Życie z Thiago z pewnością byłoby latwiejsze
Nieciekawe są pierwsze sygnały. Thiago ma wyjątkowego pecha.
“Thiago is not good, but we don’t know enough yet,” Klopp said. “He can walk, which is a good sign, but after some rest, we will see”.
Będzie walka z czasem.
czy takie nadwyrezenie/nadciągnięcie Achillesa da się zregenerować w ciągu kilku dni?
Może będzie mógł zagrać z blokadą, ale to wszystko zalezy jak powazny jest uraz
No z tego co Joyce napisał to uraz nie jest poważny i Thiago zdaje się że ma szansę zagrac w finale.
Są inne metody jak blokada. Można zastosować terapię która przyspiesza regenerację tkanek w tym wypadku ścięgien np suche igłowanie, indibe. Z doświadczenia w pracy z takimi pacjentami wiem, że jest to do zrobienia tym bardziej, że w klubie no nie pracują pierwsi lepsi fizjo. Także szanse oceniam osobiście na 70%
Pytanie, czy zastosowanie takiej terapii choćby dzisiaj da szansę na powrót do normalnego treningu do czwartku-piątku
James Pearce napisał ze kluczowe beda teraz 48h jak Thiago zareaguje na terapię regeneracyjna, także czekamy.
Tak da rade. Suche igłowanie trzeba powtórzyć np w5 dniu, więc ważniejsze jest to, żeby na finał był gotowy
Edit: Indibe można stosować codziennie bądź 2 dzień. Już po 1 aplikacji jest mega różnica
Pytanie mam. Czy występ Thiago w twoim rozumowaniu to jest taki że będzie w stanie normalnie zagrac pełny mecz czy tylko np. 30 minut? Czy jest duża szansa że będzie mógł zagrac cały mecz bez problemów?
Występ od 1 minuty możliwy. Ile? Tego nie wiem.60/70minut. W tym temacie ciężko mi cokolwiek powiedzieć bo dokładnie nie wiadomo jak to będzie. Nie zmienia to jednak faktu, że jeśli Thiago dobrze będzie reagować na terapię to na 100% wyjdzie w 1 skladzie :). Ja tam jestem spokojny o jego występ, gorzej ma się sytuacja z Fabsen.
Czy coś wiadomo z Thiago?
raczej nie zagra, skoro nie było żadnych wieści. Środek Fabs-Hendo-Keita się szykuje.
Fabinho ma zagrać od pierwszych minut jeśli w ostatnim meczu nawet na ławce go nie było? Bardziej Thiago na sterydach-henderson-keita lub milner-henderson-keita
To też jest na pewno element gry psychologicznej z naszej strony. Nie spodziewałbym się oficjalnej i medialnej analizy urazu Thiago oraz podawania przedwcześnie informacji dotyczących możliwości jego gry w sobotnim finale. Raczej klub będzie jak najdłużej utrzymywac w tajemnicy stan zdrowia Hiszpana co dodatkowo utrudni przygotowania do meczu Realowi
o tym nie pomyślałem, ale to ma sens.
Fabinho właśnie lata na gierce treningowej na full obrotach. Nie ma opcji żeby go nie było w wyjściowej w sobote.
BREAKING: Klopp says Thiago has a chance for Saturday, and as being reported, he’s doing some light training at the AXA.
To nie znaczy, że zagra, ale jak jest szansa, to już jest dobrze