Sprawy pozasportowe

Mocno agresywna teza…
Wybór jest między złym i gorszym (z dopasowaniem nazw do kandydatów każdy sobie poradzi na swój sposób). Choć sam raczej jestem zdania, aby nie domykać jednomyślności rządu i prezydenta, bo jednak po Donaldzie T. nie spodziewam się niczego dobrego dla rodzimej szeroko pojętej gospodarki.

3 polubienia

Jak wygra Nawrocky, to koalicja obecnie rządząca będzie miała świetny argument w postaci złego prezydenta, żeby znowu wygrać kolejne wybory. Te 2 czy 3 lata co zostały im to okres, który bym chciał by mieli swojego prezydenta i by nie mieli ŻADNEJ wymówki potem na parlamentarnych, jeśli coś spierdolili lub nie zrobili, co mieli zrobić.

@Bubek555 mnie już nie odpisuj pacanie, bo ja Ci nie zamierzam - poleciał ignore w tej chwili.

tylko jak będzie blokować wszystko dla zasady, bo tak chce Jarek to tez nic dobrego przez najbliższe 3 lata nie będzie.

1 polubienie

Trzeba być jednak imbecylem by wierzyć w to, ze rządzący nie spełniają obietnic przedwyborczych bo im prezydent nie pozwala… Ile ustaw im zablokował? Żadna nie przeszła? Gdzie przykładowo wyższa kwota wolna od podatku, której na pewno by nie przeszkadzał wprowadzać? Jak ktoś jest ślepy to nie zauważy.

Na to nawet nie ma argumentów bo i tak takie osoby nic nie zrozumieją.

o nie tylko nie to - zaraz sie rozpłaczę! Jeszcze narysuj kolorowymi kredkami na chodniku STOP BUBKOWI!!! Żebym się nie pozbierał.

Czy te zablokowane ustawy, które dobry rząd chciał wprowadzić bo obiecał przed wyborami, a Duda im zablokował bo tak mu Jarek kazał, są teraz z tobą w pokoju?

Ty naprawdę nie potrafisz czytać ze zrozumieniem

Ważne że ty potrafisz i pewnie nam z 10 takich zablokowanych złośliwie przez Dudę ustaw, przez które rząd nie może normalnie spełnić swoich obietnic, wypiszesz, żeby potwierdzić tę swoja tezę o rzekomym blokowaniu, prawda?

Prawda?

@down

do tego, że razem z kolegą ManiacK jesteście hipokrytami? Albo po prostu wprost kłamiecie posługując się tezami z dupy, o jakimś blokowaniu biednego rządu przez prezydenta na “życzenie Jarka”.

do czego Ty brniesz tak w ogole?

Polska podzielona jak nigdy. Czarno na białym mamy właśnie potwierdzenie jakie było założenie pewnej partii. I dopięli swego. Wystarczyło puścić tezę o byle czym i zatruć naród propagandą, która trwała 8 lat. I oto mamy rezultaty.

2 polubienia

Dodam swoje trzy grosze. Nie ma nic gorszego niż wojna polska - polska. Stop z polaryzacją tego społeczeństwa.

2 polubienia

a Ty nie umiesz czytac ze zrozumieniem :smiley: jak ja nawet na PO nie glosowalem

Fajnie. Ja ci tego nie zarzucałem.

Ale wymienisz te zablokowane przez Dudę “na życzenie Jarka” działania aktualnego rządu PO? No długo rządzi i wiadomo, że to tylko pacynka BESTII Z ŻOLIBORZA, no to chyba musiał ich poblokować prawda? To niemożliwe, że oni po prostu nie spełniaja swoich obietnic np. ze 100 konkretów na 100 dni! To musi być wina blokady prezydenta, Jarka i PiS, ze jeszcze nie mamy tych obiecanych złotych gór!

No bo jeżeli Duda jednak nie blokuje… to znaczy, że pie*****isz po prostu głupoty i tak samo Nawrocki wcale nie musi blokować. Gówno wiesz czy będzie tak robił czy nie.

2 polubienia

Ale po co mam wymieniac? Napisalem, ze jak bedzie blokowac to nic dobrego nje bedzie. Nie napisalem, ze Duda blokuje, czy moze napisalem? Siedzi ten wpis z Toba w pokoju?
Dodatkowo nie stwierdzilem, ze bedzie blokowac Nawrocki, czy stwierdzilem? Jak bedzie blokowac to nie bedzie dobrze, czyli moze tak byc a nie musi.
Tak moze Ci bedzie łatwiej zrozumiec albo i nie.

Ogólnie jako osoba niebędąca w sekcie PO/PIS powiem wam tak.

Jeżeli wygra Trzaskowski to jest bardzo mała szansa (ok. 10%), że ten kraj uda się uratować przed nadchodzącym kryzysem energetycznym, którego skutki będą gorsze od wojny. Co prawda szansa jest mała, bo obecna większość parlamentarna to zwykłe świnie nie mające kompetencji, ale jest to możliwe.

Natomiast jeżeli wygra Nawrocki to nawet 1% nie widzę. Prezydent Kaczyńskiego zawetuje zdecydowaną większość projektów ustaw. Nawet jak te świnie z parlamentu napiszą dobrą ustawę to Nawrocki z automatu zawetuje. Tutaj dojdzie do wielkiego paraliżu państwa. Co to będzie jak zacznie się kryzys energetyczny to nie wiem, ale będzie grubo.

Jak możecie to uciekajcie z tego kraju, bo nadchodzi katastrofa

4 polubienia

A miało być już 20 lat temu tak pięknie ale najpierw pewien mściwy człowiek się obraził jak dziecko bo przegrał prezydenckie a później obraził się drugi raz bo nie dali mu siłowych resortów typu msw, podzielił kraj lecz zgonił na swoich oponentów. Gdyby ten przesadnie ambitny szkodnik wtedy wygrał historia mogła się potoczyć zupełnie inaczej.

Tylko przez te 3 lata obecnych rządów będą mogli przepchnąć wszystko ze swoim człowiekiem w pałacu, a sądzę że tych dobrych ustaw to będzie jak na lekarstwo. Oczywiście ani kandydat kolalicji, ani tym bardziej ten "popierany":sweat_smile: przez PiS raczej niczego dobrego nie wróżą, lecz za bardzo obawiam się Donaldowego klękania przed Niemcami, aby oddać swój głos na Rafała.

2 polubienia

Mnie najbardziej przeraża 6% Brauna

Ksenofobiczny, antysemicki prorosyjski ekstremista, który swoimi „interwencjami” stwarza zagrożenie dla otoczenia otrzymuje 6% głosów od społeczeństwa, o matko, to źle świadczy o naszym społeczeństwie

8 polubień

Nie nudzi sie wam ta narracja powtarzana od 10 lat ? Innych argumentów brak ?

4 polubienia

A jakieś uzasadnienie tych obserwacji? Kto dopiął baltic pipe na ostatni moment? PIS czy PO? PiS żyje duchem Lecha Kaczyńskiego, a on dobrze rozkminiał, gdzie mieści się zagrożenie dla Polski i jak niebezpieczne jest uzależnianie się energetyczne od Rosji.

1 polubienie

Gorzej świadczy o nas że sami po tylu latach spokoju i bezpieczeństwa oddaliśmy władzę ludziom którzy wpuścili do Polski brudasów z brudnymi zamiarami. Dziś brudasy porywają ludzi, okradają domy, terroryzują ludność lokalną i w dodatku psują powietrze.

Braun to po prostu odpowiedź w kontrze na to co się obecnie dzieje nie tylko w Europie zachodniej ale i w samej Polsce.

Ale tak, niech cie przeraża 6% oddanych głosów na człowieka który walczy z globalizmem i multikulturalizmem xD. Przypominam ze to Tusk z Putinem śmieszkował i sie spotykał na molo przed samą katastrofą smoleńską.

EDIT: ty mieszkasz w ogóle w Polsce?

1 polubienie

O boże co za stek bzdur, jednak rozumiem skąd się te 6% wzięło

Edit: Tak, mieszkam w Polsce i uważam, że twój wpis to rasistowski stek bzdur napędzony szurską propagandą Brauna

4 polubienia