A widzieliście te podania Trenta ze środka do Diaza? Vinicious takie piłki będzie przyjmował.
Początek. Zobaczysz co będzie dalej. W tamtym sezonie do pewnego momentu też wszystko szło świetnie a na wiosnę się popsuło…
Rok temu w Nowy Rok było 20 stopni, więc w tym roku też tyle było. Prawda?
Skład mamy dokładnie taki sam jak rok temu. Więc prawdopodobieństwo powtórki jest całkiem spore
Nie chciałem tego pisać, ale dla mnie to jest początek końca, wszystko się powoli sypie. Przede wszystkim brak przedłużenia kontraktów, w ogóle to co się dzieje ta otoczka, zachowanie Salaha, forma Trenta, info o Van dijku od Romano, klub za bardzo nie wie co zrobić, Slot widać też nie wie co powiedzieć. Jego ostatnie decyzje kadrowe, zmiany itd. jakby nieprzemyślane, na konfach ciagle sie tlumaczy co do kontraktow a klub nic zero… odzewu. Po prostu atmosfera się robi do dupy … sytuacja wpływa na cały zespół.
Drużyna w obronie zaczyna przypominać tą za Kloppa, każde dalekie podanie za obrońców i jest panika, wzajemne pretensje. Robo i Trent bez formy, van dijk to juz nie to samo co na poczatku sezonu, Konate po kontuzji. Transferowo nic ,dramat, latem nikogo teraz nikogo, niestety tak sie trofeów nie zdobedzie. Albo ktoś tam na gorze się obudzi i uporzadkuje to wszystko, albo to bedzie najwiekszy flop i wszystko przeje…my i nic nie wygramy bedac w tak dobrej sytuacji.
A w zeszłym roku też styczeń nastąpił po grudniu, więc prawdopodobieństwo powtórki było wysokie. Sorry, że tak ironizuję, ale każdy sezon jest inny, a szczególnie w sytuacji, w której mamy innego managera niż rok temu. Wszyscy mówią o tym, że gramy ekonomiczniej i dzięki temu starczy nam energii na resztę sezonu. I ja chcę w to wierzyć
Moim zdaniem trochę wypadliśmy z rytmu, kilku piłkarzy wróciło bez formy po kontuzjach, wypadł Szobo i się lekko coś zacięło. Natomiast to nadal tylko remis z gryzącym trawę United i porażka w mało znaczącym pucharze. Przypominam, że niewiele ponad tydzień temu wygraliśmy 5-0 z WHU na wyjeździe
Zmienna jest taka że City jest dużo słabsze niż rok temu. Ale nas z taką wąska kadrą z pewnością czeka kryzys. Pytanie tylko ile będzie on kosztował…
Remis z United, porażka w pucharze a Wy już widzicie stracone mistrzostwo, spadek formy, podobieństwa do Kloppa, pupilków Slota, ja pierd… idźcie już spać.
Totki wyłączyly nam środek i podchodzili pod obrońców. U nas brakowało cofnięcia się do wsparcia napastników. Salah mniej pracuje pod Slotem, Gakpo pewnie zmęczony, a Jota coś tam próbował, ale dopiero po jakimś czasie i pierwszy został zmieniony. Moim zdaniem strasznie słabo i pozno reaguje Slot. Najwieksze problemy mieliśmy w środku to on zmienia napastników. Drugi mecz z rzędu, gdzie zmiany są mocno dyskusyjne. Do tego te trzymanie Elliotta w piwnicy to mnie wręcz fizycznie boli Slot wygląda na typa co będzie walił głową w mur aż przebije, moze to w końcu zmieni, albo w końcu sobie głowę rozwali
@kacciq zmiany niemal zawsze takie same - okolice 60-70 minuty, dwóch napastników wchodzi (niezależnie od wyniku), chyba żadnej zmiany w formacji nie było od początku (poza drobnymi korektami wymuszonymi kontuzjami itp), no i granie po 90 minut Mo, Gravenem, VVD… w każdym mozliwym spotkaniu, też dobrze im nie służy. Po prostu tu powstały legendy przed początkiem sezonu o rotacjach, adaptacjach i cudotwórstwie Arne, że wielu szukało cokolwiek by to potwierdzić. Mi od początku się rzuciło w oczy brak rotacji/zmian, to mi kilku tłumaczyło, jak to on lepiej rotuje od Kloppa. Z każdym kolejnym meczem tylko potwierdza Arne, że miałem dobre spostrzeżenia.
Jeszcze niedawno uchodził właśnie za kogoś, kto lepiej reaguje na wydarzenia na boisku i robi lepsze zmiany niż Klopp, do tego jest dużo bardziej elasytyczny, przygotowuje się indywidualnie pod każdego przeciwnika i nie jest uparty w tym co robi. Zaskakujące jak po dwóch meczach ten obraz się zmienił
Myślę że nie ma co płakać, dobrze, że ta porażka przyszła w Carabao gdzie jeszcze mamy duże szanse to odrobić na Anfield, a nie w lidze. W przyszłym tyg wygrywamy z Nottingham i wracamy na właściwe tory. Nie uwierzę, że Slot drugi raz da się wydymać jakiemuś szarlatanowi z Portugalii
@Loku64 są plusy dodatnie i plusy ujemne, Klopp też często wałkował tych samych piłkarzy i kiepsko reagował, dopiero w ostatnim sezonie to się mocno odwróciło. Że Slot mało rotuje to widać od samego początku, też mnie to momentami irytuje bo uważam że przynajmniej Elliott i Endo powinni grać dużo więcej. Jednak póki co wychodzi na jego - mimo małej rotacji i dużej częstotliwości meczów, piłkarze prawie nie łapią kontuzji i jesteśmy w dobrej formie fizycznej, a wyniki mówią same za siebie. Klopp miał intensywniejszy styl gry i przez to częstsza rotacja była wskazana, tutaj jest inaczej. Ja wierzę w ten model Slota i uważam że da nam on mistrzostwo.
no właśnie prawie robi sporą różnicę. Nie mamy Joe, Ibou taki połowicznie dostępny, Bradley ledwo wrócił po bodajże 6tygodniowej przerwie. Quansah niewiadomo, czy gotowy. Szobo zniknął. Jota był sporo niedostępny. Trent też wypadł po drodze. Aliego też trochę nie było, Macca tez opuścił 2-3 spotkania. Tsimi dużo czasu nie grał, Robbo też parę spotkań opuścił. Wcale z tymi kontuzjami nie jest tak kolorowo.
Szobo chory, quansaha to samo. Ibou pierwszy raz od przybycia nie miał mięśniówki jego uraz był spowodowany przez małpy trzecie, podobnie jota jak i eliott
Jest lepiej niż za jurgena, ale rewelacyjnie nie jest.
Zgadzam się z tym że akurat w tym meczu zmianami nie pomógł, ale może były ważne powody aby to akurat maca odpoczywał. Dodatkowo dobrze że konate łapie minuty bo ten męcz idzie odrobić liga ważniejsza.
Nie zgadzam się natomiast z tobą na temat rotacji bo uważam że Arne robi ja lepeij niż jurgen. Trzeba też pamiętać że jurgen swój zespół budowla kupę lat, natomiast Arne odziedziczył po nim. To sprawia za jurgen rączkę miał tylko ludzi którzy pasują mi do koncepcji. Natomiast Arne nie ma tego komfortu. Widać nad czym ubolewam że eliott nie pasuje mi strasznie. Podobnie Endo mimo że ten dostaje jeszcze jakieś okazję na podtrzymanie wyniku.
a wytlumacz proszę jak to Arne rotuje i co w tym jest lepszego, bo naprawdę to już jest zaskakująco dziwne stwierdzenie
Słuchajcie, zagadka rozwiązana. Po prostu Slot chciał niskim kosztem (bo i tak odrobimy) podbudować Totki przed tym meczem.
Slot masterclass.
Tez mnie to zastanawia, Ange nie mialchyba dziesięciu zawodników, a na samym początku wypadł mu kolejny.
Kontuzje, choroby to rzecz normalna, my i tak nie mamy jakiegoś natłoku kontuzji, jeśli są to na zakładkę.
Od początku sezonu rotacji ulegał robbo/tsima
Trent/Bradley Jones/maca/szobo
Diaz/gakpo jota/nunez.
Na pozycjach stoperów nie jestem zwolennikiem rotacji bo tam nie biega się tyle sprintów i nie robi się tyle zrywów a i ilość kilometrów nabitych jest znacznie mniejsza. Więc tam wzorem wielu zespołów uważam że stabilizacja jest ważna.
W każdej formacji mamy lidera który jest trzonem formacji i on gra dużo.
Vvd
Graven (choć przypuszczam że gdybyś my posiadali gracza o podobnej charakterystyce to i on byłby rotowany częściej)
Salah
I to wszystko przy tym że rywalizowaliśmy na wszystkich frontach (nie sztuka rotować i dostawać w mazak) i graliśmy w lidze mistrzów w nowym formacie.
Tak naprawdę jest dwóch graczy których można byłoby wykorzystać lepiej
Eliott (w okresie przygotowawczym wyglądał super, ale później wyżej w hierarchii wylądowali CJ i DS. Zanim mógł być rotowany doznał urazu. Po powrocie dostaje mało szans, ale też nie błyszczy)
Joe Gomez (uniwersalność pozwalał mu łapać więcej minut i w tym sezonie mógł po urazie kostasa dostać szansę na lo jednak slot tego neo zrobił. Po wejściu do składu co najmniej solidny. Trzeba jednak pamiętać że w lecie jego przyszłość w klubie była mocno niepewna)
Nie ma co porównywać tego do zeszłego sezonu gdzie klopp grał tylko w lidze Europy przy której do półfinału klub tkwi jak liv może grać w połowie rezerwami. Dodatkowo było mnóstwo kontuzji, a wcześniej gracze tacy jak Bradley czy Q nie dostawali szans.
Wystarczy że pamiętam żelazny skład jurgena przez kilka lat
Ali,robbo,taa,virg,fabs,Hendo,wini,manę,for,Mo.
Jedyna pozycja gdzie była rotacja to pozycja stopera obok virga.
Na resztę pozycji mieliśmy następujących zmienników:
-Gomez na każdą pozycję w obronie
-milner na każdą pozycję w pomocy
-jota na każdą pozycję w ataku.
Oczywiście jurgenowi nie pomagała pomoc ze strony zarządu (albo jej brak).
Czlowieku Ty “pamietasz” i bawisz się w ogóły. Jednak z pamięcią jest tak, że bywa zawodna i niestety, ale fakty są zupełnie inne, niż to co Ty sobie tam pamiętasz lepiej, lub gorzej.
Hendo często był kontuzjowany/zmieniany/sadzany na ławcę i to przez wiele lat.
Fabs łapał kontuzję dość regularnie.
Klopp co sezon wyciągał kilku chlopakow z akademii.
Klopp miał najlepsze trio w ataku, a zmienników miał miernych, a mimo to też dostawali swoje szansę - Origi, Minamino,past prime Stu, Shaq…
A ty porównujesz do Diaz/Jota/Gakpo/Mo/Nunez
gdzie w sumie poza Nunezem w tym sezonie, to wszyscy ewidetnie czołówka
Ja rzucam fakty, Ty rzucasz opinie i uważasz, ze to jest dyskusja .
wystarczy wejsc na strone odpowiednią i sobie popatrzyć ilu chlopakom dawal szanse |Jurek
Za Slota mamy 3 debiuty
jeden z koniecznośći trzeci bramkarz), jeden to nowy doświadczony zawodnik, tlyko jeden zawodnik z akademii
edit. Sorki Nyoni już u Jurka zagrał, więc 2 debiuty zawodników co najmłodszy miał 23 lata. Nikogo jeszcze Slot nie wymyślił
Porównujesz 9 lat Kloppa do pół roku Slota?
O ile na początku kariery dawał sporo szans, to w okolicach mistrzowskich sezonów zaczął brutalnie zarzynać 11 graczy. Niemiec praktycznie nie rotował. Obudził się gdzieś w okolicy 2022 roku, jak Fabs i Hendo nie mieli już siły biegać. To jak dzisiaj wygląda Robertson to też wina Kloppa.
to są zawodnicy z pierwszego pol roku Kloppa…
idealnie do 8 stycznia
w okolicach mistrzostwa -
w lidze
w pucharach
Ale Klopp nie rotował, nie dawał szans zawodnikom z Akademii
Debiutanci z Akademii Kloppa 41 (średnio 4,5 na sezon)
Debiutanci z Akademii Slota 0 ( średnio 0 na sezon )
Jednak wciąż zywie nadzieję, że zobaczymy nowe twarze w FA Cup i ta lista Slota będzie pokaźniejsza.
Na razie nie ma co pudrować rzeczywistości, bo po prostu co robisz z @Kajojojek13 to są zwyczajne manipulacje i to wynikające raczej z niewiedzy, a nie złych intencji.
Ale mówisz tak bo tak było czy tak sobie wymyśliłeś? Bo w sezonie 16/17 albo 17/18 Klopp skorzystał z największej ilości zawodników spośród wszystkich trenerów w PL. Zaraz przeczytam, że Alisson gorzej broni to też wina Niemca.
Poza tym jest różnica jak możliwość rotacji takimi zawodnikami jak Elliott czy nawet ten Chiesa a nie do wyboru Lucas albo Allen. Żeby zwiększyć cm w polu karnym wpuszczany był Caulker.