12.02.2025 Everton - Liverpool

Tu widać nieco więcej, chyba pociągnął prawą stopą, lewą stopę Mo.

Ale nie wiesz jak ta sytuacja by się rozwinęła. Było 3 na 4 na połowie rywala.

Ale przede wszystkim najbardziej raz brak konsekwencji. Kiedy cały czas gwizdał sytuację tak delikatne lekkie muśnięcia lub faule widmo, a ewidentnego faulu na salahu nie geizdnal. To wkurza najbardziej bo taki brak konsekwencji zabrał nam 2 pkt.

Druga sprawa gama ciągnie za koszulkę i on pokazał przywilej !!! To kluczowe bo uznał że był faul a za taktyczny faul jest żółtko. Reasumując ja sam bym tam nie dał żółtka bo uznałbym że to trochę za mało, ale w momencie kiedy on pokazał przywilej to musiał dać żółtko!!!

Ladna teza z tymi 2 punktami straconymi z Evertonem tyle tylko,ze kuleje i to mocno!
W tym sezonie,moim zdaniem oczywiscie,zawalilismy juz 5! spotkan gdzie zamiast remisow powinny byc zwyciestwa.To wczorajsze jak najbardziej a ponadto w rownie glupkowaty sposob z Newcastle,nie mniej bezsensownie z “memnited/mysznited” (tu uwaga do @Kijoraptor bede ich dalej tak przesmiewczo nazywal to raz a dwa to mam nadzieje,ze wiesz ile zastosowan ma cudzyslow :smiley: ) a takze z Fulham a to ostatnie spotkanie to starcie z Forest gdzie zawiodla skutecznosc.
I teraz sobie wybierz/wylosuj :rofl: 1 slownie jedno z tych 5 slownie pieciu,ktore zadecydowalo w fikcyjnym scenariuszu przegrania walki o tytul mistrza Anglii o 2 punkty oraz pamietaj,ze do konca sezonu mamy 14 pojedynkow i tam tez jeszcze niejeden raz mozemy dac ciala (oby nie!).

@kacciq
“memnited” i Everton spinaja sie na nas od dziesiecioleci i my musimy byc na to PRZYGOTOWANI a nie szukac wymowki w stylu " a te szmaty tofiki to tylko z nami tak graja jakby jutra nie bylo i przez to tracimy punkty"- to jest absurd i powtorze po raz enty-jakbysmy wczoraj nie grali “panikarsko” z tylu i nie wybijali pilki na oslep tylko starali sie ja utrzymac to cieszylibysmy sie z 3 punktow (sedziowanie do dupy palanta z gwizdkiem to osobny temat)

A co to za piramidalna bzdura z tym byciem “malym klubem”-WE ARE LIVERPOOL i mimo pewnych zawirowan w historii (ktora druzyna ich nie ma,pytanie retoryczne) to bylismy,jestesmy i jestem pewny,ze bedziemy WIELKIM KLUBEM :muscle: :red_circle: i kazdy bedzie chcial nam dowalic i to napawa mnie osobiscie duma,to bycie czempionami!

To sie rozpisalem ale bylo trzeba :grimacing:

I na koniec:glowy do gory Mosci Szlachta! przeciez mamy 7 oczek wiecej od Arsenalu a ku pokrzepieniu serc zacytuje mojego syna (tak! niestety kibica londynczykow :man_facepalming: jakby ktos nie wiedzial) “macie 7 pkt przewagi,u nas nie ma napastnikow,zostaniecie mistrzem”.
“Mlody” a madry-moja krew :muscle: :smile:

1 polubienie

zgadam sie z brakiem konsekwencji. Jednak z zabraniem 2 punktów i tym, że musiał dać drugą żółtą to niekoniecznie. W każdym razie największym problemem był brak konsekwencji w sędziowaniu i ja to zdecydowanie potwierdzam :smiley:
Tylko ja nie odbieram tego jako granie przeciwko nam, tylko po prostu słabego sędziego. Tu jest ta różnica między mną, a tam częścią co mocno próbuje ze mną wchodzić w zaciętą dyskusję. Może rzeczywiście nas bardziej ta niekonsekwencja zabolała, jednak szedłbym w stronę odsunięcia Olivera, a nie zapowiadania krucjaty przeciwko nam.

Perspektywa mówisz, czyli linia spalonego jest przedstawianą trójwymiarowo na płaszczyźnie. Zajrzyj do plecaka może coś znajdziesz aby bardziej wytłumaczyć. Tematy z podstawówki sa dla ciebie świeże i jesteś na bieżąco.
Weź stwórz sobie nowy temat przykładowo ułamki i tam sie realizuj a w perspektywie czasu to doceni twój nauczyciel.

Warto też zwrócić uwagę, że zieloną linię wyznaczającą spalonego poprowadzono od łokcia Virgila. Nie od barku tylko od łokcia.

@HarveyWalters Tak, tylko właśnie tych kilka pikseli czyli kilkanaście centymetrów zadecydowało o tym że nie było spalonego.

2 polubienia

Przedłuż linię o parę pixeli i będzie od barku :stuck_out_tongue:

Ja też to odbieram jako słaby sędzia. Natomiast gdybyśmy rywalizowali z city tak jak w zeszłym roku to co innego. Nie ma co udawać Oliver jeździł do arabusow za kupę siana.

Natomiast jak możesz uznac że nie wypatrzył wyniku kiedy po oczywistym faulu na salahu mecz by się już kończył

Pierwszy nasz gol na wyjeździe z United, gdy Gravenberch przejął podanie od Casemiro. Wszyscy stali, a po przechwycie ruszyli do kontry i strzelili gola. Niesamowite, nie? No ale po przechwycie Szobo wczoraj, na pewno by się to nie wydarzyło. Przecież stali, nie mieli szans, żeby zacząć biec.

az sprawdzilem, nie robmy se jaj sytuacja, syuacji nierowna :smiley:

Unied bronili, jak w juniorach :smiley: i tam było 5 naszych vs 3

zapamiętałem to tylko przez wzgląd na Twoją sympatię do evertonu, ale bądźmy konsekwentni. no offense

12 polubień

Czy sędzia wypaczył wynik czy nie, to inna sprawa. Trzeba jasno przyznać, że jeśli ktoś zasługiwał na 3 punkty, to bliżej tego był Everton niż Liverpool. Niestety taka jest prawda, że w tym meczu to groźniejsi pod bramką byli rywale…

1 polubienie

Mieli duzo wiecej klarownych sytuacji, jednak celowniki mieli ustawione jak Balo u nas, czyli mniej więcej w gorna trybune :stuck_out_tongue:

1 polubienie

DERBY MUSZĄ BYĆ!

1 polubienie

W porównaniu do tego jak grało z nami Forest to Everton był o wiele bardziej nastawiony ofensywnie i tylko przypomnę, że mieli na przykład tą szansę przy główce Doucoure na objęcie prowadzenia 2:1.
Przydałaby się jakaś minimalna choćby doza obiektywizmu.

Ale ok-nie będę walczył z wiatrakami :blush:
DERBY MERSEYSIDE MUSZĄ BYĆ :rofl:

Salah także miał strzał pod poprzeczkę. A ile everton grał piłką? Ofensywnie nastawiony chyba tylko przeciw piłkarzom. Jak wspomniałem rano, ich ambicje boiskowe to utrzymać się nad kreską w tabeli.

Nie oceniam, ale pytam. Ty wiesz co wyraża ta emotka? Bo wygląda to jak byś sam się śmiał z tego co piszesz. Może wszedłeś już na taki poziom ironii, że uświadomiłeś sobie, że jest to śmieszne i tak nam dajesz o tym znać? :thinking:
Serio no offence :slightly_smiling_face:

Chodzi o social media

@Aldor ale to dla kibiców/indywidualności niezwiązanych bezpośrednio z klubem, nie dla klubu/zawodników

Tutaj popchnięcie Konate:

Ehhh i znowu beda kary za nazwanie małpy, małpą.