Trent Alexander-Arnold

Odejście Trenta było oczywiste. Gra się toczy o Salaha i van Dijka. Trent w Liverpoolu sporo osiągnął. Ale nie jest to klub który co roku by zdobywał trofea. A Real praktycznie gwarantuje trofea rok w rok

I on chcial byc tutaj kapitanem xD.

Wstyd mi tez za ten klub ze doprowadzili do takiej sytuacji z kontraktami. Gebelsów pozatrudniali zeby pisali bzdety o najwiekszych dochodach a potem widzimy takie upokarzajace sytuacje jak nieudolne targowanie sie o jakiegos Lavie, wykorzystywanie nas na rynku transferowym przez agentow Caicedo, oddawanie wychowanka za darmo jak jakis klub drugiej kategorii.

Trencik moglby spakowac walizki nie tylko sobie ale i tym dziadom na czele z Hughesem.

8 polubień

Może mialbym do niego inny stosunek, gdyby można było powiedziec, że zawsze dawał z siebie wszystko i do końca trzymał poziom i pełen profesjonalizm jak VVD czy Salah, a swoją grą walczył o nowy, wysoki kontrakt. Ale absolutnie mam inne wrażenie, frustracja, zmęczenie Liverpoolem, juniorskie błedy często wynikające z niechlujstwa czy braku koncentracji to biło od niego już od dawna.

Myślicie, że gdyby Fsg rzucilo 200-300 mln za czasów Kloppa i zdobylibyśmy te 1-2 mistrzostwa czy ligi mistrzów więcej czy to by coś zmienilo? Wątpie. Tam się już w głowie właczył real madryt, bellingham, złota pilka i inne glupoty.

Nie winie też klubu, bo co mieli zrobić? Przyłozyć mu pistolet do głowy i zmusic do podpisania kontraktu albo dać jakies absurdalne 400k na które nie zasluguje? Natomiast jeśli odejdą Salah a przede wszystkim VVD to na Fsg slusznie wyleje się morze gówna bo ci zawodnicy otwarcie mówili, że chcą tu zostać.

Szkoda że odejdzie za darmo, ale czy real dałby za niego 80-100 mln wiedząc że on chce tam grać i może go mieć za darmo? Oczywiście, że nie. Sam zainteresowany też finansowo lepiej na tym wyjdzie, zgarniając premie za podpis niż dając zarobić klubowi.

Kończy mu się kontrakt który wypelnia, zmienia miejsce pracy i odchodzi jak typowy pracownik, najemnik. Ot cała historia.

13 polubień

Arnold to po prostu kolejna gwiazdka której odbiła sodówa, charakterem będzie pasował do Realu, a szkoda bo liczyłem na to że będzie skromnym i wdzięcznym chłopakiem z akademii.

10 polubień

Oczywiście, że tak. Spokojnie mógł mieć Bellinghama w drużynie u nas i realną szanse na regularne triumfy. Ale wtedy nie mielibyśmy tej naszej tożsamości. Niejako jednego z nielicznych co w tym szalonym świecie dysponują jeszcze normalnie pieniędzmi a i tak stają z bogaczami w równe szranki

Jak carvalaj wróci po kontuzji to trent będzie grzał ławę na meczach

1 polubienie

Patrząc na wiek Daniego i jego skłonność do kontuzji, to myślę, że za bardzo nie ma czego się Trent obawiać

Walić gnoja. Jak dowieziemy ligę bez niego to będzie jeszcze większa satysfakcja. Jeszcze do niedawna byłem wyrozumiały, ale jak pojawiło się info, że prosił Slota o mniej minut, żeby być gotowym na KMŚ z Realem to straciłem resztki sympatii. To pracownik na wypowiedzeniu

1 polubienie

Czy klub mógł zrobić więcej, by Arnold został ? Oczywiście. Wystarczyło dać sygnał, że klub celuje w puchary co roku, wzmocnić jakościowo skład kiedy byłam potrzeba, a przede wszystkim zacząć rozmowy o przedłużeniu kontraktów wcześniej, a nie na ostatnią chwilę. To brak szacunku dla piłkarzy, którzy tworzą trzon zespołu. Gdyby fsg postarało sie powalczyć, a nie z miejsca rezygnować z wyścigu o piłkarza jak w przypadku Jude’a byłoby inaczej. Ambicje i mentalność zarządu daje jasny sygnał, gdzie chcą być i o co walczyć.
Oczywiście zaraz się zjawią obrońcy z teorią, że przecież jesteśmy na pierwszym miejscu więc o co chodzi… Ale było to już tyle razy prostowane, że szkoda ponownie tracić czas.

1 polubienie

Jasne, tylko zauważ, że odejście Kloppa sporo namieszało. Najlepsi zawodnicy wstrzymali się z decyzją chcąc zobaczyć co będzie dalej. Przez to uciekły 2 lata jakby nie patrzeć. Trent jako wychowanek i gość stąd, powinien dać pozytywny sygnał co do przyszłości klubu podpisując nową umowę, ale tego nie zrobił bo real zasrał mu głowę z Jude. Nic nie zrobimy. Chce iść to niech idzie. Na co nam zawodnik który pewnie już może i od 2 lat, a na pewno od roku chce iść do realu… Nie mam zamiaru patrzeć na jego wypociny w pożegnaniu. Jak to powiedział Carra, takich piłkarzy traktuje się inaczej ze względu na to, że to wychowanek. A on co? Dogaduje się za plecami klubu i odchodzi za darmo. Tak robi chłopak stąd? Idąc na układ z innym klubem? Dno a nie piłkarz. Wg mnie nie musi już wracać do gry w tym sezonie. Niestety dla nas, ale ciężko będzie znaleźć kogoś w jego miejsce co da nam tyle w ofensywie, jednak na pewno łatwo będzie znaleźć kogoś lepszego w defensywie…

3 polubienia

Lol gdzie takie info było niby?

3 polubienia

Nie mogę się doczekać aż go Barceloniarze będą objeżdżać w klasykach. Przygotuję popcorn zawczasu. I pomyśleć, że kiedyś był jednym z moich ulubieńców…

2 polubienia

Już chciałem napisać, że to jakaś bzdura, bo przecież do 30.06 ma ważny kontrakt i nie może reprezentować innego klubu. Ale własnie zobaczylem że KMś będzie trwać od 15.06 aż do 13.07 :grinning: Niezły absurd, nie wiem kiedy ci piłkarze mają odpocząć. Niemniej raczej i tak żródlo ze strony zdupy.pl

Skad to info? Z ciekawosci. Bo jesli faktycznie to prawda, to Arnold stracil u mnie resztki sympatii.

Ale w sumie jak podpisze umowę od 1 lipca to będą mogli go zgłosić? W sumie wali mnie ten cały ich turniej. Tak to wielce zwycięzcy LM i ich odpowiedniki z innych kontynentów tam zagrają ale oczywiście Inter miami z messi ma czeli dostali zaproszenie na to. Kasa kasa i kasa. Bo messi…
Moim zdaniem trent mimo wszystko chce z Lfc zakończyć swoją ere najlepiej jak można, więc wątpię aby coś takiego miało miejsce… Zresztą jak może poprosić o coś takiego na jakiś nie oszukujmy się twór?

Oby tak samo podbil hiszpanskie boiska jak Owen, a zeby w tym samym czasie Liverpool pokazal mu ze decyzja o odejsciu byla ogromnym bledem

2 polubienia

Kurła wina Kloppa, że zawodnicy odchodzą i że nowi nie przychodzą. Trent prosi Slota o mniej minut, źródło „Trust me bro”. Wątek się rozkręca, ale do tego z Darwinem jeszcze brakuje xd

4 polubienia

Kurde to najpierw większość publicznie chwali Slota, że ma bardziej odpowiedni styl gry, wszystko jest git wygrywamy a teraz wychodzi, że przez odejście Kloppa zawodnicy nie chcą podpisywać kontraktów. Trochę na siłę szukanie powodów tej katastroficznej sytuacji z kontraktami. Niestety to klub, zarząd doprowadził do takiej sytuacji i ja nie kupuję tego tłumaczenia, że zbiegło się to z roszadami na szczeblach, które były za to odpowiedzialne. Jeżeli klubem rządzą tacy mądrzy ludzie to rozmowy nt kontraktów powinny zacząć się jeszcze za czasów Warda albo Schmatke a sprawa została totalnie olana bo Werner poleciał do Bostonu i się wysrał na Liverpool. I zaraz pewnie przeczytam, że Klopp przecież miał władzę absolutną i to jego wina.
Real już dawno urabiał Arnolda podczas kiedy nikt z Liverpoolu nikt się nie zainteresował. I teraz jest płacz jaki to on jest zły bo odejdzie za darmo, wychowanek klubu tak się nie robi. To trzeba było wcześniej się zaopiekować jego umową zanim RM obliczył mu ile ma lat i ile jeszcze może wygrać z nimi pucharów. No ale jak ktoś myśli- Trent? Wychowanek. To na pewno przedłuży kontrakt. Wychowanek naszej Akademi. Pod koniec maja mu wyślemy faksem umowę i będzie ogarnięte- to potem mamy właśnie taką sytuację.

A tak do spraw realnych, jak obstawiacie czy Pearace napisze jeden artykuł „Nikt nie jest większy od klubu” czy 3 każdemu z osobna? Ja myślę, że 3.

Napisze o tym, że Trent nie pasuje do stylu Slota

Przecież to kolejna powielana bzdura. Z tego co pamiętam to Pirsy i Dżojsy pisali, że Trent odrzucał od dawna wszystkie oferty przedlużenia kontraktu, w przeciwienstwie do Salaha i VVD ktorzy dopiero w tym sezonie dostali propozycje przedluzenia kontraktów. Niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę.

Edit. Poza tym on kontrakt przedluzyl 30.07.2021 na 4 lata, to kiedy w 2022 miał go już przedłużać?

2 polubienia