Na pewno ma fejkowe konto i hejtuje z niego Darwina
Już mniejsza o tego najlepszego piłkarza ale, że Real i Ancelotti wygrali nagrody za trenera i zespołu to też śmiech na sali. Alonso za zatrzymanie dominacji Bayernu i sezon bez porażki w lidze nie otrzymał nic.
Carlo wygrał LaLige i Ligę Mistrzów, Xabi przegrał Ligę Europy, chociaż faktycznie bilans imponujący. Ale nie można powiedzieć, że wygrana Ancelottiego jest niezasłużona, podobnie jak Realu.
Alonso dokonał rzeczy historycznych, Ancelotti wygrał to co się wygrywa co roku.
Szacun dla Realu, że pomimo zgarnięcia nagród nie pojawili się na tej śmiesznej pseudogali nie uwiarygadniając jej.
Zachowanie działaczy, kibiców i piłkarzy Realu standardowo żałosne. Nie ukrywam, że jest to zabawne jak przez ostatnie parę dni dostają co chwilę pstryczka w nos i wylewa się z nich frustracja. Ciekawe czy zbojkotują galę jak to ktoryś z piłkarzy Realu zostanie wybrany najlepszym zawodnikiem? Guardiola dobrze to skomentował - Erling, Virgil czy Lewy też mieli pełne prawo spodziewać się wygranej, ale jak tak się nie stało, to potrafili jednak uśmiechnąć się, bić brawa zwycięzcy i podać mu potem rękę. Nie ma chyba drugiego tak egocentrycznego środowiska jak to Realu Madryt. Jeżeli to nasi są wybierani jako najlepsi, to wybór jest słuszny, a jeżeli nie nasi, to będziemy tupać nogami i strzelać fochy jak dzieci.
W tym sezonie wybór zawodnika sezonu IMO nie był zbyt oczywisty, na dobrą sprawę można by obronić wybór każdego piłkarza z pierwszej trójki plebiscytu.
a co ty masz do kont na mediach?
drgua sprawa to:
on naprawdę za mądry to nie jest.
Pełna zgoda. Dodam tylko od siebie, że brak wyboru piłkarza realu wg klubu z madrytu jest kierowany wyłącznie przeciwko realowi, bo przecież nie może wygrywać nikt inny jak tylko nadmuchany płaczliwy o wszystko vinicius.
Fanlfc25, to tylko potwierdza własnie jak zachowali się w realu. Walić to, że Ancelotti został trenerem roku, walić to, że zostali zespołem roku. Klub się nie liczy, najważniejsze było weprzeć płaczka viniciusa bo ten nie wygrał ZP, żeby potem mógł w meczach tym prowokować wszystkich. Bo chyba o to własnie są obrażeni, że nie będzie mieć tej ZP jako argumentu dla obrażających go. Nie wiem, czy ten vini jest tak obrażalski i real boi się, że odjedzie?
A taki Trent wylatuje tutaj, ze złota piłka jest jego ambicją. W realu na pewno ja dostanie…
To, że skala ich wchodzenia w życie jest jak rak obecnego społeczeństwa ( ja sam mam fb, insta etc ale jednak uważam, że za duży wpływ mają na rzeczywistość. )
? Przecież Real został drużyną roku na tej gali.
Tak na marginesie, te nagrody są tak śmieszne, że za kilkanaście lat Martinez będzie bramkarską legendą, gdzie o takim Oblaku czy Edersonie nikt nie będzie nawet pamiętał.
Ten Vinicius to jest jeszcze większy głąb niż myślałem i ma mega kompleksy.
Obrzydliwy typ
Ciekawa sytuacja była by jakby w przyszłym roku dali już tą statuetkę dla tego barana żeby się nie zesrał a w odpowiedzi, reszta stawki nie pojawiła się na gali. Było by tylko zawodnicy realu i paru głąbów z instagrama.
Karta rasizmu była wyciągniętą kilka godzin później. Myślałem że zaczeka chociaż 2 dni. Ciekawe czemu każdy kto mówi o jego złotej piłce nie mówi nic o jego występie na copa america albo o 3/4 sezonu w lidze hiszpańskiej? Dla mnie JB z Realu powinnien być wyżej bo on przynajmniej z Anglią był w finale i ciągnął ich za uszy jak pół sezonu real, ale perezowi starczyło pieniędzy tylko na propagandę dla @
Kilka wątków:
- Dla mnie osobiście trochę śmieszny jest ten szacunek do Rodriego za to, że nie ma kont w mediach społecznościowych. Niektórzy trochę mylą uzależnienie od takich mediów z normalnym korzystaniem. Ludzie poznają tam przyjaciół, partnerów, innych ludzi do dzielenia pasji. Po prostu trzeba z tego korzystać z głową. To jak jak by podziwiać kogoś za to, że nie używa pisma, tylko wszystkiego uczy się na pamięć. Bo to pismo to jakiś nowoczesny szatański wynalazek XD To że na różnych tiktotach panuje syf, patologia itp. to nie znaczy, że przez samo posiadanie konta na FB czy IG jest się jakimś głupim człowiekiem. Dla mnie to jest po prostu wygodne. Uczestniczę w różnych grupach tematycznych, rozmawiam ze znajomymi, którzy mieszkają daleko ode mnie.
- Vinicius zajął drugie miejsce. Wiadomo, że każdy by chciał wygrać i drugie miejsce to nie pierwsze, ale sympatycy Realu robią taką sensację, jak by zajął on 30 miejsce. Mnie ten cały plebiscyt ani ziębi, ani grzeje. Głosują ludzie z całego świata, nie mają oni żadnego testu wiedzowego pt. “czy wiesz w ogóle ile bramek kto strzelił, kto co wygrał, kto ile zgranął nagród piłkarza meczu”. Pewne rzeczy po prostu są nieporównywalne. Nie da się jednoznacznie rozstrzygnąć czy lepszy rok miał Rodri, czy Vinicius. Inna drużyna, inna rola w zespole, inna pozycja.
- Raz jest mówione, że chodzi tylko o indywidualne występy, innym razem, że o sukcesy drużynowe. Raz ważniejsze jest zwycięstwo w CL, raz w turnieju światowym lub kontynentalnym. Serio co roku dziennikarze przedstawiają tak różne narracje, że ja za tym nie nadążam. Nie da się porównać, czy bardziej wartościowe jest PL i ME, czy LL i CL. A jeżeli ktoś by miał wybitne statystyki, w fatalnym zespole sam strzelił 60 bramek, ale nie miałby żadnego sukcesu drużynowego, to nie zasłużyłby?
Toni Kroos po ceremonii Złotej Piłki:
"Byłem na 9 miejscu w rankingu Ballon d’Or? Łał, super, kogoś to w ogóle interesuje?
Na prawdę jest to smutne jak piłkarze przeżywają tą nagrodę. Ona nic nie zmienia w nikogo życiu."
Jeśli ktoś mi o tym opowiada to od razu mu mówię, że ma dwie opcje albo zmienić temat albo wyjść."
Źródło:fb
Vinicius to irytujący chamowaty i roszczeniowy piłkarz, ale Real Madryt jako drużyna zachował się wzorowo nie biorąc udziału w tym cyrku, jako najlepsza drużyna na globie i pomimo zgarnięcia nagrody. Srogi policzek dla tego pseudoplebiscytu
Ale gdyby ten chamowaty rasista jednak wygrał tą nagrodę to wtedy Real oczywiście by się pokazał całą delegacją.
Nie odpisuj trollowi. Tak ma wyrąbane na tą galę i ZP, że od paru dni tutaj pisze o jednym i tym samym, jak to Real olał tą galę, BO NIE WYGRALI, ale gdyby wygrali, to już by byli
Boli cię dupa, prawda? Bo Real zrobił to co wszyscy w kółko powtarzają a nikt nie ma odwagi zrobić
Oczywiście też nie jestem z Realem tak blisko jak ty, że znasz ich plany Co by było gdyby wygrali
Real się potężnie skompromitował, kolejny raz w ostatnim czasie, tym razem poza boiskiem. Nic tylko się cieszyć. Dobrze, że Rodri wygrał złotą piłkę bo Vinicius jest tak przehajpowany, że głowa mała.
Od lat się tu piszę, że złota piłka to od dłuższego czasu ściek i konkurs popularności. Kiedy ktoś potężny i mający wpływ na postrzeganie świata piłki, w końcu wychodzi przed szereg i wkłada w końcu drągala w tych oszustów, to nagle wszyscy podnoszą wielki pisk jakby nie wiadomo co się stało.
Dla mnie sprawa jest prosta. Lewy skończy karierę bez złotej piłki to życzę im nawet upadku całego prestiżu i anulowania kolejnych edycji. Już teraz gówno znaczy dla mnie ten plebiscyt. Ale póki są lemingi dla których jest to coś wielkiego, będę czekał na chociaż odrobinę sprawiedliwości i przyznanie nagrody najlepszej klasycznej 9ce nowoczesnej piłki.