02.10.2024 Liverpool - Bologna

Mocny skład ale bramki sie mogą liczyć na koniec tabeli LM. 5 bramek dla nas na luzie :grin:

Sam typowałem bardziej mieszany skład, ale gdybyśmy wyszli bardziej rezerwowo i dostali w trąbę, to na forum byłby płacz.

Jedziemy na ostro z Bolonią.

1 polubienie

Co za kur… na tym canal plus

Możemy zając 24 miejsce, i zacząć grać na poważnie od baraży 1/16 i główną konsekwencją byłyby jedynie 2 dodatkowe mecze. Teoretycznie rywal móglby byc mocniejszy, ale to pewnie i tak żadna potęga by nie była. Czy warto rzucać wszystko co najlepsze na każdy mecz ? Czas pokaże. Myśle, że coraz wiecej mocnych ekip z czasem bedzie mocniej rotować.

Przypadkiem nie mieli zmieniać definicji spalonego?

Panie Kolego. Działa Ci jeszcze ten trik z Viaplay.dk? Bo u mnie jakiś błąd wyskakuje

Doczytał ktoś, czy mecze 1/8 bedą losowane na nowo, czy będą rozstawienia wg miejsc w fazie ligowej? Jeśli losowane to kompletnie bez róznicy czy zajmiesz 1 czy 8 miejsce.

"Po fazie ligowej odbędą się baraże o awans do 1/8 finału, a później rywalizacja odbywać się będzie w znanym już formacie pucharowym, czyli przegrani dwumeczów odpadają. Inaczej niż dotychczas będzie jednak wyglądało losowanie tych rund.

Po pierwsze, nie będzie tak “otwarte” jak w ostatnich latach - skonstruowane zostało tak, aby w barażu o 1/8 finału zespoły z miejsc 9-10 zmierzyły się z tymi z miejsc 23-24 (o tym, który z którym, zdecyduje losowanie), te z lokat 11-12 - z tymi z pozycji 21-22, itd."

Czyli losowanie ale jednak pozycja może mieć duże znaczenie.

Masz rację ale można liczyć że pół rezerwowy skład poradził by sobie z ekipa która ma 13 miejsce w lm i stracili przed sezonem najlepszego zawodnika (calafiori) i napastnika(zirkzee) i przede wszystkim trenera który dziwgnal ich wyżej.

Sędzie poj? 2 żółtek kartki dla Vvd i Kontate ?

1 polubienie

Sedzia niewie ze to sport kontaktowy

1 polubienie

Kiedy temat na forum “sędziowanie w lm”?

Na mecz mojego pobliskiego klubu gdzie jest 200-300 osób jest głośniej niż na Anfield. Straszny piknik, aż źle się to ogląda. Widzą że się gubimy to zamiast naszych wesprzeć to cisza jak na pogrzebie. Zaśpiewają hymn przed meczem a potem cisza przez 90 minut - tragedia jeśli chodzi o atmosferę. To nie te samo Anfield co za czasów chociażby gry Gerrarda.

1 polubienie

Te przejścia Gravena i natychmiastowe minięcie kilku rywali jest niesamowite,

2 polubienia

Olbrzymie braki w koncentracji. Znowu Graven najlepszy obok vvd i maca. Nunez wygląda na tak bardzo zaginionego że aż mi go szkoda. Kiedy ma iść na prostopadła to stoi. Zastanawiam się czemu on przy większość wrzutek jest po za światłem bramki. Wcześniej tak nie robił, a w tym regularnie. Pytanie czy to jest ten jego chaos cyz zalecenia trenera

Jakiś dziennikarzyna postanowił się wybić i napisał artykuł o tym, że Polacy znaleźli lukę w systemie i oglądają LM na duńskim viaplay, po czym się Duńczycy zorientowali i usunęli ten błąd.

Pytanie mamy koledzy - czy tylko mi sędzia wygląda na debila? Te dwie kartki dla naszych obrońców z tzw. dupy.

Kalendarz i tak jest przeładowany. Po co sobie dokładać dodatkowe mecze? Zwłaszcza, że ten drugi jest na 3 dni przed meczem z City.

Trzeba zająć miejsce w top8.

Sędzia udowadnia po raz kolejny, że przedstawiciele tej grupy zawodowej to w 90 % kretyni! :rage::man_facepalming:t2:

Trzeba szybko strzelić na :soccer::soccer: i spokojnie dowieźć wynik do końca.

Sobo pierwszy do wymiany tak w 60 minucie.

Rozdaje kartki jak ulotki

1 polubienie

Trochę nie czaje zejścia Nuneza.
Zamiast oszczędzać Jote na ligę , a dać pograć Gakpo czy jeszcze lepiej zdjąć Szobo który tylko zwalnia nasze akcje i w jego miejsce dać Jonesa.
Zobaczymy…

1 polubienie