Wszystko i tak się rozbije kto będzie po Slocie o ile ktoś będzie. Jeśli Holender zostanie to Salah, Tsimikas, Andy, Jones, Alexis out Endo pewnie z kontuzją nigdzie nie pójdzie więc doczłapie do końca kontraktu jeśli będzie nowy trener to myślę że sprzedamy Salaha Tsimikasa może odejdzie Konate i pewnie Gakpo do Bayernu. Ja osobiście Jonesa bym zostawił na pewno daje więcej niż Alexis w tym sezonie, może grać też na kilku pozycjach no i szkoda chłopaka za grosze sprzedawać bo cudów za niego nie dostaniemy bo niby gdzie miałby iść do Tottków, jaja będą jak kuraki spadną.
OUT (kontrakt do):
- Konate (2026), Rhys Williams (2026), Robertson (2026)
Ostatni rok kontraktu po sezonie: - Gomez (2027), Ramsay (2027), Bajcetic (2027), Endo (2027), Jones (2027).
Dodatkowo Salah do 2027, a raczej Arabia coraz śmielej uśmiecha się do niego i nie zdziwiłoby odejście MacAllistera.
Jeśli miałby ziścić się scenariusz o zakontraktowaniu 4-6 zawodników i “big names leaving”, to oprócz odejścia Konate i Robbo przez wygaśnięcie kontraktu, stawiam na odejście Salaha i Mac Allistera. Przychodzi top skrzydłowy, DM, 2x ŚO. Może nawet skrzydłowych na obie flanki i ktoś do rotacji na lewą obronę.
Ale te flagi mają chyba jakieś znaczenie?
Francja - Olise? Anglia - Wharton? Portugalia - Inacio?
Fernandes z Młotów. Pozostałe dwa się zgadzają. Ewentualnie Barcola przewija się w plotkach.
Ten cały wat land już wam obiecywał zwolnienie Slota, a wy dalej łykacie to jak pelikany xd
Przegapiłem ważny fakt.. aktualizacja
Francja - Jacquet, Anglia - Elliot; Portugalia - Inacio?
Dokładnie, typ nic nie wie. Myślę, że niektórzy dają się nabrać na konto weryfikowane. I dlatego.
Nie przypominam sobie, żeby coś obiecywał. Dla mnie jedno z pewniejszych źródeł na temat Liverpoolu. Jeśli on cos pisze to jest to niemal pewnik.
Jak ku… słyszę tych panów co chcą sprzedać nam Mac to się cofam do tamtego lata i gadanie ze trzeba diaza sprzedać. No i co sprzedaliśmy i co? I jak gramy ? Brakuje takiego Diaza w sezonie. Gdy salah slabo grał to Diaz przejmował paleczke napędzie. Jak usłyszę od was ze chcecie Mac sprzedać to jak sobie w kolano strzelić w kolejne lato. Co do Dominika to on tu zostanie.
Raczej odejdzie
Konate ,Chiesa, Endo, Robertson, Salah.
Faktycznie jak czytałem news tutaj na stronce 5/6 transferów będzie no to się zgadza to co napisałem. Odejdą musi ktoś przyjść w ich miejsce.
Mac broń panie Boże sprzedać.
Jonas jeszcze nie jest pewien czy czasem nie poleci w okienko.
Macca przestał dowozić, a na koniec kontraktu będzie miał 30 lat. Sytuacja podobna z Diazem - lepiej dobrze sprzedać, niż dawać kontrakt i ryzykować.
Nie ma za bardzo argumentów, żeby Macca został. Z biznesowego punktu widzenia to może być złoty strzał i potrzebne środki na wzmocnienie. Być może zostanie jeszcze jeden sezon u nas, ale wątpię, że klub zaoferuje przedłużenie kontraktu niemal 30-letniemu graczowi, któremu już odcina nogi. A co dopiero za rok czy dwa.
W tym sezonie to poza Szobo, Wirtzem i Ekitike to nikt nie dowozi.
Słabszy sezon mógł się zdarzyć, ale jak wszyscy są bez formy to znaczy, że problem jest głębszy i nie koniecznie jest to problem zawodnika.
MacAllister w zeszłym sezonie był najlepszym pomocnikiem w lidze. Ma 27 lat więc na luzie może grać jeszcze wiele lat na najwyższym poziomie. Z jego inteligencją i umiejętnościami to nawet po 30 może prezentować się świetnie. Puknijcie się w łeb z tą sprzedażą.
Jak ktoś ma odejść z pomocy za grube pieniądze to prędzej będzie to Jones.
Przede wszystkim to trzeba się pozbyć łysego sabotażysty z Niderlandów. Bo jak on zostanie to kilku kluczowych zawodników będzie chciało odejść
“Odejscie za grubą kasę” i “Curtis Jones” w jednym zdaniu? ![]()
Jeśli Curtisowi nie przeszkadza rola zmiennika to zostawić. Jakim innym Anglikiem można byłoby go zastąpić?
Przecież my nie mamy praktycznie wychowanków, a wolnych miejsc nHG jest tylko 17.
Z Curtisem jest jeszcze sprawa dużej podwyżki, której oczekuje. Przez lata gra dla swojego klubu za ochłapy, w stosunku do tego co daje drużynie. Spekuluje się, że teraz zarabia 50 k/week, a oczekuje podwyżki do okolo 200 k/week. W lipcu wejdzie w ostatni rok kontraktu (chyba, że mamy zapis w umowie o jego przedłużeniu), więc będzie trzeba wybrać jedna z 3 opcji - sprzedać, zostawić na rok i puścić wolno lub wypracować kompromis i podpisać nowy kontrakt.
Jego dużym atutem jest status wychowanka - w tym, aspekcie mamy mocno ograniczone możliwości, bo ciężko znaleźć w akademii kogoś, kto mógłby zbliżyć się do niego poziomem
@Ziaja tylko, że Jonesowi zostanie ostatni rok kontraktu, co od razu przekreśla jakąś znaczną sumę
Oczywiście że Jones odejście za dużą kasę. Jest Anglikiem doświadczonym w PL. Ma HG więc będą za niego płacić dużo. Popatrzmy na Conora Galaghera czy jak on tam ma. Jones gorszy od niego nie jest.
ale wiesz, że w serie a tylko 100 graczy zarabia wiecej. Więc w skali Europy to wcale nie są ochłapy. 200k to byłby top 10 Serie A, a chyba kazdy sie zgodzi, że nie ma takich umiejetnosci. 100-110k to bylaby chyba adekwatna kwota, ale wiadomo zarobki piłkarzy teraz są chore.
Hmm.. ja bym Jonesa zostawił, Anglik, wychowanek, może wiele pozycji obskoczyć, poza tym mamy wąską kadrę, której nigdy nie poszerzymy sprzedając piłkarzy, czy wymieniając ich 1:1. Tygodniówki bym mu dał może max 150k, bo tyle chyba Chiesa dostaje, a Jones jest o wiele bardziej użyteczny dla drużyny (1800min rozegranych w tym sezonie vs 600min Chiesy)
Rzadko kiedy się wymienia to nazwisko ale będziemy się żegnać z Alim w letnim okienku..
Tylko nie wiem, co mają zarobki w Serie A do tego, że on gra w Premier League. Dobrze wiemy, że kluby w PL mają kasy jak lodu i stać ich na płacenie gigantycznych tygodniówek. Dodatkowo własnie to o czym wspomina @Olidaen - niektórzy piłkarze nawet w naszym klubie zarabiają znacznie więcej od Curtisa, mając nieporównywalnie mniejszy wkład w grę niż Anglik. Nie dziwię się, że oczekuje dużej podwyżki i pytanie czy klub będzie skłonny mu ją dać.
To ma, ze kiedys serie a tez byla najbogatsza. I za kilka lat moze sie okaze, ze kluby zaczna bankrutoeac, bo nowe pokolenia juz tak chetnie pilki nie ogladaja.
Po drugie przy takich tygodniowkach to gracze sa niesprsedawalni