnie sprzedaż i zakup drugiego GK. Może Mac Allister, Konate, Salah, Jones chce więcej zarabiać i grać. Lato będzie większym szokiem niż ubiegłe. Slot tego nie uciągnie.
Jones? Mam nadzieję, że absolutnie nigdzie się nie ruszy ![]()
Jones zostanie jeśli lysy odejdzie
Jones był gotowy odejść w styczniu, więc letni transfer jest możliwy. Tam się też coś w głowie odkleiło. Myśli, że jest jakimś topowym grajkiem i żąda pierwszego składu, a to typowa zapchajdziura pokroju Endo.
Jakbyś zarabiał 15K czy 150k Szobo to też byłbyś chyba mało zadowolony, nie?
Za takie zagrania jak z City albo CP nie dałbym mu nawet 4000 brutto. Opierdalacz jakich mało w tym klubie.
Doliczyłbym do tego jeszcze Díaza. Dostaliśmy bdb pieniądze i mocno oslabiliśmy skład, jak i formę Gakpo.