Radził bym trochę ochłonąć. Graliśmy z jednym z najsłabszych zespołów w lidze. W tamtym sezonie Ryan miał kilka obiecujących meczów ale generalnie to jednak grał sporo poniżej oczekiwań. Na oceny przyjdzie czas bo większej ilości meczów. Według mnie brak zakupu klasowego zawodnika na pozycję nr 6 to sabotaż. Po odejściu Mascherano wiele lat mieliśmy dziurę na tej pozycji. Dopiero Fabihno ją zapełnił. A kiedy on stracił formę i został sprzedany znów mamy tą dziurę. W tych czasach dobry defensywny pomocnik to podstawa. Wystarczy spojrzeć ile City zyskuje jakości dzięki Rodriemu
Kolejny niezły mecz naszego Holendra, co niestety tylko potwierdza, że nikogo nie ściągniemy… szkoda, że jeśli wpadnie w dołek formy/kontuzję/dojdą mecze co 3 dni, to będziemy mieli na tej pozycji Endo lub Jonesa, jeśli… będzie akurat zdrowy. No nic, cieszy przynajmniej to, że Slot kolejny po Kloppie potrafi lepić z tego, co ma, oby mu jednak coś pomogli w zimę/za rok.
Niezły to moim zdaniem dużo powiedziane- on dobrze sobie radzi jeżeli chodzi o dystrybucję piłki, jakieś przyspieszenie akcji, obrót, utrzymanie się itd., ale to wszystko w fazie posiadania przez nas piłki - problem i dzisiaj już to widać znacznie wyraźniej z lepszym Brentford jest faza obrony. Tutaj Ryan już bywa spóźniony albo objeżdżany. Fajny gość na kogoś kogo masz zamiar tłamsić przez 90 minut- niestety takich klubów jest może z 5 w PL.
Na tle Endo wygląda jak zbawienie, więc to wystarczy by nikogo nie ściągać, bo nie ma dostępnych right playerów.
Z top 8 się nie nada, a jeszcze dziś może złapać drugą żółtą i już w ogóle będą ciężary
City i Arsenal nas rozjadą przy jego grze obronnej. A i z piłką przy nodze bedzie mu ciężej jak go dopadna
Moim zdaniem ostatnio był świetny dziś słabiej. Niestety granie Ryanem to straszne ryzyko.
Na obronę gravena dodajmy że my wql nie gramy że specjalnie dobrze piłka a maca to drugi mecz z rzędu nasz najmniej widoczny gracz.
Każdy bardzo dobrze wie włącznie ze Slotem, że ten gość nie nadaje się na ‘6’ bo nie potrafi bronić. Skoro dziś sobie nie radzi z napastnikami Brendford, to co będzie w meczach z Arsenalem albo City?
Ja go nie widzę na 6
W klubie nie widzą tam żadnego right playera na rynku, więc się przyzwyczaj.
I tak Graven > Krychowiak > Endo, więc przynajmniej dobrze, że udało im się “jakoś” rozwiązać problem z Japończykiem (nie chcę by zabrzmiało, że po nim cisnę, ale to nie jego wina, że w klubie nie widzą, iż jest dla Nas za słaby, nawet on to widzi sam sugerując transfery - jak i paru innych zawodników, którym najwyraźniej przeszkadza obecna sytuacja).
No widać mały progress dobrze na takich druzynach sie ogrywać na 6, ale tera łunited to ciężko będzie zobaczymy.
Dobra druga połowa. Za tydzień poważny test.
Ryan Gravenberch vs Brentford:
• Accurate Passes - 72/77 (94%)
• Touches - 90
• Successful Dribbles - 1/2 (50%)
• Final 3rd Passes - 9
• Accurate Long Balls - 1/2 (50%)
• Tackles Won - 3/3 (100%)
• Recoveries - 8
• Interceptions - 2
• Duels Won - 4/8 (50%)
Trochę jednak tych przebitek przegrał. No zobaczymy jak sobie poradzi z pilnowaniem Fernandesa za tydzień i jak wypadnie w pojedynkach z Mainoo, bo na razie to tacy rywale wagi lekkiej / średniej. Fajnie, że nie narzeka, nie grymasi i nie gwiadorzy. Uważam też, że pozycja nr 6 to może być dla niego sposób na powrót do kadry. Warunki ma dobre, ale chyba nie radzi sobie jeszcze najlepiej w walce o górne piłki - zdaje się, że to on nie wyskoczył, gdy Brentford było najbliżej zdobycia gola (sytuacja, w której Alisson nas uratował)
No i zaliczył dzisiaj sanki niestety. Ogrywanie go na 6 przypomina mi początki Alexisa. Też nie do końca wykorzystany potencjał na boisku. Tu jednak Slot podobnie jak Jurgen gra z konieczności, a nie wyboru (brak transferu typowego gracza na pozycji DF).
Z tą różnicą, że Gravenberch grywał już kiedyś jako 6. To największa różnica w porównaniu do Macca.
Najlepsze 45min w jego wykonaniu jakie dane mi było zobaczyć. Oby tak dalej.
Co ten chłopak dzisiaj gra to nie mam pytań. Niemal w pojedynkę zdominował środek pola. Oby tak dalej.
GOAT.
utrzymaj to chłopie bo kosmos gra, nigdy nie chciałem go wypychać z klubu bo czuć że ma ogromny potencjał
Najlepszy mecz defensywnego pomocnika od prime time Fabinho.
Jest wszędzie, rozgrywa, odbiera, blokuje, no póki co te 45min niemal kompletnie - brakowało mi tylko strzałów w momencie, gdy miał dużo miejsca, a on szukał na siłę rozegrania, ale nieważne. Dalej 10/10 IMO.