Złota Piłka

Dostał, bo jest czarny. Ta nagroda od wielu lat nie ma znaczenia.

2 polubienia

#nikogo

dla 20 znaków

1 polubienie

I tak lepszy niż Messi z ostatnich sezonów.

Na jakiej podstawie? Skoro ten " najsłabszy " Messi i tak wykręcił lepsze liczby niż ten płaczek? Nie wspominając już, że wygrał MŚ, a w ostatnich latach sukcesy na dużych turniejach były kluczowe przy wyborze, patrz Modrić np.

2 polubienia

Można jest kurs 10do10

1 polubienie

Mówisz sukcesy na turniejach najważniejsze? Widocznie wygranie LM przez VVD przy okazji wyrzucając w bezpośrednim starciu Messiego to było za mało

2 polubienia

Nikt głosów nie zliczył, ba nawet głosowania jeszcze nie było, a już wiadomo kto wygrał :wink: Jakby to powiedział Babiarz: to jest wizja komunizmu niestety

1 polubienie

Jeśli to prawda, że Brazylijczyk otrzyma złotą piłkę, to nagroda trafi w ręce prowokatora, który gra kartą rasizmu lepiej niż w piłkę.

1 polubienie

jak tam lubię Imagine nie hejtuj:D

Jeśli faktycznie wygra to już w ogóle nie rozumiem na czym polega ta gala. Kiedyś powiedzmy, że wybierali najlepszych, później najpopularniejszych i najbardziej lubianych. Teraz ma wygrać gość, którego nikt nie lubi, a w dodatku do najlepszych to mu sporo brakuje? No, ale to Francja, może się boją pozwu o rasizm.

1 polubienie

Co prawda ten “plebiscyt” stracil swoja range i reputacje ale ciagle jeszcze o nim glosno wiec odniose sie do plotek stwierdzajac: niech wygra nawet Pan Jozio z sasiedniej klatki byleby nie ten rasista z Madrytu! :rage:
Ani nie jest to najlepszy pilkarz okresu za jaki zostanie przyznana ta nagroda ani tez jego cechy charakterologiczne nie pozwalaja na to aby dzieciaki uwazaly go po takim “sukcesie” za jakiegos godnego nasladowania idola.

Z czystego pilkarskiego punktu widzenia zwyciezca moze byc dla mnie tylko jeden pilkarz : Rodri

Przytoczyłem Ci przykłady zawodników, którzy zachodzili bardzo daleko na turniejach z reprezentacją i zgarniali złotą piłkę, a Ty wyskakujesz mi tutaj z Virgilem, chodziło mi o kryterium jakim najczęściej kierowali się wybierając zwycięzcę. Lewego ograbili, Sneijdera i możemy tak dalej wymieniać.
Rodri bądź Carvajal, inny wybór będzie kpiną…

Fakt jest taki, że Messi ma kilka ZP perfidnie ukradzionych i obrzydził chyba wszystkim ten śmieszny plebiscyt. Mnie to średnio rusza, czy dostanie Vinicius czy znowu Messi czy jakiś inny Carvajal, to nie ma już żadnego znaczenia.

7 polubień

Rodri jak najbardziej zasłużenie zdobył nagrodę. Ale jakim cudem ta małpa Martinez kolejny raz z nagrodą dla najlepszego bramkarza ? Jego zachowania po meczach i w trakcie są tak samo obrzydliwe jak Viniciusa. To ma być przykład ?

8 polubień

Ja powiem tak, jestem jedną z osób obrażonych na plebiscyt. Uważam, że naciągane triumfy Messiego zabiły jego powagę. Jednak gdyby Lewandowskiemu oddali co jego czyli nawet honorowo dali tą piłkę 2020 (i ch*j mnie obchodzi czy po głosowaniu czy nie) to może bym inaczej jeszcze spojrzał na to. Taki Nedved czy Szewa mają a Lewy nie. Kabaret.

2 polubienia

Moim zdaniem ludzie źle oceniają ten plebiscyt. Leo Messi dostał tylko raz nie zasłużoną ZP. Wtedy kiedy zabrał ją virgilowi. Bo nigdy już taki sezon stopera nie będzie miał miejsca. Ta nagroda jest przyznawana za bycie najlepszym piłkarzem. I póki Leo grał w barcie to każdy wiedział że jest to najlepszy gracz świata. Dlatego dostawał nagrodę. Każdy widzial jego statystyki i wpływ na grę.

1 polubienie

No nie wiem, dali C. Ronaldo zamiast Torresowi. Messiemu zamiast Iniescie.
Ronaldo dostał zamiast Riberiego. Neuer nie dostał, bo Messi. Griezman dwa razy, chociaż ten drugi raz to niech będzie, że Messi.
Lewandowski nie dostał bo Covid. No i Haaland oszukany, bo Messi.

Tak więc, dobrze że ta era sie skończyła i ciszę się, że nie dostał Vini.

6 polubień

W przeszłości ZP to byly czasami dziwne wybory.
W tym roku wygrał po prostu najlepszy zawodnik. Nie najbardziej medialny, nie najbardziej znany, nie najbardziej promowany, tylko zwykły gość, wykonujący na boisku mało rzucającą się w oczy robotę.
Rodri po prostu doskonale gra w piłkę, odcinając się od całego show-biznesu, wiec tym bardziej trzeba docenić jego wygraną.
I paradoksalnie - gdy Hiszpan wygrał ZP po raz pierwszy od sześciu dekad to najlepszy hiszpański klub pokazał mu środkowy palec.

3 polubienia

Ale teraz chłopa zacząłem podwójnie szanować.

3 polubienia

Bo ten klub razem ze swoimi kibicami jest śmieszny. Ich zachowanie jest wielokrotnie w mediach porównywane do obrażonej primadonny, a przypominam 2/3 zawodników na podium to ich piłkarze oraz wygrali rywalizację w drużynie roku, no i inne nagrody jak najlepszy napastnik na świecie dla Mbappe, gdzie tej nagrody nie odebrał.

Vinicius nie był ani najlepszym zawodnikiem LL ani nie pokazał nic na CA, a robią z niego Bóg wie kogo i obrażają się o 2 miejsce. Sportowo zjada go Rodri, pucharowo również Dani Carvajal. Był czołowym zawodnikiem pod koniec LM i LL, ale to nagroda za cały rok, a tu Rodri go deklasuje i dziwnym jest, że to nie go od początku mianowano faworytem do tej nagrody.

Trzeba przypomnieć, że jednym z kryteriów przy ocenie do tej nagrody jest postawa na boisku nie stricte sportowa, a nawiązująca do zasad fair play. To, co wyczynia i jak robi z siebie klauna Vinicius w wielu meczach, by potem lecieć do mediów, że olaboga rasiści na stadionie (gdzie nikt nie wyzywa Camavingi czy Rodrygo, TYLKO JEGO). To jest tak irytujące, że tego zawodnika bardzo ciężko się ogląda na boisku gdy macha do sędziego z łapami, a wywiady po to się powinno wyłączać nim wypowie pierwsze słowo. No sportowo top, ale mentalnie, intelektualnie nie dojeżdża. Klub zresztą widać, dostosował się poziomem.

2 polubienia