04.05.2025 Chelsea - Liverpool FC

Oglądałem ten mecz w dwóch powodów. Chciałem zobaczyć jak poradzą sobie ci którzy w tym sezonie wielu szans nie mieli oraz bardzo pragnąłem straty punktów przez ten sztuczny klub w ich walce o miejsce premiowane LM w przyszłym sezonie. Niestety zmiennicy nie zdali egzaminu, może tymi ostatnimi meczami Slot się wybroni tym czemu tak mało rotował w tym sezonie. Wbrew pozorom to, że osiągniemy ± 90 pkt w lidze nie oznacza, że byliśmy tacy fantastyczni, powiedziałbym raczej, że to liga w tym sezonie jest wyjątkowo kiepska, zresztą PSG to pokazało. W lato aż się prosi o transfery, mamy dużo luk do uzupełnienia, o ile pierwsza jedenastka z wyjątkiem lewego obrońcy i napastnika przez cały sezon udowadniała swoją wartość, o tyle ławka rezerwowych pokazuje dlaczego tak mało minut otrzymywało w przeciągu sezonu. Jeśli chcemy bić się o najwyższe cele w przyszłym sezonie (PL i LM) musimy dokonać w przypadku odejścia Trenta 3-5 transferów wysokiej półki Lewy obrońca to priorytet podobnie jak napastnik ( tutaj Nuneza sprzedać bez wahania, Jota może być co najwyżej jokerem z ławki NIC WIĘCEJ), prawy obrońca za Trenta ( taki co przede wszystkim umie bronić) , środkowy obrońca do rotacji oraz środkowy pomocnik, z tymże te dwie pozycje nie są MUST HAVE, w zależności jak się spisze Bajcetic w okresie przygotowawczym.