Zimowe Igrzyska Olimpijskie - Mediolan/Cortina 2026

Przed nami kolejne wielkie zawody-mysle,ze nasz kraj nie wyjedzie z Wloch z pustymi rekami i bedzie lepiej niz 4 lata temu.
A co Wy o tym sadzicie-dlatego ponizsza ankieta :poland: :flexed_biceps: :smiley:

Ile medali przywioza nasi sportowcy z Mediolanu i innych miejscowosci?

• 0
  • 1-2
  • 3-4
  • 5 albo wiecej
0 głosujących

Hokej zaczyna się od przyszłej środy. To tak dla tych, którzy lubią.

3-4 medale? że niby kto? :slight_smile:

Wszystkie te medale ale bardziej 3 niz 4 w lyzwiarstwie szybkim,taka mam przynajmniej nadzieje.
Oczywiscie nie mozna wykluczyc jakies niespodzianki :smiley:

Po oddaniu głosów przez 25 forumowiczów aż 64% wierzy w mniejszą lub większą, naszą zdobycz medalową.
Umiarkowany optymizm w narodzie jak widać jest :poland::flexed_biceps::blush:

1 polubienie

@ynwa19 fajnie jakbyś przygotował lub ktoś inny czas i miejsce transmisji gdy rywalizują Polacy. Terminarz hokeja lub jakieś linki w pigułce też mile widziane.

Tutaj masz codzienny rozkład :blush:

Transmisje na TVP Sport, Eurosport-nietrudno znaleźć.

Tutaj o startach naszych :poland:

1 polubienie

jakiś wolny ten tor w łyżwiarstwie szybkim
Moze jednak nie, te wczesniejsze jakies słabe były

Może nasza snowordzistka Król-Walas powalczy o medal :poland::flexed_biceps::blush:

Albo jej kolega z reprezentacji Kwiatkowski :smiling_face_with_sunglasses: no i poszły konie po betonie :man_facepalming:t2:

Wiedziałem że tak się to skończy z Lindsey, szalony i nieodpowiedzialny był ten pomysł ze zjazdem.

@everlast tak, kolano nie puściło, ale każdy upadek to był wyrok, i niestety tak się stało

wróciła, żeby wystartowac w igrzyskach- to nieodpuściła. Na treningach było wszystko ok.
Tutaj przeszarżowała i złapała bramke a nie kolano puściło. - też pewnie przez to kolano tak ostro postanowiła jechać.

Postawiła wszystko na jedną kartę i niestety nie wyszło-szkoda! :pensive_face:

Nasza Ola już w ćwierćfinale snowboardu w slalomie równoleglym. Jeżeli go wygra to będzie miała 2 szanse na medal choć ewentualny półfinał z Ledecką to misja awykonalna.

I pierwsza szansa medalowa poszła… wiadomo gdzie.

no ale Ledecka tez sama ze sobą przegrała.

Lindsey to bez wątpienia legenda, mój ulubiony sportowiec od wielu lat. Czekałam dziś na jej występ i widok jak upada sprawił że złapałam się za głowę. Dużo ryzykowała, to fakt ale wiedziała co robi, to była jej decyzja i podjęła ją na pewno ze świadomością tego że coś może pójść nie tak. To nie kolano zawiodło, bardziej drobny błąd który skutkował najgorszym scenariuszem.

Smutny koniec kariery.

1 polubienie

Dzisiaj, 09.02.2026, na występy Polek i Polaków będzie trzeba poczekać do godz. 17:00, a poniżej wklejam pełny harmonogram:

• 17:00 - saneczkarstwo, jedynki kobiet - 1. ślizg (Klaudia Domaradzka)
  • 17:30 - łyżwiarstwo szybkie, 1000 m kobiet (Karolina Bosiek, Natalia Czerwonka)
  • 18:35 - saneczkarstwo, jedynki kobiet - 2. ślizg (Klaudia Domaradzka)
  • 19:00 - skoki narciarskie, konkurs indywidualny mężczyzn na skoczni normalnej (Kamil Stoch, Kacper Tomasiak, Paweł Wąsek) - pierwsza seria
  • 20:12 - ew. Kacper Tomasiak, Paweł Wąsek, Kamil Stoch - skoki narciarskie, skocznia normalna, druga seria

Żródło: Sport.pl

Mam nadzieję na przyzwoity występ Tomasiaka dzisiaj czyli miejsce w top 10 oraz kibicuję wszystkim a szczególnie Japończykom byleby nie wygrał pewien Słoweniec.
Już “porażka” czyli 2 lokata jego siostry mnie ucieszyła ponieważ jakoś nie lubię tych całych “Prewców” strasznie aroganccy oni mi się wydają.

O! ynwa19 znów kogoś nie darzy atencją- fakt! no ale przecież mogę mieć swoje sympatie i te anty :joy:

Kacper 4 po pierwszym skoku, walczy o medal :poland::flexed_biceps:

1 polubienie

Brawo Kacper Tomasiak. 19 lat, debiut na Igrzyskach i srebrny medal.

4 polubienia

KACPER TOMASIAK :2nd_place_medal::poland::flexed_biceps:

Piękny konkurs, wielkie emocje, 1 medal w koszyczku :blush:

7 polubień

Odchodził Małysz, było mówione że będzie posucha w skokach pojawił się Stoch, teraz Kamil odchodzi i pojawia się Kacper. Brawo chłopaku, co ty dzisiaj zrobiłeś to głowa mała ! Świetny wynik, mało brakło a byłoby złoto! Brawo!

7 polubień

Młody wytrzymał ciśnienie w drugim skoku, czapki z głów :blush:

4 polubienia

Cos wspaniałego. Dzieciak dopiero pierwszy sezon w dorosłych skokach i już medal olimpijski czym zapisze się na zawsze w historii.

5 polubień