Don to spokojnie top3 w Europie. Jak go jakimś cudem klepną to mają bramkę obsadzoną. Onana to jednak trzy półki niżej.
Wypychają go z PSG, bo chce więcej w nowym kontrakcie, a oni nie chcą mu zapłacić więcej. Kontrakt ma tylko do czerwca, więc ostatnia szansa na zarobienie na nim.
Serio? Allison, Courtois, Oblak, Raya, Sommer na łeb go biją. Włoch jest strasznie przehajpowany, głownie przez ostatnie pół roku, gdzie całe PSG grało kozacko, a On notabene miał może ze 3/4 dobre mecze przez ten okres. Ten gość to jest naprawdę niewiele lepszą wersją Onany i jeszcze w przeciwieństwie do Niego nie potrafi grać nogami.
Nie dziwi Cię to? Jakby był naprawdę kozakiem, to zapłaciliby mu tyle ile chce, a tak to kupili Chevaliera i jeszcze na tym bardzo dobrze wyjdą.
Polecam obejrzeć parę spotkań tego Pana.
Zdecydowanie most overhyped GK na świecie w tym momencie, bo myślę że ludzie na Edersonie już się poznali.
O czym się przekonał? Bo obronił dwa karne w konkursie? I jeszcze Nuneza i Jonesa, przecież to loteria. Dwumecz PSG wygrał im ich środek pola, który nas totalnie zdominował, a nie Donnarumma, w tym dwumeczu tylko jeden bramkarza zagrał na światowym poziomie i bynajmniej nie był to Włoch.
Btw - tylko 6 bramkarzy w całej historii popełniło więcej błędów, które prowadziły do straty bramki, niż Włoch. Powórze - w całej historii (ofc w TOP5 ligach EU).
Jej zwycięzca, jak praktycznie co roku, fajny wyznacznik josif, fajny. Byłby tam Sommer, gdyby koledzy Donnarummy nie urządzili sobie strzelaniny w finale.
Argument, który napisałem po btw, jakoś podważysz? No nie, bo się nie da.
A tak swoją drogą josif, królu logicznych argumentów, powiedz mi, kto był w XI sezonu LM na bramce w sezonie 22/23? I jak ten wybór miał się do dalszych losów owego bramkarza?
Przecież nie tylko z Liverpoolem był mocny . Z Arsenalem w obu półfinałach bronił na tyle dobrze, że został bohaterem. Chociaż akurat strzały tych nieudaczników to i ja bym zatrzymał.
No tak, ale Onana jest czarnym bramkarzem, a oni nigdy nie robią dużych karier na bramce. To zupełnie inna historia. Włoch jest uznaną marką od lat i tego się trzymajmy.
Oboje się wydurniacie trochę. Donnaruma jest mocno przehajpowany, ale to dalej półka wyżej niż Onana, co oznacza spory upgrade. Donnaruma popełnia błędy, ale na linii będzie dużo lepszy od Kameruńczyka i nie będzie puszczał strzałów prosto w niego XD
No po prostu jak przehajpowany by nie był, to dalej będzie UP względem Andre, a ile mu zapłacą to ich problem. Kolejny rok/dwa bez LM oby i żeby im te tygodniówki i transfery obsrały zbroję w rozliczeniach, mam sporą nadzieję na to.
Przypomnę @ManiacK , że Onana przychodził do United jako najlepszy GK w LM, więc tezy, ze ktoś od kogoś jest półkę wyżej, to może wstrzymaj do momentu aż Włoch w tej bramce MU stanie, bo nie wiesz jak sobie na OT poradzi.
To proszę mi tu niżej podać wykaz czarnoskórych bramkarzy, którzy byli na poziomie swiatowym. Dida i to wszystko. Także to nie teoria tylko rzeczywistość.
Rozumiem, że Onana jest słaby, bo jest czarny? Nie przez braki w umiejętnościach, czy braki w koncentracji, tylko przez kolor skóry?
Bramka to bardzo rzadka pozycja preferowana przez czarnoskórych, stąd mała ilość bramkarzy w tej karnacji. Czarni zawodnicy z reguły są zawodnikami szybkimi, gibkimi, z dobrym balansem ciała (a przynajmniej ja ich tak odbieram), więc po co mają wybierać stanie na bramce, wolą grać w polu.
Włoch obronil się ostatnim sezonem. Wcześniej nie było zbyt dobrze. Jednak trzeba byc obiektywny i przyznać że jest to półka wyzej niz onana. Kameruńczyk to zwyczajny sabotażysta
Naprawdę dziwię się Sesko, że wybrał Manchester United, spokojnie mógłby pograć w Newcastle, zapoznać się z ligą, grałby w LM, miałby jeszcze czas, żeby zawitać do Manchesteru (skoro to jego marzenie od dzieciństwa😜). Zupełnie niezrozumiała decyzja, jak dla mnie tutaj zadziałał jakiś sentyment i dawna legenda klubu.
Zabrzmiało jak jakiś opis rasy z gry RPG. Biali za to nie mają bonusów do żadnych statystyk więc ich przedstawicieli można znaleźć na różnych pozycjach od bramki, aż po szpice.
Bo miał na stole ofertę srok którzy wyglądają na klub w totalnym rozpadzie? Dodatkowo Man utd ma mnóstwo kibiców i jest mega medialne. Będzie tam grał dobrze to się moment wypromuje. I po 3 sroki przy tmt z isakiem pokazali że nie są skłonni żeby się dogadywać z graczami.
A co jak Isak zostanie? Wtedy sesko na ławę. W united ma pewny plac.
U nas też był taki niszczyciel, no i po świetnym sezonie w Benfice, fajnie tez grał w sparingach, zaczął wczesniej strzelac dla LFC niz Haaland dla City i ostatecznie nie wypalił.
Rikitiki jest fajny, podoba mi się, dajmy mu czas.