Rozważania transferowe (dyskusja)

Wszystko i tak się rozbije kto będzie po Slocie o ile ktoś będzie. Jeśli Holender zostanie to Salah, Tsimikas, Andy, Jones, Alexis out Endo pewnie z kontuzją nigdzie nie pójdzie więc doczłapie do końca kontraktu jeśli będzie nowy trener to myślę że sprzedamy Salaha Tsimikasa może odejdzie Konate i pewnie Gakpo do Bayernu. Ja osobiście Jonesa bym zostawił na pewno daje więcej niż Alexis w tym sezonie, może grać też na kilku pozycjach no i szkoda chłopaka za grosze sprzedawać bo cudów za niego nie dostaniemy bo niby gdzie miałby iść do Tottków, jaja będą jak kuraki spadną.

2 polubienia

OUT (kontrakt do):

• Konate (2026), Rhys Williams (2026), Robertson (2026)
    Ostatni rok kontraktu po sezonie:
  • Gomez (2027), Ramsay (2027), Bajcetic (2027), Endo (2027), Jones (2027).
    Dodatkowo Salah do 2027, a raczej Arabia coraz śmielej uśmiecha się do niego i nie zdziwiłoby odejście MacAllistera.

Jeśli miałby ziścić się scenariusz o zakontraktowaniu 4-6 zawodników i “big names leaving”, to oprócz odejścia Konate i Robbo przez wygaśnięcie kontraktu, stawiam na odejście Salaha i Mac Allistera. Przychodzi top skrzydłowy, DM, 2x ŚO. Może nawet skrzydłowych na obie flanki i ktoś do rotacji na lewą obronę.

Ale te flagi mają chyba jakieś znaczenie?

Francja - Olise? Anglia - Wharton? Portugalia - Inacio?

Fernandes z Młotów. Pozostałe dwa się zgadzają. Ewentualnie Barcola przewija się w plotkach.

Ten cały wat land już wam obiecywał zwolnienie Slota, a wy dalej łykacie to jak pelikany xd

5 polubień

Przegapiłem ważny fakt.. aktualizacja

Francja - Jacquet, Anglia - Elliot; Portugalia - Inacio?

Dokładnie, typ nic nie wie. Myślę, że niektórzy dają się nabrać na konto weryfikowane. I dlatego.

1 polubienie

Nie przypominam sobie, żeby coś obiecywał. Dla mnie jedno z pewniejszych źródeł na temat Liverpoolu. Jeśli on cos pisze to jest to niemal pewnik.

Jak ku… słyszę tych panów co chcą sprzedać nam Mac to się cofam do tamtego lata i gadanie ze trzeba diaza sprzedać. No i co sprzedaliśmy i co? I jak gramy ? Brakuje takiego Diaza w sezonie. Gdy salah slabo grał to Diaz przejmował paleczke napędzie. Jak usłyszę od was ze chcecie Mac sprzedać to jak sobie w kolano strzelić w kolejne lato. Co do Dominika to on tu zostanie.

Raczej odejdzie

Konate ,Chiesa, Endo, Robertson, Salah.

Faktycznie jak czytałem news tutaj na stronce 5/6 transferów będzie no to się zgadza to co napisałem. Odejdą musi ktoś przyjść w ich miejsce.

Mac broń panie Boże sprzedać.

Jonas jeszcze nie jest pewien czy czasem nie poleci w okienko.

1 polubienie

Macca przestał dowozić, a na koniec kontraktu będzie miał 30 lat. Sytuacja podobna z Diazem - lepiej dobrze sprzedać, niż dawać kontrakt i ryzykować.

Nie ma za bardzo argumentów, żeby Macca został. Z biznesowego punktu widzenia to może być złoty strzał i potrzebne środki na wzmocnienie. Być może zostanie jeszcze jeden sezon u nas, ale wątpię, że klub zaoferuje przedłużenie kontraktu niemal 30-letniemu graczowi, któremu już odcina nogi. A co dopiero za rok czy dwa.

W tym sezonie to poza Szobo, Wirtzem i Ekitike to nikt nie dowozi.
Słabszy sezon mógł się zdarzyć, ale jak wszyscy są bez formy to znaczy, że problem jest głębszy i nie koniecznie jest to problem zawodnika.
MacAllister w zeszłym sezonie był najlepszym pomocnikiem w lidze. Ma 27 lat więc na luzie może grać jeszcze wiele lat na najwyższym poziomie. Z jego inteligencją i umiejętnościami to nawet po 30 może prezentować się świetnie. Puknijcie się w łeb z tą sprzedażą.
Jak ktoś ma odejść z pomocy za grube pieniądze to prędzej będzie to Jones.

2 polubienia

Przede wszystkim to trzeba się pozbyć łysego sabotażysty z Niderlandów. Bo jak on zostanie to kilku kluczowych zawodników będzie chciało odejść

10 polubień

“Odejscie za grubą kasę” i “Curtis Jones” w jednym zdaniu? :wink:
Jeśli Curtisowi nie przeszkadza rola zmiennika to zostawić. Jakim innym Anglikiem można byłoby go zastąpić?
Przecież my nie mamy praktycznie wychowanków, a wolnych miejsc nHG jest tylko 17.

Z Curtisem jest jeszcze sprawa dużej podwyżki, której oczekuje. Przez lata gra dla swojego klubu za ochłapy, w stosunku do tego co daje drużynie. Spekuluje się, że teraz zarabia 50 k/week, a oczekuje podwyżki do okolo 200 k/week. W lipcu wejdzie w ostatni rok kontraktu (chyba, że mamy zapis w umowie o jego przedłużeniu), więc będzie trzeba wybrać jedna z 3 opcji - sprzedać, zostawić na rok i puścić wolno lub wypracować kompromis i podpisać nowy kontrakt.

Jego dużym atutem jest status wychowanka - w tym, aspekcie mamy mocno ograniczone możliwości, bo ciężko znaleźć w akademii kogoś, kto mógłby zbliżyć się do niego poziomem

@Ziaja tylko, że Jonesowi zostanie ostatni rok kontraktu, co od razu przekreśla jakąś znaczną sumę

Oczywiście że Jones odejście za dużą kasę. Jest Anglikiem doświadczonym w PL. Ma HG więc będą za niego płacić dużo. Popatrzmy na Conora Galaghera czy jak on tam ma. Jones gorszy od niego nie jest.

ale wiesz, że w serie a tylko 100 graczy zarabia wiecej. Więc w skali Europy to wcale nie są ochłapy. 200k to byłby top 10 Serie A, a chyba kazdy sie zgodzi, że nie ma takich umiejetnosci. 100-110k to bylaby chyba adekwatna kwota, ale wiadomo zarobki piłkarzy teraz są chore.

1 polubienie

Hmm.. ja bym Jonesa zostawił, Anglik, wychowanek, może wiele pozycji obskoczyć, poza tym mamy wąską kadrę, której nigdy nie poszerzymy sprzedając piłkarzy, czy wymieniając ich 1:1. Tygodniówki bym mu dał może max 150k, bo tyle chyba Chiesa dostaje, a Jones jest o wiele bardziej użyteczny dla drużyny (1800min rozegranych w tym sezonie vs 600min Chiesy)

2 polubienia

Rzadko kiedy się wymienia to nazwisko ale będziemy się żegnać z Alim w letnim okienku..

Tylko nie wiem, co mają zarobki w Serie A do tego, że on gra w Premier League. Dobrze wiemy, że kluby w PL mają kasy jak lodu i stać ich na płacenie gigantycznych tygodniówek. Dodatkowo własnie to o czym wspomina @Olidaen - niektórzy piłkarze nawet w naszym klubie zarabiają znacznie więcej od Curtisa, mając nieporównywalnie mniejszy wkład w grę niż Anglik. Nie dziwię się, że oczekuje dużej podwyżki i pytanie czy klub będzie skłonny mu ją dać.

To ma, ze kiedys serie a tez byla najbogatsza. I za kilka lat moze sie okaze, ze kluby zaczna bankrutoeac, bo nowe pokolenia juz tak chetnie pilki nie ogladaja.
Po drugie przy takich tygodniowkach to gracze sa niesprsedawalni