04.08.2025 Liverpool FC - Athletic Club

Poniedziałek - Liverpool gra dwa mecze z Athletic Club z Bilbao, o godz 18:00 i 21:00 czasu polskiego!

Czy czeka nas 180 minut dobrej gry? Czy pierwszy mecz to będzie najmocniejsza XI układana już po mecz z Palace o Community Shield? :trophy:

Przypominam, że meczee można obejrzeć w dobrej jakości na All Red Video. Kod promocyjny PS2025 gwarantujący pierwszy miesiąc subskrypcji za darmo wciąż obowiązuje.

Liverpool szlifuje formę…

Yokohama pokazała się naprawdę z dobrej strony, ich kontrataki były groźne i przemyślane, do tego strzelili pierwsi bramkę. Liverpool musiał się wysilić, żeby wrócić do gry i wygrać mecz. Wcześniej Milan wypunktował nasze słabe przygotowanie w defensywie i wypunktował nas klasowymi kontratakami. Jak będzie tym razem? O to głównie chodzi w presezonie, aby dowiedzieć się co jeszcze należy poprawić, zanim przyjdą mecze o punkty, oraz zgrać nowych piłkarzy z resztą drużyny.

Wyniki meczów nie będą aż tak istotne, jak występy poszczególnych jednostek, ogólne zgranie zespołu, oraz współpraca wszystkich formacji. Co nie znaczy, że na błędy nikt nie zwróci uwagi i nie będą one analizowane i punktowane. Presezon służy również ocenie przydatności poszczególnych piłkarzy i do weryfikacji aspiracji gry w pierwszym składzie.

Rywal z wyższej półki?

Athletic zakończył poprzedni sezon na 4. miejscu i zagra w Lidze Mistrzów w nadchodzącym sezonie. Rok wcześniej skończyli na miejscu 5. i awansowali do Ligi Europy.

To dla nich obiecujący czas, bo jeszcze 3 lata temu, w sezonie 2021/22 ligę skończyli na 8. miejscu i nie grali w Europejskich pucharach. Nie licząc minionego sezonu, ostatni raz w Top4 znaleźli się na koniec sezonu 2013/14 zajmując 4. miejsce (i z aż 17 pkt straty do trzeciego Realu i z 20 pkt straty do Atletico, które wówczas wygrało ligę).

Ich lipcowe mecze kończyły się następująco:

W tym okienku skład uzupełnili dwoma nowymi piłkarzami - Jesús Areso za 12 mln przyszedł z CA Osasuna (prawy obrońca) i w ramach darmowego transferu sprowadzili Roberta Navarro z RCD Mallorca (prawy skrzydłowy).

Ankiety

To ostatnie sparingi, aby starci stażem piłkarze przekonali Slota, że zasługują na utrzymanie miejsca w szerokim składzie. Dla nielicznych jeszcze jest to (wciąż) walka o pierwszy skład, choć myślę, że Arne ma już wyrobioną opinię i pojęcie na temat tego, komu będzie chciał zaufać i dawać regularnie szansę gry. Co natomiast myślimy my, kibice?

Czy wygramy oba mecze sparingowe z Athletic?
  • Tak
  • Nie
0 głosujących
Który z tych piłkarzy nie przekona do siebie Slota i odejdzie z klubu?
  • Nunez
  • Elliott
  • Jeden i drugi
0 głosujących
Który z lewych obrońców odejdzie tego lata?
  • Robertson
  • Tsimikas
  • Żaden z nich
0 głosujących
Czy Kerkez wygryzie Robertsona i Tsimikasa ze składu?
  • Zdecydowanie tak, od początku!
  • Tak, ale w dalszej części sezonu.
  • Nie, Slot postawi na doświadczenie i zaufa Robbo.
  • Nie wiem / nie mam zdania / mam inną opinię…
0 głosujących
1 polubienie

A może i 180, kto to wie :wink:

1 polubienie

Haha, no stary! Do 180 to ja liczyć nie umiem, najwyraźniej. :wink:

Poprawione.

2 polubienia

ciekawt skład i subs
fajnie, ze jest Danns

1 polubienie

Więc Arne rzuca całą moc na mecz o 21ej

1 polubienie

Pewnie ten skład który wyjdzie w niedziele w meczu o tarczę.

@spawacz No zdrowia to chłop nie ma ale o tyle dobrze ze ta kontuzja to podobno jest drobna także jak się sezon zacznie to pewnie będzie gotowy.

1 polubienie

No to Bradley długo nam wytrzymał. Dobrze, że jest tylko zmiennikiem.

Rio… co to jest za talent! Musimy pozwolić mu grać w tym sezonie

Edit: i teraz jeszcze jakże mądra asysta

Rio jakoś przypomina mi mane

Będzie pociecha z tego gnojka. Zaczynam rozumieć, dlaczego klub nie planuje sprowadzać nikogo na LS jako zmiennika Gakpo.

Nunez już +15 mln do ceny w tym presezonie.

Damn, Nunez is back.

Jak tu przyjdzie Isak to na ławkę , a tikitakiego trzeba będzie wypożyczyć :rofl::rofl::rofl:

2 polubienia

Błagam żeby Rio dostawał czas gry bo gość ma taką łatwość w tym co robi że to jest niesamowite. I tersz jeszcze pięknie podał do Darwina.

2 polubienia

Darwin jeszcze wygryzie Rikitike :slight_smile:

1 polubienie

Słuchaj Isak, głupia sprawa wyszła. Wracaj do treningów z Newcastle.

1 polubienie

Powiedz mi ktoś, czy to tak jak nasz - rezerwowy skład Athleticu czy pierwszy?

5-6 z podstawy u nich

Rio

Nunez

Doak gol + uderzenie komety

Elliot

4 polubienia

Ale im fitują te nowe koszulki :heart:

8 polubień

Jakas stronka do oglądania?