Ryan Gravenberch

Nie w każdym meczu bedzie gral wybitnie. I tak ma świetny sezon.

5 polubień

A kto zagrał do Joty który zamiast wykończyć to pada rażony piorunem w polu karnym ? Miał parę odbiorów i wybić, dobry mecz zagrał

no i go pokazał:D

Postawiłbym piwo temu jasnowidzowi. Gravenberch w tym sezonie robi robotę, ale Liverpool musi prowadzić grę. To nie jest 6 do typowej kopaniny w środku pola.

@josif teraz to już jest 6. Grał tak też w Ajaxie, więc zna tą robotę, a doświadczenie z gry wyżej teraz mu pomaga.

1 polubienie

To nie jest 6 przede wszystkim. :grinning:

Ale czy to nie on zagrał piłkę do joty kiedy miał on 100% sytuację? Więc czemu piszesz że 0 do przodu?

Pomijając że zagrał słabo i ostatnio też nie zagrał wybitnie, ale czy są jacyś gracze którzy grają wszystkie mecze dobrze?

@josif nie jest 6? A czym? Gdzie byłeś kiedy gral wybitne mecze w defensywie? Busquets też nie był 6? Ja wiem że dla niektórych na 6 musi grać ktoś kto urwie nogę, ale tak się gra w Polsce. W poważnej piłce defensywny pomocnik musi być świetny technicznie

Tak wygląda jego porównanie z zawodnikami którzy w naszej lidze są uważani za klasyczne 6 i rzekomo najlepsze (tak wiem że rice gra na 8)

Dziś zagrał słabo, ostatnio zagrał tragicznie, ale no spoko na Ryana nie narzekamy, bo ładnie się obraca z piłką i znacznie przekroczył oczekiwania w tym sezonie.

@Kajojojek13 sam nie wiesz co wrzucasz, ah ignorancja tak ułatwia życie…

Wiem, że nieladnie jest brzydko mówić na Gravena, szczególnie jak ja to robię to nie ma to znaczenia, bo jestem hejterem itp. :smiley:
Jednak obejrzyjcie sobie dwie bramki, które straciliśmy. Pierwszą tracimy przez między innymi pasywną postawe Ryana, który nie walczy z Mingsem o główkę.
W drugiej broni totalnie fatalnie, nie jest świadomy sytuacji na boisku, pierw mało nie wpada w Szobo, potem robi ruch w stronę naszego pola karnego i dopiero na ostatnią chwilę próbuje przeciąć podanie Digne i oczywiście ze skutkiem żadnym. Do tego kilka łatwych strat i chyba tylko jedna udana akcja defensywna.

To za co był chwalony głównie, czyli obrócenie się z piłką i szybkie przetransportowanie piłki z obrony do ataku, to nie wiem czy w tym roku wykonał więcej niz 2-3 razy.
Wiadomo w dużej mierze jest to kwestia zmęczenia, jednak Arne usilnie nadal go wystawia w każdym spotkaniu.

Może jak kupimy rasową 6, to wtedy będzie mógł więcej się wykazać i właśnie używać częściej swojego największego atutu, jednak no na ten moment mocno obniżył loty i po prostu nie jest wartością dodaną w ostatnich tygodniach.

2 polubienia

Ja proponuję sprzedać Gravena. Będzie szybciej i przestanie uwierać.

@Loku64 i nadal zostajesz z jedną 6, bo Endo to pół środek.

Przy naszym systemie z dwoma 6, to Graven musiałby grać obok typowego defensywnego pomocnika jako ten bardziej ofensywny. Teraz robi to Macca.

Tjaa nic takiego nie zaproponowalem, dalbym go na 8, plus nowa 6tke i Macca 8/10. Jak coś w rotacji jest Szobo, Jones, Endo i Elliott. W taki sposób mielibyśmy na prawdę mocny środek i w razie zmęczenie, słabszej postawy mamy dobrego zmiennika/zmienników.
Więc jak Graven, czy nowa 6tka będzie się kopać po czole to mamy jakieś rozwiązanie gotowe, a Slot wydaje się totalnie bronić przed wpuszczaniem Endo, jak wynik jest niekorzystny.

@Kratos i o tym mówie, Graven jako teraz Macca plus nowa szóstka, Macca wysunięty. Wtedy na 6 defensywną mamy - nowego, Gravena, Endo -
na 6/8- Graven, Macca, Jones, Szobo
na 8/10 - Macca, Szobo, Jones, Elliott
plus jak zostanie ktos z Morton, Bajcetic, Nyoni
wygladaloby to juz calkiem fajnie

1 polubienie

Elliott to cos czuje, ze w wakacje to juz sie z nami pozegna. Jeszcze Klopp mu troche dawal pograc, ale Slotowi kompletnie nie pasuje do koncepcji, a to niby u Slota mial miec w koncu swoja wymarzona pozycje.
Takze tutaj sie szykuje wieksza przebudowa, ktorej oczywiscie nie bedzie i znowu kolejne pare sezonow, gdzies bedziemy miec braki.

Napisz mi o tym że chciałeś sprzedać gravena e lecie nie pisząc o tym.

No to jaka tu manipulacja wjeżdża to mistrzostwo świata.
Czy Graven gra trochę słabiej? Tak
Czy cała drużyna gra słabiej? Tak
Jednak to co piszesz o jego udziale przy golach to taka bzdura że ręce opadają.

Pierwszy gol to najpierw Graven ściera się z mingsem nie wyskakuje bo piłka jest ponad zasięgiem obu wybija ja nie zbyt dobrze ibou piłka wraca i wtedy Graven skacze!! Z tym że z miejsca. Rozpędzony Mings skacze wyżej, skacze wyżej też niż ibou ktory skakał z rozpędu. I wtedy fatalnie zachowuje się szobo który główkuje pod nogi tielemansa.
-winny szobo
Współwinny konate który mógł lepiej wybić piłkę.

Drugi gol tez śmieszny bo Graven to byl jedyny gość który biegał między rashfordem, wstkinsem i digne. Tam powinnien bardziej pomoc albo któryś ze stoperów albo Arnold.
Jeśli chodzi o aspekt rozgrywania to robi tego mniej bo rywale tak się ustawiają żeby mu to uniemożliwić. Wtedy to i się więcej miejsca dla alexisa i szobo którzy powinni na siebie bardziej wziasc ciezar, a różnie bywa

To jak nachalnie próbuje sie tu swoje letnie przewidywania usprawiedliwić jest szokujące :joy:
To tak jak po ostatnim meczu mówiłeś że Graven nie dal nic z przodu a to on zagrał piłkę sam na sam do joty.
Tak graven spuścił trochę z tonu, ale trochę obiektywizmu.

I tak zdecydowanie powinniśmy mieć jeszcze jednego gracza tego typu aby była większa rotacja między gravenem maca szobo i jonesem. Na ten moment eliota nie ma a Endo to tylko zadaniowiec

Tym bardziej nie rozumiem Slota że woli do końca trzymać węgierskie drewno zamiast wystawic na te 20 minut gościa który zawsze zrobi coś extra na podmęczonego rywala. Elliott technicznie jest lepszy od Szobo.

jedyny post mój o jego “przydatności” w lecie :wink:
Więc zaskoczył, czyli trochę miałem rację :smiley: ? Czy też moja nadzieja okazała się hmm wynagrodzona :smiley:
Czy może napisałem jest totalnie beznadziejny i sprzedajmy go :smiley: ?
NAwet jak go na zywo widziałem we wrześniu, to chwalilem umiejętność przecinania podan i odnajdywania się w przechodzeniu do defensywy :slight_smile:
Miałem nie czytać twoich wypocin, ale widze, ze nic sie nie zmienilo. Stawiasz sobie chochoły i próbujesz je obalic. KArykaturalne jest juz twoje zachowanie i szukanie mojej atencji :stuck_out_tongue:

Oczywiscie nawet calego nie przeczytalem, bo wyglada on dla mnie mniej wiecej tak "blablabla, Loku, blbblabla, hejter, Graven,blabla, sprzedac,blabla, racja.

Masz gościu klapki na oczach, bo widzisz tylko moją krytykę i masz obraz, że ja go wiecznie krytykuję. Ja byłem zadowolony z jego wejścia w sezon, jednak bardzo obniżył loty i to podkreślam. Może to wynikać z zmęczenia sezonem i młodego wieku(wahan formy), no i też takie typowe 6 to nie jest pozycja do końca dla niego, mimo że calkiem fajnie się na niej odnalazł. Tylko rywale też się go trochę nauczyli i już nie dostaje za bardzo miejsca.

1 polubienie

Odniosłeś się do słownie jednego zdania które było żartem, a do wszystkich moich argumentow o tym jak śmiesznie znowu uderzasz w gravena się nie odniosłeś :joy::joy::joy::joy: no tak no bo nie da się tych bzdur które napisałeś obronić.
A i zapomniałeś dodać że rozmawiamy na innym poziomie kultury xd
Ja napisałem przecież że Graven spuścił z tonu!!! Jak cały nasz zespół!
Jednak przypisywanie mu traconych bramek tam gdzie nie on zawinił to absurd.
Bramką z wilkami idzie mega na jego konto, ale tu żadna!

Pisanie że to nie 6 gdzie 3/4 sezonu jest na tej pozycji na świecie najlpeszy to też absurd.
Nie ma graczy idealnych. Są 6 które więcej biegają, są takie które np lepiej bronią, są takie które lepiej wprowadzają piłkę niż ryana ale w tym sezonie nikt nie łączył tych cech tak dobrze jak Graven.
Krytykować gravena można jak najbardziej, ale niech to będzie celne!

Wczoraj podczas meczu rzuciłem taki komentarz na temat Holendra i sprawdziłem sobie dziś czy jest w tym choć trochę prawdy na podstawie ocen Sofascore (tak jest to dużo bardziej rzetelne i merytoryczne niż widzimisię każdego tu komentującego). I o dziwo trafiłem bo wyszło mi jakoś tak
1.Diaz 6,8 ale gra nie na swojej pozycji
2. Robertson 6,91
3. Graven 7,03 o którym dobrze albo wcale
4. Szobo 7,07 najbardziej krytykowany zawodnik po Nunezie
5. Trent 7,37
Wszystkich mi się nie chciało ale reszta jest lepsza, więc nie rozumiem czemu nie wolno tu skrytykować Ryana bo według mnie spadek jego formy jest ewidentny i widoczny, i nie na podstawie jednego słabszego meczu a 8 rozegranych

Myślę, że to nie do końca tak, że forma Ryana drastycznie spadła. Po prostu inne zespoły więdzą już czego się po nim spodziewać i dobierają odpowiednią taktykę. Jego występy dalej są solidne, ale nie ma efektu “wow” bo już zaczęto sobie z nim radzić.

Dziwi mnie przesadna krytyka SZobo, jak dla mnie to taki lepszy HEndo :smiley: i to ten HEndo z lepszych czasów. Troche brakuje mu tego pazura, co miał HEndo pod bramką w najlepszych czasach. JEdnak pressing i praca na całej długości i szerokości topowe. Jak już kiedyś pisałem narzędzia niby ma, ale jakoś średnio z nich korzysta. Najbardziej boli kontrast, jak wszedl na totalnym luzie, pewności siebie. Ładne uderzenia, często brał grę na ziemie, ładne crossy. Teraz jest jakiś taki przymulony technicznie :smiley:

1 polubienie

Ale przepraszam bardzo kto tak zabrania ci go skrytykować? Przesledzilem cały wątek z tego roku i nci takiego nie ma miejsca. Jedyna osobą która rzuciła o hejcie jest użytkownik @kratos

Jest tu po prostu pewna prosta zależność. Za każdym razem kiedy Ryan grał dobry/świetny mecz w tym roku użytkownik loku nie pisze nic. Kiedy tylko zagra słabszy przeciętny jego komentarz jest zawsze pierwszy. Oczywiście ma do tego prawo, ale spójrzmy jakie to są komentarze i jak daleko jest posunięta krytyka

Mecz z EVE. Tu jeszcze ta krytyka jest w miarę wyważona. I co? I rezta użytkowników raczej się zgadza (choć przy golu nie zawinil).

Tu kolejny atak który też nawiązuje do mojej opinii tak mniemam że Ryan w tym sezonie grał na tej pozycji najlepiej na świecie. I kłamstwo. Tak Ryan zagrał słabiej, ale do przodu zrobił świetna akcje po której jota powinnien zamknąć mecz i to jest właśnie punktowane. Nikt nie przeczy że zawalił przy golu.

Proszę kolejny wylew. Z evertonem zagrał tragicznie? Czy on zawalił gola? Zepsuł 3 setki? Dostał czerwo? Nie! Zagrał słabo/przeciętnie to nie tragicznie. Takie celowe przekręcanie jednego użytkownika potem efektem kuli śniegowej przykleja się do piłkarza.

A tu już wylew totalny. Który już opisałem.
Jako że wiem że jesteś obiektywny i jeśli ogladniesz obie bramki zrozumiesz jak bardzo się tu nie zgadza.

Mamy ostatnio naprawdę napięty terminarz. I każdy właściwie spuścił trochę z tonu. Jest to normalne kiedy jest tka mało czasu na regenerację.
Oczywiście że Ryan gra słabiej, jednka jest co najmniej kilku graczy którzy zasługują na krytykę również, albo bardziej.

Nie wiem komu chce się czytać takie wypociny jak np. wyżej. Udało mi tylko jeden akapit, ale jak zobaczyłem ile naskrobane w temacie o jednym i tym samym odpuściłem szkoda czasu. Co do Szobo nie skąd ta krytyka jak gra dobrze tylko brakuje czasami czegoś ekstra. Co do tematu Holendra obawiam się, że siada nam jego gra, a z tym gra zespołu. Zaryzykowałabym częściej grą z Endo w pierwszym składzie plus więcej minut z ławki.

1 polubienie