Albo Isaka do LFC ![]()
Skąd przekonanie, że jeśli Olisee ma klauzulę w kontrakcie z FCB i będzie chciał wrócić do Anglii to trafi akurat do Liverpoolu?
Ponoć Arsenal się nim interesuje, na teraz dla takiego gościa to może być ciekawszy kierunek - zespół na topie PL i LM, silny, zbilansowany skład, który właśnie w ataku chce się wzmocnić.
Poza tym Francuz zna miasto, mieszkał już w Lądku.
Niestety, o ile rok temu byliśmy najbardziej atrakcyjnym kierunkiem dla topowych graczy, o tyle teraz wszystko się mocno zmieniło, szczególnie że holenderski Guardiola może nas cieszyć swoimi pomysłami przez kolejny rok.
Lol, Arsenal się interesuje gościem co gra na pozycji Saki? Dobre, tego nie słyszałem jeszcze
Wątpię zeby Arsenal wywalił kase na olise gdy majat Bukayo Saka. City real może PSG. Najbardziej z yego grona pasuje mi Real. Na prawej stronie nie mają polkarza o takich umiejętnościach.
Ja zwrócę iwage na lamine camara z monaco. W mojej ocenie takiego piłkarza potrzebujemy. Bardzo mobilny dobry w odbiorze. Razem z Gravenem mogliby dać balans w srodku i uwolnić boki bez obawy o kontry. Kazdy z nich dostaję swoją stronę boiska, grają na takiej samej wysokości. Takie szóstki tylko z większymi możliwościami podlaczenia sie do ataku w zależności od sytuacji na boisku. Chcieliśmy tak grać sle macalister jest zbyt statyczny.
Pamiętasz, gdzie grał Mane gdy ściągaliśmy Salaha? ![]()
Olisee u nas mało realny, prędzej Diomande.
Co to za porównanie w ogóle? XD
Lewonożny Olise lub lewonożny Saka mają grać na lewym skrzydle, gdy Arsenal bazuje na zejściach do środka ze skrzydła. W dodatku wydali krocie na lewonożnego Madueke i mają jeszcze w odwodzie utalentowanego Dowmana, również lewonożnego.
Jedynie kogo Arsenal kupi do przodu to prawonożny lewoskrzydłowy i nowy środkowy napastnik. Na pewno Olise ich nie interesuje.
Na ping-ponga za w czasu powinniśmy szukać żyda.
![]()
Nico Schlotterbeck: „Muszę kategorycznie temu zaprzeczyć. Niestety nie jesteśmy na takim etapie. Długo negocjowałem z Sebastianem, ale jego już tu nie ma. To o czym się mówi nie jest prawdą.
Prawdopodobnie podjąłbym decyzję w nadchodzących tygodniach, ale sytuacja się zmieniła. Będę prowadził rozmowy z Ole.
Na pewno nie jesteśmy na etapie, gdzie jesteśmy o krok od zawarcia umowy. Dlatego musiałem się do tego odnieść. Wiem, że to trudne dla kibiców BVB, ale dla mnie to też nie jest łatwa sytuacja.”
Telenowela rozkręca się na dobre!
fot. Borussia Dortmund IG
Po Bastoniego niech idą, myślę że po wczoraj będzie chciał zmienić kraj, już po meczu z Juve był wygwizdywany na większości stadionów a teraz będzie tam wrogiem publicznym numer jeden. Mimo wszystko piłkarsko lepszego zastępcy Van Dijka obecnie nie ma
No właśnie po roku nie grania i w jego wieku lepszym rozwiązaniem byłoby wypożyczenie niż siedzenie na ławce, tak można wierzyć że po tym czasie wejdzie z buta do pierwszego składu i rozwali ligę ale można też wierzyć w to że Slot w następnym sezonie będzie walczył o mistrza
Bardziej myślałem o jakimś Lazio czy Fiorentinie niż Championship
Zgadzam się. Zdecydowanie powinniśmy ruszyć po kogoś z tej dwójki. Tylko problemy są dwa.
Jeżeli konate przedłuży kontrakt mamy leoni Jacquet, konate vvd. Jasne można byłoby wypożyczyć Włocha na rok a któryś z panów wchodzi w jego miejsce, ale jak wiemy nasz zarząd tego nie zrobi.
Chyba że przyjdzie Xabi to można postarać się nawet o obu jeśli chciałbyś grać 3 z tyłu. Nico ma ostatni rok kontraktu więc jego cena nie będzie olbrzymia
A jak chcesz wkomponować Leoniego do drużyny, wypożyczając go na rok, gdzie nie dość że cały sezon nie gra z powodu kontuzji, to jeszcze za rok w zamyśle może wejść w buty Van Dijka?
Ale ja kompletnie nie o tym. Ja pytam, jak chłopak miałby być wkomponowany do drużyny, by za rok być podstawowym obrońcą, gdy po 2 latach w klubie, miałby rok bez gry i rok na wypożyczeniu?
A przy okazji uważam, że przy Van Dijku ma szansę więcej się nauczyć, niż kopiąc się z koniami w Championship zaraz po zerwaniu więzadeł.
Do nowego kotnraktu konatego mam mieszane uczucia. Gość cw tym sezonie jest fatalny. Zestawienie van dijka i Francuza bez moxnego konkurenta to proszenie sie o kłopoty. Tymczasem Liverpool kupuje co roku jednego młodego stopera ale ktory z nich moze wejść do pierwszej jedenastki? Nie rozumiem tej polityki. Nawet zakup nowego mocnego nazwiska spowoduję ze będziemy mieć 5 obrońców. Szkoda wywalac kasę i wypożyczać Włocha gdy ma tak naprawdę jesteśmy uzależnieni od wiekowego van dijka i elektrycznego konate. Niby moze być tłok ale nie oznacza to że będziemy mieć opcję. Konate musi sie pozbierać a van dijka musi być rotowany. Podstawa jest bardzo wątpliwa a rezerwa na dzien dzisjeszy daleka do poziomu top premiera league.
Bastoni chce odejść vpodbno ale do Barcy więc jeżeli bedzie taks możliwość to bedzie ciężko zmienić jego decyzję. Katalończycy założą kolejną dźwignię i dopchną temat.
Jednocześnie przy brakach na innych pozycjach, pytanie czy stać nas na puszczenie Konate jako wolnego agenta. Jeśli Francuz odejdzie to jak nic będziemy potrzebować kolejnego ŚO. Jeśli nie przeprowadzimy transferu to poza VvD (który też zaczyna coraz cześciej zawodzić) będziemy mieli Leoniego po poważnej kontuzji, Jacqueta po poważnej kontuzji barku i wiecznie łapiącego urazy Gomeza, który na dodatek pewnie cześciej będzie grać na PO. Czy to jest dostateczne zabezpieczenie pozycji na wypadek odejścia Ibou? No raczej nie
I tak musimy ściągnąć nowego LO, zastępstwo za Salaha na PS, kogoś na LS, bo męczyć się Gapciem i Rio kolejny sezon to będzie dramat, w końcu nowego ŚP i jeszcze dołożyć do tego nowego ŚO to robi się troche sporo. To są oczywiście rozważania w przypadku pozostania przy bieżącej formacji, bo zmiana trenera i taktyki może trochę przemeblować nasze potrzeby kadrowe, ale część i tak pozostanie zbieżna (a zwłaszczy przy ewentualnym przejściu na trójkę z tyłu to juz w ogóle puszczenie Konate byłoby nieodpowiedzialne)
Konate ma bardzo nierówną formę, ale uważam, że jeśli daloby się dogadać z zawodnikiem co do warunków przedłużenia to powinniśmy zrobić sporo, że zatrzymac go u nas, choć docelowo nie mozna traktować go jako lidera obrony, raczej jako obrońca nr 3
Żebyśmy coś ugrali to my powinniśmy zacząć od tyłu, bo w obronie mamy taki kibel, że aż szkoda na to patrzeć. Prawej obrony praktycznie nie mamy, w środku mamy 35 latka, połamanego młokosa z Włoch i tykajacą bombe w postaci Konate, który zostanie u nas tylko i wyłącznie od biedy jeśli nie trafi mu się lepsza oferta. Fakt, mamy klepniętego typka z Francji ale raz, że połamał się na killa miesięcy a dwa, ze niewiadomo czego się po nim spodziewać. Skandal biorąc pod uwagę, że wydaliśmy latem pół miliarda. Konkretny ŚO + PO to jest obowiązek, w ofensywie się jakoś połata, Wirtz ogarnie 3 pozycje jeśli dostanie ogarniętego maganera w postaci Xabiego.
Achtung! Sensacja! Poczucie niedowierzania!
Fabrizio romano, Włodarczyk, Paul Joyce oraz SEB
Z ostatniej chwili! Trent tęskni za Anfield i kibicami the reds! Po nieudanym sezonie Anglik chcę powrotu do Liverpoolu. Rozmawiał już z Arne Slotem, Johnem W Henry i chłopakami z szatni, że przeprasza i wyraża skruchę! Według agenta piłkarza Trent w czerwcu wraca do LFC
Na wstępie. Jeżeli przechodzimy na 3 co jest możliwy przy potencjalnym angażu Xabiego to absolutnie Włoch zostaje a my i tak kogoś kupić musimy.
W przypadku zostanie przy tej formacji i nie przedłużenia kontraktu z konate sytuacja identyczna kogos potrzeba.
Rozkmina zaczyna się wtedy kiedy francuz zostaje. Wtedy wszystko rozbija się o to czy czy chcemy po raz kolejny przedłużyć kontrakt Virgila. Jeżeli my i on uważamy że dalej chcemy na kolejny rok/dwa to nie trzeba nikogo sprowadzać. Jeśli jednak w klubie jest świadomość że to ostatni rok Virgila to trzeba działać. Bo rok później obudzimy się z konate 20 letnim Leonim i 21 letni JJ.
Tak klasowi stoperzy jak Bastoni i schlotterbeck na rynku nie pojawiaja się co okienko. Obaj co najmniej od 2 lat są najlepszymi stoperami w swoich ligach. Nie będzie lepszych zastępców na dziś dla Vvd. Leoni i Jacquet to jak na stoperów jeszcze dziecki i choć uważam że mają kolosalny potencjał to opieranie siły zespołu za rok na nich jest zbyt ryzykowne. Jeżeli nie było by tak dobrych opcji to ok, ale obaj panowie to światowa topka i do tego lewa noga.
Co do leoniego to jeśli zostanie w naszych barwach zagra pewnie z 1500 minut. A teraz czysto hipotetycznie dopiąć deal za Nico (ostatni rok kontraktu więc Borussii nie stać na to żeby nie zarobić) w okolicach 60m i z wypożyczeniem tam GL. Zagra tam pewnie z 2 razy więcej minut i wróci do nas rok później mega ograny, a my w tym sezonie z ławki będziemy ogrywać młodego JJ. Rok później masz obronę Schlotter, konate, leoni , JJ.
Po pierwsze polityka tylko dzieli. Zostaw sobie to na inne działy. Po drugie co to wnosi do dyskusji? Jaki tu wql jest argument?
Tak prawdziwe jak to, że Trump od jutra przestanie być idiotą ![]()
Lepiej Trumpa idiotę niż Merkel agentkę ruska. Lub Mertza niemieckiego imperialiste.
Jeśli zostanie Konate to i tak warto ściągnąć jakiegoś topowego stopera.
W tym sezonie VvD gra w zasadzie od dechy do dechy, bo nie ma kim go rotować.
Konate gra niewiele mniej, bo mimo swoich baboli nie ma kim go zastąpić. Leoni się wysypał, Gomez jak to Gomez…
OK, obaj nasi podstawowi stoperzy nie są ostojami, szczególnie Francuz, ale w przypadku Virgila może to wynikać z przemęczenia - facet jest co prawda jak cyborg (i dzięki bogu, bo bylibyśmy jeszcze głębiejw ciemnej d.), ale w jego wieku odpoczynek jest potrzebny, a niestety nie ma na to szans.
Kolejny sezon - Virgil jako podstawowy stoper (PL, LM), w parze z Ibu lub Leonim, w zależności od tego jak Włoch wprowadzi się do drużyny po kontuzji.
JJ niech gra w krajowych pucharach.
Gdybyśmy ściągnęli jakiegoś przecinaka na ŚO (Schloterbeck, Bastoni) to wówczas mamy komfort na środku, również w przypadku kontuzji, konkurencja nikomu jeszcze nie zaszkodziła. Opcjonalnie można nawet pomyśleć o półrocznym wypozyczeniu JJ, żeby się ogrywał w Anglii.
A docelowo, jeśli VvD zakończy przygodę z Liverpoolem to nie będziemy zmuszeni do nerwowych ruchów.
![]()
EXCLUSIVE: Kylian Mbappé is now very close to joining Liverpool!
In conversation with an insider, Mbappé’s mother has confirmed that Liverpool has always been his dream club. ![]()
With Mohamed Salah set to leave, a perfect spot has opened for Kylian in the team he has always loved.
Talks progressing fast.
#LFC
via Fabrizio Romano
Poprosimy o grafikę z jedenastką na sezon 2026/27.
Kylian chyba na ławce, jako zmiennik Gakpo ![]()