03.05.2026 Manchester United - Liverpool FC

Przecież to była tragedia oglądać Liverpool w ataku pozycyjnym, a NAJLEPSZE w tym wszystkim jest to, że my w kontry jeszcze bardziej nie umiemy. Nie wiem jak ten klub od paru msc funkcjonuje, że zero schematów w ataku widać, do tego fizycznie przygotowani jesteśmy chyba do startu pierwszego meczu w lidze, a jedyne plusy to indywidualne zrywy jak dzisiaj Szobo czy właśnie błędy przeciwnika. No tylko że przeciwnik nie będzie nam oddawał co mecz do skutku tych bramek. Jeśli ta LM będzie dla Slota i znowu wywalimy na niego kasy w okienko, to ja nie chcę nawet myśleć co o tym wszystkim sądzi Klopp, który zostawił warunki idealne.

Nasz Kazimierz Wielki, zostawił klub murowany, a Slot postawił na nowo drewniany :joy:

1 polubienie

Serio musisz pytać ? Masz to na wierzchu

Gravenberch, Salah, Alison, van Dijk, Gakpo. Oni tak samo mają zjazd i co sami od siebie przestali umieć kopać piłkę?

Kerkez, Wirtz pierwszy sezon u łysego, ale też zjazd względem poprzedniego.

To jest jedyny zawodnik który gra jako tako. Jeden. Na cały skład. Więc nie ma tu żadnej sprzeczności.

1 polubienie

Dobra nie ma co sprzeczać się argumentami. To tylko internet. Obiecuję poprawę. Pozdrawiam

Edit. Obietnica jak Slota na konferencjach

Dobrze że 2 bramki strzelili, gówno to finalnie dało, ale no Arne ma pretekst że gra nie wyglądała źle, i że nadal wierzy w ten projekt :smiley: W innym poważnym klubie już dawno by go wyje. ale u nas jest chyba ból że trzeba mu wypłacić pensje do końca kontraktu. Szkoda gadać, jeszcze czytam że ta łajza ma zostać do kolejnego sezonu, to aż mnie podnosi.

1 polubienie

Gdyby tak było to trenerzy nie byli by potrzebni w zespole. Nie widzisz różnicy jeden, dwóch piłkarzy w formie. A reszta bez. Gdyby było na odwrót teza mogła by pasować. Fakt można nie wykluczać że wszyscy odpoczynku kładą knagę na ten sezon i mają w dupie co się dzieje w klubie. Ale zazwyczaj jest na odwrót. Szoboszlai jest wyjątkiem od reguły. Doprowadził się sam do świetnej formy, ale reszta tego nie zrobiła? Bo od tego są trenerzy.

1 polubienie

Scenariusz na przyszły sezon jest taki, że Słota trzeba będzie zwolnić w trakcie. Mam nadzieję, że będzie godne nazwisko do zatrudnienia na rynku. (moim zdaniem będzie to Gerrard)

1 polubienie

Zwolnienie go w trakcie to kolejny przejściowy sezon. Powinniśmy pożegnać się z nim po sezonie i dać nowemu menago pracować z zespołem w okresie przygotowawczym.

1 polubienie

Raka się wycina jak najszybciej. Nie ma litości. Niestety lub stety. Wiem co mówię.

Niestety tu już wystąpiły przerzuty. 3/4 zawodników zachorowało

1 polubienie

Nie ma to jak tematy onkologiczne na forum piłkarskim

Oni zarabiają miliony co miesiąc i potrzebują trenera żeby się motywować ? Trener to tylko cząstka umiejętności piłkarza. Jak piłkarz nie umie prosto podać to nie jest to wina trenera

Gravenberch, Salah, Alison, van Dijk, Gakpo dlaczego ci piłkarze zaliczy tak drastyczny zjazd formy ? Wg ciebie.

1 polubienie

Jest to niestety wina trenera. Klopp z przeciętnych zawodników robił gigantów, Slot z kolesi za ponad 100 baniek robi przeciętniaków.

13 polubień

Nie mówię że trener nie jest odpowiedzialny za formę zespołu, ja nie wiem co oni tam trenują jaki mają kontakt z menedżerem. Ja jeszcze nie słyszałem, żeby ktoś go mocno krytykował wprost w szatni. Być może nie mogą go skrytykować wprost.

Odpowiadając na takie pytanie to wszystko trzeba brać na czynniki pierwsze. A to już odpowiedź na artykuł. W skrócie to Salah, Alisson i van dijk są 30+. Graven jest zajechany bo nie ma konkurencji.

Graven jest zajechany bo sam siebie wystawia do gry? Podobnie Van dijk, gra od dechy do dechy, chociaż mógłby jakiś mecz usiąść na ławce, nawet kosztem przegranego meczu a i tak z nik przegrywamybo on jest mentalnie również zajechany… Podobnie reszta. Chiesa nie gra wogóle, Ngumoha od połowy kwietnia co robi? Siedzi na ławce w nagrodę za dobre występy… Dziś nic by sie nie stało gdyby wyszedł na lewej a na prawej Wirtz z Szobo by się zmieniali…
Slot niszczy wszystko co nawet sam zbudował w zeszłym sezonie. On nawet nie chce czegoś zmienić czy spróbować. Jego filozofia jest denna i tyle… Biegamy w każdym meczu dużo mniej niż rywal. Ale to jeszcze uj, bo jeżeli byśmy grali piłką to tam ciul, ale my nie gramy nic. Czy kontrą, czy posiadaniem czy obroną czy atakiem.
Jeżeli dostanie szanse w kolejnym sezonie, to naprawdę ma czas do października i do przerwy na kadry.
Z jednej strony może i wyniki go obronią. Bo jednak mistrzostwo oraz na 99% liga mistrzów to jest dobry no wynik, o tyle inwestując w skład w zeszłe okienko jak i pewnie w te, no po prostu musi to zacząć wyglądać również. A my co? Na tle każdego rywala wyglądamy słabo. I skoro indywidualnościami wbijamy do top 5, to z trenerem pokroju Enrique co my byśmy mogli osiągać?

1 polubienie

A wypowiedzi, że zawodnicy nie wiedzą co mają grać i że bezsensownie atakują, że boisko treningowe jest puste, Salah mówiący, że klub wrzuca go pod autobus, że nie ma już żadnej relacji ze Slotem. To Twoim zdaniem nie jest krytyka?

Że się Wam chce pisać z gościem, który najpierw wali hasłem, że zawodnik zarabiajacy miliony powinien sam z siebie znaleźć motywację i być w dobrej formie (pewnie taktykę też ustalić, trener to tylko pozycja wystawowa, a my wystawiamy pięknego, łysego pana :joy: ), a potem po podaniu kilku przykładów zawodników jednak stwierdza, że coś tam jednak odpowiada, ale on nie wie co oni trenują i w ogóle. No i nie widzi żadnej krytyki :joy:

1 polubienie

Zespół został źle zbilansowany przed sezonem w tym się pewnie zgadzamy. Rola Slota przy transferach nie jest taka mocna. Ogólnie pozycja menedżera nie jest tak wpływowa w klubie jak za Kloppa. Więc Hughes i Edwards nie mają pretensji i chętnie z nim współpracują i raczej nie wyrzucą, bo po co im trener który protestuje lub kłóci się z zarządem