05.03.2025 Paris Saint-Germain - Liverpool FC

Trzask pękających tyłków Paryżan po meczu z LFC będzie słyszalny w Warszawie

1 polubienie

Panowie moim zdaniem będzie fajny dwumecz,.ale my go wygramy.
Uważam że psg poszło po rozum do głowy i nie ściąga gwiazdek dla których piłka jest tylko dodatkiem.
Teraz stawiają na pracowite i głodne talenty jak vitinha czy barcola.
Więc myślę że jeszcze trochę im zabraknie, ale w przyszłości będą groźni.
Na dzis wydaje mi się że jak im się mecz układa to potrafią jechać, ale brak doświadczenia wyjdzie.
Ich środek jest cholernie utalentowany, ale też bardzo młody. To samo skrzydła. Myślę że jak trafia na takich veteranow jak maca czy virgil to poczują jak gra się na najwyższym poziomie.
Co do kvary to dużo się pisze że on totalnie tam nie pasuje i wydane pieniądze na niego sa zupełnie niepotrzebnie

2 polubienia

Lille szykuje się już na LM, 3 stracone pkt w lidze z PSG mają wkalkulowane w ogólny rozrachunek.

Dobrze że PSG w formie, będzie ciekawie spotkanie. Slot lubi grać przeciwko ofensywnym drużynom standardowo jak z wielkimi rywalami będzie 2:0. Pozdrawiam

Jestem zaskoczony hurraoptymizmem który tu panuje. Tak jak przed meczem z miernym City całe forum (poza mną) trzęsło portkami (zupełnie bez powodu), tak teraz przed meczem z jedną z 4-5 najlepszych drużyn Europy w tej chwili wszyscy są zaskakująco spokojni (poza mną).

Moim zdaniem ten dwunecz to jest dosłownie 50/50. Może 55 do 45 dla LFC jeśli założymy, że Salah znowu wejdzie w tryb kosmity.

10 polubień

Przed dwumeczem z Atletico 5 lat temu też byli tu wszyscy pewni swego, bo mieliśmy kosmiczne wyniki w PL, i co? To jest LM i tutaj to co się działo na przestrzeni całego sezonu nie ma kompletnie żadnego znaczenia, liczy się forma tu i teraz. Nie wiem, czego się spodziewać po tym dwumeczu, ale tak jak w całym dwumeczu uważam nas za faworytów, tak będę zaskoczony, jeśli na Parc des Princes nie będziemy mieli problemów, bo są w gazie niesamowitym, nieważne co sądzicie o ich przeciwnikach. Jeśli uda się wywieźć remis, to będę zadowolony i na Anfield zapewnimy sobie awans.

1 polubienie

Jak waszym zdaniem potoczy się dwumecz z PSG?

• Awansujemy
  • Odpadniemy
0 głosujących

Na luzie awans. Nie ma co się bać bandy młodych amatorów. Slot ich wypunktuje taktycznie, a doświadczenie naszych zmiecie ich z boiska.

1 polubienie

Oczywiście że PSG jest w super formie, i chyba będzie to jeden z najtrudniejszych naszych meczów w sezonie, ale jeśli chcemy myśleć o wygranej w LM, to czy to będzie PSG czy Real czy Barcelona trzeba wygrywać każde spotkanie. Troszkę obawiam się naszych boków obrony przeciwko skrzydłowym PSG. Wiemy jak nasi bronią i wiemy że Dembele czy Barcola są w bardzo dobrej dyspozycji także tutaj ogromna rola będzie środkowych obrońców i pomocników żeby pomagali bocznym obrońcom. Drużyna z Paryża w lidze to praktycznie nie ma z kim grać i z kim rywalizować, tam sprawa mistrzostwa jest już praktycznie rozstrzygnięta w listopadzie/grudniu, dlatego uważam że naszą przewagą będzie to że w Anglii meczów ‘o coś’ jest zdecydowanie więcej, i samo nastawienie zespołu jest inne. Tutaj drużyna Enrique nie wyjdzie sobie tak jak na każdy mecz ligowy, strzeli 2-3 bramki i sobie będzie klepać rywala, bo rywal jest chyba najmocniejszy w Europie. Nie nastawiam się na jakąś naszą wygrana i super grę, liczy się dla mnie tylko wynik i ewentualny remis biorę z pocałowaniem ręki - grunt to nie przegrać i nie narobić sobie małych szans przed rewanżem na Anfield.

3 polubienia

Ja się tego dwumeczu nie boję, bo Konate i VVD są w genialnej formie i wątpię by też Francuzi wiedzieli jak grać na Gravenbercha, którego zaś powoli jednak rozgryzają w PL.

Zacznę się jednak bać jeśli wypadanie nam ktoś z trójki Salah, Konate, VVD.

2 polubienia

i musiał zagrac Adrian, który swoim rodakom “dał” wygrać. Inna sprawa, że tam sam Firmino miał chyba ze 3 setki, które zmarnował. Nie mówiąc, że było jeszcze kilka kolejnych.
Odpadliśmy przez naszą tradycyjną nieskuteczność.

Mój optymizm opieram na tym że w meczu z topowymi drużynami mamy remis na wyjeździe z Arsenalem i komplet zwycięstw!!! Real, Leverkusen, city 2x, Chelsea. Pewnie kogoś pominąłem. Dodatkowo PSG nie szło jakoś super w grupie lm. I wcześniejsze lata też wyglądały tak że psg wyglądało bosko a potem trafiali na kogoś .kcnego i od razu w mazak

1 polubienie

Przypomina się sezon mistrzowski i niespodziewana wpadka z Atletico. Wówczas w jednym momencie sezon się skończył, bo z jednej strony z pucharów odpadliśmy, liga była wygrana i zostało takie trochę granie o pietruszkę w PL.

Dlatego wygrać za wszelką cenę z PSG i grać o Ligę mistrzów do końca sezonu.

Potrójna korona jest możliwa! :trophy::trophy::trophy:

9 polubień

W tej edycji swoje ugrali, grają dalej, bez większych problemów. A wcześniejsze lata?? Przypominam , że wtedy tam biegał Mbappe, który robił szum w szatni i domagał się piłki. Teraz sytuacja jest z gola inna i na taką się trzeba przygotować. Tak samo jak my, gramy zupełnie inaczej niż przed rokiem. Różnica taka, że im ubyło problemu w postaci Kyliana, a nam przyszedł powiew świeżości w postaci Arne. Dlatego to będzie trudne spotkanie, przynajmniej ja na takie się szykuje bez zbędnego hurra poklepiemy ich, jesteśmy w super formie …

Z drugiej strony Mbappe potrafi sam wygrywać mecze i nie można jego braku traktować jako wielki problem.

Panowie, 90% wierzy w awans. Jest wiara w narodzie :muscle:t2:

trafilsimy najgorzej jak się dało, ale też nie ma co panikować, żeby wygrać LM kiedys te mocniejsze druzyny trzeba trafić. Szkoda, że to 1/8 jest, no ale jak mamy odpaść to dla mnie bez róznicy czy 1/8 czy 1/2. Szczególnie w takim sezonie, że do konca musimy mieć siły w PL. Nam brakuje tych mistrzostw jak powietrza i za dużo “tych” sezonów mielismy.
Juz mielismy sezon, że w dwa mecze zostalismy z niczym.

2 polubienia

Z drugiej strony jak ich przejdziemy to mamy Aston Ville / Brugge. Tak więc ewentualny ćwierćfinał w teorii nienajgorzej. Powrót Mignoleta na Anfield to byłoby coś

Jasne że są też powody dla których powinniśmy się niepokoić. Nikt chyba nie uważa że rozjedziemy walcem PSG. Jednak tak jak wspomniałem ich pomoc i atak to bardzo młodzi gracze i uważam że pokonamy ich naszym doświadczeniem. Moim zdaniem trzeba się w 100% skupić na tym dwumeczu nawet kosztem ligi!! Nawet jedna porażka w lidze wielkiej krzywdy nam nie robi, a po przegraniu tego dwumeczu sezon mocno straci na emocjach

4 polubienia

Nie ma co panikować.
PSG ma świetną serię, ale nie zapominajmy, że grają w Ligue 1, a w LM też trafili na francuskiego kopciuszka.

My w końcu mamy więcej dni wolnego, co sprawi, że do meczu powinniśmy podejść wyjątkowo świeży. Pomiędzy meczami czeka nas też raczej formalność z Southampton u siebie. Mamy też w zasadzie optymalną kadrę. Tylko Bradley i Gomez nie są dostępni.

Dużym atutem jest też rewanż na Anfield.

Nie spodziewam się spacerku, ale nie będę zdziwiony gdybyśmy dość spokojnie wygrali oba spotkania.

1 polubienie

Naszym atutem może być to że oni się trochę odzwyczaili od meczów z topowymi zespołami. Ostatnio w styczniu mieli City w kryzysie a przedtem z Bayernem w listopadzie, który zresztą przegrali. Łatwe wygrane ze średniakami mogły ich rozleniwić, sporo też mają mniej doświadczonych zawodników a nasz skład co by nie mówić jest naszpikowany zdobywcami najwyższych krajowych i międzynarodowych trofeów.