Rozważania transferowe (dyskusja)

To trzeba było zaklepać zanim Chelsea się zainteresowała za 50, a szkoda gadać. Chytry traci dwa razy…
Mogliśmy mieć już Romeo w kadrze i po treningach z drużyna.

2 polubienia

Lavia w wieku Caicedo będzie rownie dobry a może i lepszy. Wiemy kogo ściągamy. Mam nadzieje, ze wybierze nas a nie Smerfów bo tak jak Caicedo moge przebolec bez problemu, tak Caicedo i Lavii juz nie …

6 polubień

Brighton to ma dość Caicedo przede wszystkim. Wiadomo, że Caicedo już od dłuższego czasu chce odejść, a samo Brighton dało do zrozumienia, że nie ma dla niego miejsca, więc w ich interesie jest go sprzedać. Jeśli Liverpool się wycofa na co Chelsea liczy to cena będzie niższa, a Brighton przygarnie zapewne nawet 80/90 mln, lepsze to niż siedzieć z Caicedo na pokladzie, zwłaszcza że De Zerbi powiedział że nie ma co szukać w drużynie , więc grać i tak nie będzie.

Chelsea to wie i agenci piłkarza również dlatego wszystko jest w takim punkcie. Piłka jest po stronie Chelsea i to ona ostatecznie swoimi decyzjami wyjaśni całą sytuację, Brighton i Liverpool są zablokowani i czekają.

Jeśli Liverpool się wycofa to Chelsea weźmie go za mniejszą kwotę co znacząco zwiększa ich szanse na wyrwanie Lavii.

Najgorszy scenariusz jest przeciągająca się sytuacja do końca okienka i sytuacja w której Chelsea jednak da radę uzbierać na Caicedo i również w tym samym czasie wyrwie Laive.

Wtedy my będziemy przegranymi okienka bez żadnego DM.

Lavia chce do nas, Caicedo do chelsea. Prosta sprawa się wydaję na teraz.

Sagę z Caicedo możemy przedłużać, a Lavię możemy wyciągnąć w każdej chwili tak mi się zdaje. Wystarczy, że damy tyle co Chelsea i Święci zaakceptują. A sam zawodnik chce do nas. Jest jakby wyjście z sytuacji by podwójnie urobić Chelsea. Można to rozegrać na różne sposoby i tak samo możemy być wygranymi jak i przegrać wszystko.

2 polubienia

Bo zabrakło kogoś z głową na karku kto mógłby rozpoznać, że te hieny od Caicedo blefują. Nie wiem, ale chyba był taki ktoś w tym klubie, taki łebski koleś od transferów.

A tak to teraz John i Todd muszą udowodnić kto ma dłuższego.

1 polubienie

Mnie dziwi, ze Brighton się skompromitował. Był deadline do czwartku północy i teraz mamy niedziele. Brighton to powinien zamknąć, bo już powinni wiedzieć, ze Chelsea nawet jeśli przebije ofertę to o marne 4mln nie więcej i będzie płatność rozciągnięta na cholera wie ile czasu.

Naszym minusem jest ta śmieszna tygodniówka dla Ekwadorczyka. Moim zdaniem powinni podbić ta tygodniówkę do £180tys tygodniowo, ale to moje zdanie.

1 polubienie

A wiadomo ile miałby u nas dostać? Bo ja nigdzie nie widziałem takich informacji.

1 polubienie

Były spekulacje, że 125k/week ale chyba nikt poważny tego nie potwierdził.

Wg plotek wśród dziennikarzy - my dajemy 125, Chelsea 250. No różnica znacząca.

1 polubienie

jak ma dostac 125k wiecej i kontrakt na 7 lat a nie na 5, to co sie dziwic, ze woli do Chelsea.

zwolnił się budżet płacowy to mogli więcej dosypać.

Zaproponują 200 tygodniówki Lavii to też mu się odechce grac u Kloppa za 120

Lavia jest Belgiem ma rodzine która dba o to by podjął słuszną decyzję to jeszcze dzieciak. Nie obawiam się że tygodniówka z LFC będzie stanowić problem. Dzban Caicedo prowadzony jest przez agenturę i chce budować drogi i lotniska…

2 polubienia

No… to teraz mozna juz byc spokojnym
Zobaczyl mecz i juz wie gdzie zagra
I kasowo i pilkarsko zyska

Mozna zgasic swiatlo

Co z tego, że w Chelsea Lavia więcej zarobi skoro będzie siedział na ławce kiedy przyjdzie Caicedo? Nawet z finansowego punktu widzenia to się nie opłaca, bo lepiej teraz się rozwinąć piłkarsko i na koniec kariery zgarniać kasę w takiej Arabii.

Piłkarsko to my mamy wiecej do zaoferowania. Kasowo oni.

Ale wole i tak Lavie niż tego debila z Ekwadoru.

To, że jest debilem ma swoje plusy i minusy. Można łatwo nim manipulować tylko trzeba odsunąć te sępy co są niby jego agentami

1 polubienie

A Raiole ktoś odsunął? Musiał sam się odsunąć od życia żeby się zawodnicy od niego uwolnili. Ci co prowadzą Caicedo nie różnią się od Raioli. Dzialają w tym samym interesie co Włoch za życia.

Caicedo nie jest wart transferu do nas po tym co się wydarzyło. Nie mówię tu o pieniądzach. Gość ze swoim nieobliczalnym zapleczem będzie stanowił problem za rok może dwa jak mu coś odwali.
Lavia z kolei to niewiadoma, ale jeżeli by odpalił to na zmianę z Bajceticiem może stanowić o sile defensywy. Tyle, że 50 to trochę za dużo za niego