04.08.2025 Liverpool FC - Athletic Club

Spokojnie, liga tuż tuż, i liga wszystko zweryfikuje - aczkolwiek jak zdrowie mu będzie dopisywało to na boisku teraz wygląda super :wink:

Ładna akcja, ale spory błąd tego stopera Bilbao, że puścił tę piłkę.

1 polubienie

Brawo dla Hugo, niech sie zgrywa z Salahem :smiley:

Wrzuci ktoś bramkę?:pray:t2:
@Edum dziekuje

Czy Ekitike pokazał więcej z piłką przy nodze przez 15 minut niż Nunez przez 3 lata? Być może.

https://x.com/anfieldwatch/status/1952448477356544109?s=46

1 polubienie

Ekitike momentami gra bardziej na skrzydle niż Gakpo

1 polubienie

Wymienność pozycji to norma u nas.

Ależ mamy ciąg na bramkę. Z 5 czy 6 świetnych sytuacji w ciągu 15 minut.

Podobają mi się wszyscy z przodu. Wirtz z Szobo fajnie się poruszają. Etikite mocny na nogach, potrafi się zastawić i ładnie wkleić w linie - myśli na boisku.

I chyba jeden spory problem na ten moment można dostrzec. Boki obrony. Tutaj będzie potrzeba czasu, żeby się oni zgrali - widać, że obaj mają z tym problem przy próbie ominięcia pressingu - trochę nie wiedzą co robić. No ale można się tego było spodziewać przy wprowadzeniu 2 nowych ludzi.

Matko jak to się dobrze ogląda. Piłeczka chodzi jak po sznurku

A to nawet nie jest w pełni optymalny skład.

Ja to jestem zszokowany, że przy takim wzroście tak świetnie porusza się z piłką.

Ładnie piła chodzi w tym meczu.

Francuski Kitkat to jest potwór. Zgodnie z moją zapowiedzią sprzed jakiegoś czasu - on rozniesie ta ligę.

A jeszcze przyjdzie Isak

Tu juz widac ze Ekitike to nie jest Darwinowskie drewno. Ma lekkosc w nogach, bardzo dobry balans cialem, atleta.

1 polubienie

Masakrujemy to Bilbao. Oni nie wiedzą kompletnie co się dzieje. Mają problem i z intensywnością i przekroczeniem naszej połowy. Wydawało mi się, że grając z Endo w obronie możemy mieć trochę problemów, ale Baskowie tam praktycznie nie podchodzą.

Lepsza skuteczność szczególnie Wirtza i by było 3-0 do 20 minuty.

PS: Dobrze, że zostaliśmy ukarani na 1-1. Po pierwsze to nauczka by nie marnować patelni, po drugie pokazanie, że z Endo na obronie to się nie da i trzeba kupić stopera jeszcze w to okienko.

Wiedziałem ze tak się zestarzeje XD

3 polubienia

Gościa od stałych fragmentów dalej nie mamy?

gdzie wy to ogladacie?

Wstrzymajcie konie… to jest sparing, do tego podzielony przez dwa zespoły na dwa mecze. Fakt, że teraz grają bardziej pierwsze składy to jedno, ale poczekajmy na ligę (bo mecz o tarczę to też nie sądzę, by był traktowany mocno priorytetowo, zwłaszcza że boję się iż CP potraktuje ten mecz akurat nad wyraz poważnie, bo to jedna z niewielu ich szans na puchar, ale obyśmy mocno przeważającym skillem piłkarskim /Flo7 :heart: / udało się zdobyć Tarczę i dobrze wystartować w sezon).

No i częste u Nas - dominujemy, a przeciwnik strzela. Na szczęście to tylko sparing i obyśmy w sezonie potrafili lepiej zabijać mecze, a V4 robił na tyle różnicę z tyłu, że nie będziemy tak panikować w obronie. Mama bez szans, gdyby ktoś chciał coś pisać na niego.
e. do tego asysta Viviana… typ gra dzisiaj jakby walczył o puchar MŚ, oby nic żadnemu z naszych piłkarzy dzisiaj nie zrobił.