Ryan Gravenberch

Czy to forum jest specyficzne czy też nie, to pewnie ocenia indywidualnie każdy jego użytkownik, natomiast ta rozmowa odnośnie Ryana na zasadzie ,a ja mówiłem, że będzie zajebisty, a inni nie wierzyli" jest według mnie śmieszna. O jego olbrzymim talencie wiedziała cała Europa od kiedy wypłynął na szerokie wody w Amsterdamie i stąd jego transfer do Bayernu. W samym Bayernie nie był w stanie przekonać żadnego z dwóch trenerów, którzy nie stawiali na niego i otwarcie twierdzili, że nie nadaje się do gry na podwójnym pivocie w 4 2 3 1. Przyszedł do Nas skuszony przez Jurgena wizją gry jako ósemka bliżej lewej strony w systemie 4 3 3, gdzie niestety również w poprzednim sezonie pomimo przebłysków olbrzymiego talentu nie potrafił wywalczyć sobie miejsca w składzie. Wypominanie forumowiczom, że krytykowali go w poprzednim sezonie jest dla mnie dziwne, bo obejrzałem wszystkie mecze LFC w ostatnim sezonie i Ryan rzeczywiście wielokrotnie grając jako ósemka wyglądał tak, jakby nie chciało mu się wracać i grać w obronie. Dla mnie ogólnie to jak on odnalazł się na szóstce po przyjściu Slota to jest kosmos i w życiu nie przypuszczałbym, że będzie w stanie grać na tej pozycji na takim poziomie, bo po prostu żadne logiczne argumenty nie wskazywały, że może się tak stać. Drodzy Czerwoni Bracia cieszmy się tym faktem i kibicujmy mocno naszemu młodemu Holendrowi, bo mając jako alternatywę Endo, to od zdrowia i formy Ryana w dużej mierze może zależeć nasze miejsce w tabeli na koniec sezonu.

2 polubienia