Ufc 💪

To zaczynamy dzisiaj naszym kibicować . Najpierw Karolina a w walce wieczoru Gamer !!!

Gamrot dopóki nie poprawi swojej siły to do topki nie będzie miał podjazdu

Szybko się z Gamrotem zesrało. Brak obozu, przygotowania, a otoczka jakby znowu Gołota się bił o pas wagi ciężkiej :joy:

btw. Tylko mnie irytuje ta emotka w nazwie tematu? Wystarczyłoby samo “UFC” czy nie wiem, “Sporty Walki” ;d

Emotka dodana tylko dlatego ze brakowało jednej litery albo poprostu czegokolwiek żeby mozna bylo zapisać bo samo UFC nie przeszło. Ale nie spodziewałbym za cholere się ze komuś moze to przeszkadzać w życiu :joy: A co do Gamera trzeba wziąć pod uwagę ze inni sie bali podjąć wyzwanie i wejsc na zastępstwo ale Polak jest wojownikiem z krwi i kości wiec bierze każda walkę w ciemno. To raczej jest cos co trzeba chwalić. No ale w parterze to była deklasacja, pierwszy raz widziałem zeby ktoś go tak zdominował w parterze. Prawdopodobnie to pierwsza taka sytuacja w karierze.

1 polubienie

“Przeszkadzanie w życiu” to mocne przekoloryzowanie, ale te emotki mogą drażnić. Używają ich w większości ludzie dorośli, którym wydaje się, że są zabawni, a są tragicznie nieśmieszni. Nie jest to uwaga do Ciebie, ale ogólne spostrzeżenie.

Gamer jest za słaby fizycznie na ścisłą topke w lekkiej. Tam większość to w porównaniu do niego duże chłopy, które dużo ścinają i na codzień chodzą w o wiele wyższej wadze niż Mateusz. Wystarczy spojrzeć na Oliveire, Islama itd jaka jest jest dysproporcja w porównaniu do Gamrota. To sprawia, że to co jest największym atutem Polaka czyli zapasy i parter w walkach z czołówką nie działa bo nie ma on takiej siły fizycznej by w parterze kogoś skontrolować i utrzymać. Odbijał się fizycznie od Oliveiry,Hookera,Dariusha. W stójce też nie ma argumentów bo nokautującego ciosu u niego brak przez co jedynym ratunkiem jest przenoszenie walki na ziemię gdzie też nie sprawia zagrożenia. Fajnie, że udało się osiągnąć top 10 lekkiej ale to jest max. Szkoda , że Matiemu tak ciężko przychodzi ścinanie do fw i po walce z Koike jescze w KSW nigdy więcej nie próbował tego robić bo myślę , że w piórkowej mógłby o wiele więcej namieszać.

Wtrącę się trochę nie na temat, bo czuję się dotknięty tym cytatem.

Sam korzystam z emotek jeżeli używam sarkazmu, albo pisze coś raczej oczywiście nieprawdziwe, ale niektórzy tego nie łapią.

Z suchego tekstu ciężko oszacować kto żartuje, bo nie towarzyszą temu żadne emocje w tonie głosu czy mimice twarzy.

Gify czy jakieś śmieszne obrazki też traktuje jako żart na rozluźnienie napięcia.

Aż kusi żeby na koniec posta dać emotke, ale nie wiedziałem, że w moim wieku nie wypada.

3 polubienia

Na temat napisze,ze nasza Kowalkiewicz znowu zebrala niestety manto !

A teraz co do emotek: po to sa aby ich uzywac-a mlodziezy jak sie nie podoba to ma…pecha.
Swiat nie jest tak skonstruowany,ze wszystko co mlodzi powiedza to jedyna prawda objawiona.
Tak nie bylo,nie ma i nigdy nie bedzie :squinting_face_with_tongue:

@Lapaino
Uzywaj ! nie uginaj sie przed dyktatem “smarkaterii” :rofl:

Ooo a myślałem, że Kowalkiewicz znalazła sobie inne zajęcie w którym też ma potencjał :wink:

Kariera Karoliny to chyba będzie coraz bardziej skręcać w stronę OF a walki będzie brała pewnie jak się trafi gala w jakieś Tajlandi albo innym egzotycznym miejscu.

Gamer za długo gnił w ksw i teraz też już jest w takim wieku, że ciężej mu się przystosować do wyższego poziomu jaki jest w czołówce UFC. Szkoda, że się nie przetransferował ze 2 lata wcześniej.

Nie gnił bo do UFC przeniósł się 5 lat temu więc już kawałek czasu temu. Nic by nie zmieniło u niego to czy trafiłby 2 lata wcześniej czy nie. Przez ten czas już sporo walk w UFC dał. 3 lata temu był o jedną walkę od praktycznie tittleshota , teraz gdyby pokonał Bronxa to też szybko by wrócił do rozgrywki o pas. Jednak tak jak pisałem wyżej ciężko myśleć o mistrzostwie w tak napakowanej kategorii jaką jest lekka w UFC. Gamrot nigdy nie był stojkowiczem i słynie z wacianych ciosów. Jego styl to zapasy i parter, który jednak słabo się przekłada na walki z ścisłą czołówką bo jak ma się wygrać skoro ciężko kogoś kontrolować na ziemi. Co z tego, że parę razy obali jak i tak ktoś szybko spod niego wstaje. W porównaniu do takich koni jak np wcześniej Islam to wygląda to blado. I tak bycie w top 10 LW w UFC to mega sukces ale nic więcej się nie uda bo tu już są zbyt duże dysproporcje które wychodzą w takich walkach jak np. W sobotę i nie zmieni tego pełny obóz przygotowawczy itd

Wiesz, mi chodzi, że przeniósł się do UFC mając prawie 30 lat a wg mnie więcej by zdziałał gdyby debiutował w amerykańskiej federacji mają np 26 lat. Khabib też w stójce nie był orłem a pas bronił do samego końca z drugiej strony taki Conor w parterze też nic nie potrafił a miał 2 pasy. Myślę, że gdyby Gamer szybciej zrobił ten skok to miałby więcej do powiedzenia w takiej walce jak ta z Oliveira.

Khabib byl dużym lekkim i bardzo dużo zbijał żeby wgl spełnić limit. Dodatkowo jego presja zapaśnicza i kontrola była na kosmicznym poziomie. W stójce był koślawy to fakt ale nie była mu ona tak potrzebna bo większość rywali mielił na ziemi. U Gamera to jest największy brak rzucający się w oczy bo zobacz ile razy miał walki gdzie udało mu się przejść do parteru a nie potrafił zdominować rywala bo brakowało tej fizyczności. Samo trzymanie za kostkę i przechodzenie na krótki czas do parteru nie wiele daje. Taki Khabib potrafił to robić 25 minut. Co do Connora i tego że w parterze był lebiegą to fakt ale był tak prowadzony, że udało mu się unikać zapaśników co trochę zamazywało obraz. Ludzie nie pamiętają jak Mendes ściągnięty z kanapy na short notice rzucał nim jak workiem ziemniaków i gdyby nie zabrakło paliwa w baku to ta bańka mogła by pęknąć szybciej

1 polubienie