W zeszłym roku bardzo zależało mi na cherkim właśnie z tych samych pobudek o których wspominasz. Byłby idealnym zmiennikiem i gakpo i salaha. W trakcie sezonu to samo można powiedzieć o semenyo. O ile Francuza choć trochę spróbowaliśmy sprowadzic to ghanczyk z automatu został odpuszczony mimo że sytuacja znacząco się pogorszyła(kontuzja i słabe wejście isaka nie pozwala nam tam grać ekitike, beznadziejny gakpo i słaby salah). Kolejny z graczy o takim samym profilu czyli Yildiz podpisał nowy kontrakt. Mówiąc wprost nie wygląda to najlepiej i jedynym aktualnie gracze o takim profilu na świecie jest mający złą prasę w Anglii Greenwood.
Wyglada to dość niepokojąca, ale ja ufam naszemu dyrektorowi sportowemu że nie bez powodu odpuściliśmy tych gości i mamy w zanadrzu coś lepszego.
Tylko Olise na dziś może 1:1 bez kontrowersji zastąpić salaha. Diomande to świetna opcja jako rywal dla gakpo.
Ewentualnie zrobiliśmy tak bo zmienimy trenera na takiego który nie gra klasycznymi skrzydłami. Nie widze 3 opcji
Pewnie klasycznie spowoduje wściekłość. Ale totalnie bym nie szedł w Diomande… nie wiem czemu, ale no bundesliga źle mi się kojarzy a chłopak jest zbyt młody na intensywne granie. Uważam, że powinniśmy jednak isć w jakieś już doświadczenie, zwłaszcza że przez wiek Lipsk sobie 100 zażyczy jak nic.
Jeden z fanów Palmerias wrzucił generalny opis zawodnika, przy okazji plotek, oczywiście to tylko jego perspektywa:
There’s growing speculation on Brazil that Liverpool is closing a deal (35m~40m Euros) for Allan. Here’s my honest take about him.
Left footer who plays mostly as a right midfielder on Palmeiras, since we play with 2 strikers. Older than our last gems that were negotiated (Endrick, Estêvão, Vitor Reis) he’s 21yo now.
He surely was a top 3 player for us last year and fundamental on the scheme, he is fast, has a great short dribble and carries the ball very close to his body. Pretty difficult to take the ball from him, and scored plenty of goals taking the ball from the left to the right and shooting from outside the box.
Dedicated player and not selfish, has a very high defensive work and never complained about it, which is rare to see in Brasil when a young boy starts to rise. More defensively commited than Estêvão, for example.
In terms of pure talent, I honestly don’t know if he will make a good transition to Premier League. He is physically strong enough, fast enough and makes good decisions on the pitch, but he needs to evolve. Not as ready to shine (purely in terms of raw talent and that eye test, you know?) as our last guys that were negotiated. Endrick and Estêvão surely were more talented on my modest opinion.
But we will always cheer for him, such a good guy on and off the pitch. If there’s a place where he can go and evolve quickly, surely is Liverpool. For this price rate, i doubt you guys can find a better player for the position.
Jesteśmy zbyt bogaci na to żeby ściągać tutaj brazoli za taką kasę. My nawet alisona jak obserwowalismy już jako nastolatka to woleliśmy aby ograł się w Europie i zapłacic za niego więcej.
Brazylijczycy są na już za słabi na lfc w większości, a ich ceny są wysokie.
My jak kupujemy talenty to wolimy lokalne europejskie za grosze. Ryzyko nizsze.
Sepp, doak, Carvalho, eliott, solankę a teraz Rio. Wszyscy sprowadzeni za grosze i sprzedania ze spora przebitka.
Jakiś czas temu tez pisano że niby ruszymy po Andre, a potem po lewego obrońcę a Argentyny.
Nic takiego nie miało miejsce więc jestem prawie pewnie że i w tym wypadku tak będzie.
Długo myślałem skąd kojarzę brazylijskiego Allana w Liverpoolu, a później sobie przypomniałem, że już mieliśmy tu takiego gagatka. Też wielki talent, a skończył niewiadomo gdzie.
Ludzie, nawet w tym wątku piszecie o Slocie? No litości… Przeniosłem właśnie dziesięć wpisów, niezwiązanych z transferami, do odpowiedniego wątku. Następnym razem polecą ostrzeżenia, a wpisy będą po prostu usuwane.
Oburzasz się, że w wątku z ponad 55 tysiącami postów jest 10 o Slocie? xD To się czasami przenika naturalną koleją rzeczy vide czy transfery będą pod Slota czy już pod nowego trenera i czy kadra rozwija się pod Slotem. To tak jakbyś narzekał, że w wątku o igrzyskach olimpijskich ludzie piszą o hokeju na lodzie, skoro jest do tego dedykowany wątek “Hokej na lodzie”.
“Sprawy pozasportowe” - są posty dotyczące wojny, a nikt nie przenosi tego do wątku “Wojna na Ukrainie”. Są też posty o języku śląskim i z pamiętniczka ynwa19, a jakoś nie widziałem żeby tam ktoś przenosił posty do wątku “Życie w DE” (tak, jest taki xD)
Ale przychylam się, że jeśli ktoś ma uwagę stricte do Slota, to najlepiej zacytować stąd i kontynuować w wątku o Slocie.
Edit: kajojek nie moja wina, że przerasta Cię sformułowanie “stricte do Slota”
Edit2:
napisał koleś który pisze “cb” zamiast “Ciebie” jak normalny człowiek xD
I daruj sobie wycieczki, nie mam ochoty bawić się w tę dziecinadę, a wiem doskonale, że sprowadziłbyś mnie do swojego poziomu i pokonał doświadczeniem
Liverpool have been linked with a surprise move for right-back Jayden Bogle
Ponoć w styczniu Liverpool poważnie sondował możliwość sprowadzenia prawego obrońcy Leeds Jaydena Bogle’a.
Ciekawe czy to pokłosie długiej kontuzji Bradleya i częstej nieobecności Frimponga czy jednak plan na zakup prawego obrońcy, a Frimponga uczynić skrzydłowym w miejsce Salaha.
Ludzie bądźmy poważni. Ruszyliśmy po JJ. Na rynku będzie najlepszy obrońca bundesligi Schlotterbeck i do tego lewonożny. Mówi się że bastoni może będzie chciał odejść z Interu, a my pójdziemy po Quansah który gra po prostu solidnie w Leverkusen. Niech się mu wiedzie ale lfc to za wysokie progi
@Czerwoniak tak samo jak wirtz? Czy można już skończyć z tym kompleksem realu? Szczególnie patrząc jak paskudnie się tam dzieje?