Ryan Gravenberch

Ja to średnio widzę, ale może Ryan zaskoczy. W każdym razie mam nadzieję, że nie jest to opcja permanentna.

Mamy to. Nową 6stke. Welcome!

6 polubień

2 polubienia

Jakim cudem Ryan wykręcił takie statystyki, prawie nic nie grając?

Nie grając jest właśnie znacznie łatwiej, bo to jest w przeliczeniu na 90. Minut . Wchodzisz na 10 minut łapiesz odbiór i masz na dobrą sprawę razy9, że się takim skrótem posłużę.

1 polubienie

Dodam jeszcze że wchodząc często albo głównie z ławki dużo łatwiej jest pokazać się z pozytywnej storny kiedy jesteś świeży a rywal ma godzinę w nogach

To będzie albo IQ 200 posunięcie, albo późny Lucas Leiva, nic pomiędzy

Pocieszające może być to, że dla Gravenbercha to może oznaczać zarówno więcej minut u nas jak i powrót do gry w Reprezentacji Holandii, która również w tej chwili nie ma żadnego DMa z prawdziwego zdażenia - zarówno Koopmainers jak i De Jong to w sumie bardziej ŚP z konieczności grający na DM (w sumie trochę jak Ryan, zobaczymy jak się sprawdzi)

Mi tam Ryan na 6 przypomina Fabinho i to tego z 22/23 :stuck_out_tongue: Ale w sobotę będziemy mieli prawdopodobnie okazję zobaczyć go na tej pozycji w spotkaniu o punkty.

@Rafael7 Twoim zdaniem Ryan jest dynamiczny? Powiedzmy, że absolutnie się nie zgadzam, jak z piłką przy nodze, coś tam wariuje, może sprawia wrażenie dynamicznego. Tak poobserwuj go jak się zachowuje przy ataku przeciwnika, to moim zdaniem ostatnie określenie, jakie przychodzi na myśl to dynamiczny.

Z całym szacunkiem dla Fabsa, ale on nigdy nie miał takiej dynamiki ani kontroli nad piłką, miał mnóstwo innych walorów m.in ustawianie się czy świetne czytanie gry. Tak jak kolega wyżej napisał albo to będzie mistrzowskie posunięcie Slota ustawiając go na 6 albo kaplica jeśli nie dojdzie do żadnego transferu

Ryan właśnie niestety nie jest dynamiczny, ma świetną technikę i balans dzięki czemu mija rywali. Ma też świetny pierwszy kontakt z piłką. Dobre prowadzenie, solidny strzał nieźle podanie. Dobrze też zastawia piłkę. Niestety nie ustawia się on jeszcze najlepiej, jego doskok jest wolny i kondycją niska. Gra na niskiej intensywności. Wręcz w mojej ocenie po za tempem gry i warunkami fizycznymi w niczym on nie przypomina fabsa. Mi bardziej już busquetsa

Gravenberch jest za wolny na tą ligę. Biega jak sędzia a nawet wolniej. Nigdy nie wykonuje sprintów. Fajne wyprowadzenie piłki choć czasem to co robi często czyli zmiana ciężaru z jednej nogi na drugą i przeprowadzenie piłki dalej bez kontaktuz nią odrazu przynosi straty. Jaki jest taki jest ale kibicować będę mu zawsze

2 polubienia

Ten sezon pokaże co nasz Ryanek umie, Dominik na początku był mega dobry ale potem przycichł, każdy liczy, że wróci forma sprzed kontuzji nie jest zły ale z 8/10 stal sie 5.5/10. Ryan tez jakąs kontuzje miał, może też tej pewności brakuje ma 22 lata to będzie ten rok czy zostanie czy przejdzie na mielenie lub będzie leżał jak Keita i Chamberline( ostatnie sezony). Fabinho pierwsze miesiące grał jak drewno absolutne, a ten może potrzebuje troche czasu na wyszlifowanie pod okiem Arniego.

Ja bym się nie jarał opcją Grava grającego jako 6 na podwójnym pivocie, ponieważ na tej pozycji nie był w stanie przekonać żadnego trenera Bayernu i wszyscy otwarcie twierdzili, że on się na tą pozycję nie nadaje. Dodatkowo w zeszłym sezonie grając jako 8 największe pretensje można było mieć do jego zaangażowania w grę obronną, co nie napawa optymizmem. Mimo wszystko mając jako jedyną konkurencję surowego technicznie Endo to trzeba 3mać za młodego Holendra kciuki i liczyć, że to ustawienie z nim i z Makiem zatrybi w meczach o punkty. Pożyjemy, zobaczymy…

5 polubień

Fajnie się obracał z piłą i podanie jedno bylo w pierwszej połowie do Salaha pryma sort :smiley:

Obiecujący mecz. Zobaczymy jak sobie poradzi z trudniejszym rywalem. Być może Gravenberch będzie największym wygranym Slota. Brawo za dzisiejszy występ :clap:

3 polubienia

Papiery na granie ma, silny, dobry technicznie, może Slot wyciągnie z niego to co najlepsze, w końcu to jego rodak

1 polubienie

Myślę po cichu że z Rayana pod okiem Slota to możemy mieć drugiego Vieire. Dzisiaj występ świetny.

Spokojnie z ocenami. Graliśmy przeciwko jednej z najsłabszych drużyn ligi, a i tak narzekaliśmy na środek pola w pierwszej połowie.

Może jak wzrośnie mu intensywność i chęć gry to będzie z niego pożytek.

5 polubień

Narzekaliśmy na postawę Quansaha, ktory notorycznie przegrywal pojedynki w powietrzu, a nie na srodek pola.