06.02.2025 Liverpool - Tottenham Hotspur

Dwa mecze od pucharu, więc trzeba się skupić na wygranej i awansie do finału na Wembley.
Kolejny mecz pierwszy skład zagra za tydzień z Evertonem, więc można wyjść na galowo.

Kelleher
Bradley - Van Dijk - Konate - Robertson
Gravenberch - Szoboszlai - Mac Allister
Salah - Nunez - Gakpo

2 polubienia

Ali
Bradley-Konate-van Dijk- Robbo
Graven-Macca
Szobo
Salah-Nunez/Diaz-Gakpo

Dziś na galowo, mieli teraz prawie tydzień wolnego, z czego niedziela i poniedziałek były wolne od zajęć. W niedzielę rotacja w FA Cup.

Wygrać, dołożyć sobie mecz w lutym i jechać na Wembley w marcu.

3 polubienia

Carabao, liczę dziś na Quansaha, Elliotta i przede wszystkim Chiesę od pierwszej
@Kijoraptor czytałem tu ostatnio że Liverpool ma najlepszą ławkę w lidze i mnóstwo pochwał na temat Chiesy więc na Tottenham w carabao powinno wystarczyć

Czemu by miało służyć takie wyjście od pierwszej ?

3 polubienia

Caju nie zagra bo Arne na to nie pojdzie.
Chiesa to musi uwazac,zeby zalapac sie na lawke.
Bedzie galowo i to zarowno na boisku jak i wsrod rezerwowych.
A dlaczego? BO TO JEST POLFINAL!

Come on LFC :red_circle: :muscle: :grinning:

Przyjeżdża do nas jedna z najgorszych ekip tego sezonu, a już na pewno najgorsza w zależności Potencjał/poziom do tego co grają.
Tabela mogła by kłamać gdyby to było po 5 kolejkach, ale oni rozegrali juz 24. I mamy rywala który jest 14 w tabeli, mają szpital chyba nawet większy niż my kiedykolwiek. Są słabi, skład mieszany bym wystawił niektórzy do utrzymania formy i niektórych bym dał do złapania minut.

Kelleher - Bradley, Quansah, VVD, Tsimiskas - Jones, Mac - Chiesa, Elliott, Salah - Darwin.

Na ławce jest kogo wpuszczać w razie czego.

2 polubienia

Mecz z Evertonem dopiero 12 lutego, więc nie ma co się ***** tylko wychodzimy mocnym składem i [edit] ten śmieszny klubik.

Kiełbasy do góry i golimy frajerów!

8 polubień

No, ale Gravenberch mógłby dostać wolne, ale może tez mocny skład wyjść nie będę narzekał.

Gravenberch to zaraz kompletnie straci rytm meczowy. Ostatnie mecze 46’, 68’, poza składem, 90’. A przecież z Plymouth w niedzielę nie zagra.

Przesadzacie Panowie, dzisiaj najmocniejszy możliwy skład, w niedzielę rotacja.

9 polubień

Niektórzy to już przesadzają z rotacją. To są profesjonalni piłkarze którzy potrzebują rytmu meczowego a nie kopacze z ekstraklasy.
Ale co tu tłumaczyć jak pamiętam, że niektórzy chcieli rotować po 10 kolejce :joy:

Chodzi o to by dać odpocząć kiedy można. Teraz będzie co raz mniej takich meczów, a zawsze końcówki sezonu wymagają najsilniejszych składów do odpowiedniego finiszu.

Tak ale półfinał nawet pucharu myszki miki nie jest czasem na odpoczynek. Koniec kropka

1 polubienie

No i storpedowali wszyscy mój pomysł z Chiesą, niefajnie

Następny mecz gramy z Plymouth, więc nie ma sensu oszczędzać piłkarzy 2 razy z rzędu, musimy wyjść podstawą. Jeśli Diogo jest gotowy to dawać go na szpicę, bo przydałby się na pewno w tym meczu.

1 polubienie

No okej przekonaliście mnie, jazda z K…urczakami.
Wygrać pewnie i wysoko i zwiększyć kontrast między nami a Arsenalem.

1 polubienie

Hasło na dzisiaj

Słyszałeś, Mo, żadnego zdejmowania koszulki po golu

1 polubienie

Tą jedną z najgorszych ekip (mającą połowę składu w szpitalu plus Bentancura odwiezionego po kilku minutach do szpitala) mieliśmy na luzie puknąć w Lądku ze 3-0.
A wiemy, jak się skończyło.
Więc nie spodziewajmy się czerwonego dywanu, tylko trudnego meczu, oby z awansem do finału i bez kontuzji.

1 polubienie

No zagraliśmy słabo to nie jest wytłumaczenie. Powinno być tak jak w grudniu gdzie ich rozwalcowaliśmy.

Ja mam dziwne przeczucie, że ten mecz będzie zupełnie inny niż w Londynie i dzisiaj awansujemy po naszej dobrej grze, ale będą ciężary z Newcastle.

:sweat_smile::sweat_smile: