Transfery w Premier League

Na 19 lat to on nie wygląda… dobry transfer Chelsea, na pewno jeden z największych talentów na rynku w tym okienku.

Bo on w ostatnim sezonie zagrał tam na prawie 50meczow tylko 2. Więc to na ten moment zdecydowanie bardziej lewy obrońca z możliwością gry na stoperze. Patrząc na jego warunki fizyczne to docelowo u nas i tak na stoperze nie miałby szans.

@Roan nie chodzi o to że przeciętniak. Jego poziom jest na ten moment średni, ale jak na swój wiek jest kozak. Spore już doświadczenie i olbrzymi potencjał. Tylko my za te same pieniądze wzięliśmy gościa na już a i tak bardzo młodego i który również może się ciągle rozwijać. Do tego jest sprawdzony na angielskiej ziemi.

Dużo lepszy wybór

1 polubienie

No tak, zgoda, ale pamietaj, gdzie Feyenoord a gdzie Ajax. To są kluby tak różne, ze każdy wychodzący transfer z ajaxu będzie droższy w stosunku do Feyenoordu.
A druga rzecz oczywiście to wiek, gdzie Hato teoretycznie swój strop ma przed sobą a Słowak radszej jest już na swoim prime, myślę.

https://x.com/EFCdaily_/status/1950991616618959244?t=weM2cX82-P3yY_s06y-qHg&s=19

Everton złożył ofertę 27 mln funtów za Diblinga, ale odrzucili. Według Joyce a 35 wystarczy. Niezła kradzież ze strony Evertonu jak za tyle go kupią.

Bayern będzie musiał jakiegoś tłumacza kupić dla Diaza :joy:

3 polubienia

Nie wiedziałem, do jakiego tematu to wrzucić. Ale temat ciekawy.

Z jednej strony ogromny szacunek, że tyle lat siedział w klubie bez ambicji i sukcesów, a z drugiej mam poczucie, że zmarnował sobie karierę.

Jeden z najlepszych skrzydłowych w erze PL.

Czemu niby zmarnował karierę? Był królem strzelców PL, prawie wygrał LM, sam piszesz, że jeden z najlepszych skrzydłowych w erze PL. Do tego najlepszy piłkarz w historii Korei Południowej i legenda Spurs. Moim zdaniem świetna kariera. Gerrard też zmarnował karierę w Liverpoolu, bo jak na takiej klasy piłkarza wygrał tylko raz LM i nigdy PL?

9 polubień

A moim zdaniem mógł wycisnąć więcej z kariery.

Jest pewna różnica między wygraniem LM, a prawie wygraniem LM.

1 polubienie

Ale to ciężko stwierdzić bo kiedy trafiał do tottenhamu to nie był gwiazdą. Pytanie czy były jakieś mocne oferty dla niego które odrzucał. Bo ja uważam że to bardzo dobry piłkarz, ale nie na tyle żeby rzucać meeeega kwoty tottenhamowi

Mi osobiście bardziej imponuje run Spurs w lidze mistrzów, którym przewodził Son bez kontuzjowanego Kane niż np. Bellingham, który poszedł do Realu i wygrał sobie LM w pierwszym sezonie.

2 polubienia

W Spurs pod względem trofeów każdy zawodnik marnował karierę. Fajnie, że na koniec Son wygrał Puchar na Ligę Europy.

3 polubienia

ile oni tam za niego dali 50? 60? Kazach będzie następny :joy:
Dlatego czasem lepiej nie kupować niż kupować byle gówno

Co w tym dziwnego? Chyba nie myślałeś, ze 19 latek z Palmeiras ma szanse grać w City, ten ruch wygląda na naturalny w jego karierze przecież Girona należy do właścicieli City.

1 polubienie

Coś jak z Alvarezem, kupili i od razu wypożyczyli z powrotem.

£29.6 m, ale chłopak jest 2006 rocznik. Zainwestowali w przyszłość.