1.02.2025 Bournemouth - Liverpool

W niedzielę o godz. 16 gramy na wyjeździe z Bournemouth.
O ile we wrześniu wygraliśmy zgodnie z planem 3-0 (2xDiaz, Nunez), o tyle w sobotę chyba nikt nie myśli o powtórzeniu tego wyniku. Wisienki ostatnio złapały znakomitą formą, czego potwierdzeniem było robiące wrażenie 5-0 z Nottingham Forest.
Ciekawostka: ostatnie 11 kolejek dla obu zespołów to praktycznie identyczny bilans:

Skład Liverpoolu, poza dwiema pozycjami, łatwy do przewidzenia, biorąc pod uwagę zawodników, którzy nie polecieli na mecz LM z PSV.

Alisson
Trent - Konate - Van Dijk - Robertson
Gravenberch - Mac Allister - Szoboszlai
Salah - Diaz - Gakpo

LO: raczej Andy, skoro zagrał tylko godzinę z PSV.
Atak: poza Salahem i Diazem chyba Gakpo, nie wiadomo, w jakiej dyspozycji jest Nunez po chorobie.

Wynik: jakiekolwiek zwycięstwo biorę w ciemno. 2-1 dla LFC. I w bonusie strata punktów przez armatki.

edit: oczywiście, że w sobotę :+1:

3 polubienia

Chyba jednak zagramy w sobotę :face_with_hand_over_mouth:

Tak patrząc na tabele i sytuację to przed następną pełną kolejką możemy mieć 12pkt przewagi nad 2 zespolem w tabeli. Jednak do tego potrzebne są 2 zwycięstwa na mega trudnym terenie i oczywiście wygrana city na emirates… Jednak druga strona tego medalu jest taka, że za tydzień możemy zostać już tylko z 3pkt przewagi. Moim zdaniem to może być kluczowy tydzień.

2 polubienia

Ciekawe jest to, że do meczu z Bournemouth będziemy podchodzić z wielką obawą o wynik a nie są to czasy Brendana Rodgersa tylko fakt, że Iraola zrobił z Wisienek konkretną ekipę do bicia innych. Dla mnie osobiście dzisiejszy mecz wyrasta na miano szlagieru jak bitwa o Anglię. Na nasz a korzyść na pewno to, że cały skład poza lewymi obrońcami i Gakpo odpoczął. w typowanie wyniku nie chce się bawić bo równie dobrze możemy wygrać 3/2:1 a równie dobrze przegrać 3:0. Na pewno nie nastawiam się na czyste konto, Bournemouth ma mocną siłę ognia a my z drugiej strony trascimy ostatnio sporo goli. Nie mogę się doczekać ale już wiem że sam układ kamery na ich stadionie będzie mnie wkurzał :smiley:

1 polubienie

Z Wisienkami Liverpool przegra, ale na szczęście Arsenal również dostanie w łeb z City.

2 polubienia

Szczerze to ja myślę że ta ekipa nam pasuje. Nie będą murowali tylko będą grali ofensywnie. Idealnie dla diaza i salaha. Moim zdaniem będzie to świetny mecz i zwycięski dla nas. Natomiast wisienka i iraoli wielkie chapeau bas

1 polubienie

Dzisiaj trzeba wygrac jutro liczyć na Remis lub porażkę Arsenalu :laughing:

Chiesa już kontuzja po pierwszych 90min? Czy zmęczył się chłopina?

Za slaby nawet na ławkę z tego wychodzi.

To się nagrał Chiesa a takie zachwyty :joy::joy:
Oby dziś po 3 punkty :smiley:

1 polubienie

Mnie by sie znudziło czepianie się gościa bez powodu, ale może kogoś to bawi :wink:
Skład przewidywalny, Jota z Nunezem na ławce, Gomez pewnie oszczędzany.

1 polubienie

Nie będzie to spacerek, nie są to czasy sprzed paru lat, gdy pokonaliśmy ich 9:0 no i niestety można trochę powiedzieć, że byli dostarczycielem punktów, wiecznie bronili się przed spadkiem z ligi. Mają kilku wartościowych graczy, wszystkich naraz chyba nie sprzedadzą po sezonie. Fakt jest taki, że na chwilę obecną, w połowie sezonu są tylko punkt straty do miejsca premiującego awans do LM. Myślę, że dla ich kibiców spokojne utrzymanie to już dużo, myślę, że do LKE spokojnie powinni się załapać. Jak sobie tam poradzą, to już rozprawa na temat po sezonie jak się załapią do europejskich pucharów.

Mecz uważam, że będzie ciężki, skład najlepszy z możliwych, zobaczymy co będzie.

1 polubienie

Strasznie nieuważny jest Trent od początku meczu- jakiś nieskoncentrowany.

Poki co TAA i Szobo pierwsi do zejscia.

1 polubienie

Trent i Robbo to sobie jaja robią w tym meczu.

Boki obrony kabaret
Znaki

Pojechał ten Semenyo dwa razy z Trentem i Konate niemiłosiernie

Miękki karny jak diabli, ale nogę zahaczył przypadkowo, a Gakpo diabelska forma- zrobił świetną okazję Szobo, teraz karny w raczej nieidealnej sytuacji.

Niesamowity on jest w tym sezonie.

5 polubień

Ważne że pewnie wykonany, nie do obrony, co nie jest częstym widokiem, przy karnych strzelanych przez Mo.

A kapiszony swoje