17.03.2024 Manchester United - Liverpool

Faktycznie pierwszą połowę zagraliśmy tragicznie, ale jak się okazuje nawet przy takiej grze można prowadzić z United :sweat_smile:

Nie ma bardziej ohydnego piłkarza od Bruno. Może i ma jakieś umiejętności ale charakter typowego szczura. Tiara Przydziału wyjebała by do Slytherinu zanim by ją ubrał.

11 polubień

United nie ma psychiki po raz kolejny, ale tam był chyba faul gomeza i gola salaha nie powinno byc

United posypało się mentalnie. Oni już tego nie dźwignią. Liverpool wyjdzie i ich rozszarpią.

1 polubienie

Wiecie czy zalicza ten obroniony strzał Darwina jako asystę przy golu Salaha?

Mam jakieś wspomnienie, że kiedyś takie sparowane strzały były zaliczane jako asysty, ale też nie zdziwię się jak jest to kompletnie zakrzywione wspomnienie, które nigdy nie było prawdą XD

A to pierwsze takie ofensywne wejście w angielskiej piłce? Pewnie na jakąś nisko zawieszoną poprzeczkę- można byłoby gwizdnąć- ale ja takich fauli w Anglii nie widziałem.

Z pewnością w FPL XD

2 polubienia

pewnie gdyby był pała bita taylor to by gwizdnął takiego faula. Dobrze, żę to ktoś inny sedziuję

Łapiesz się na trolla kibica United .

Za takiego szczupaka to Bruno sam by mógł żółtko dostać .

Wynik do przerwy dużo lepszy, niż nasza gra na przestrzeni 45 minut. Powinniśmy być wdzięczni za to prowadzenie i mocno się przeorganizować na drugą połowę.

Momentami miałem wrażenie, że tak jakby przechodzimy koło meczu. Byliśmy strasznie wolni, jakby ospali - zarówno w rozegraniu po ziemi od bramki, jak i będąc już pod bramką przeciwnika. Ależ to było wkurzające!

Man United często zostawiał nam bardzo dużo miejsca w środku pola, mając tam ogromną dziurę, więc z przechodzeniem z obrony do ataku nie było tak źle, ale później zbyt często spowalnialiśmy grę będąc przed ich polem karnym, pozwalając im wrócić do obrony, kiedy należało pójść z szybką kontrą. Zupełnie niepojęte.

Pressing w większości nie istniał. Ale jak już go dobrze założyliśmy w 38 minucie, to nagle strzelamy gola i na nasze nieszczęście był minimalny spalony.

Mam nadzieję, że to akcja United z 35 min podziałała na nas otrzeźwiająco, bo gospodarze mogli spokojnie wyjść na prowadzenie 2-0. Fakt, że to się nie wydarzyło i to my wygrywamy 2-1 do przerwy jest rewelacyjny, ale wiele aspektów naszej gry wymaga znaczącej poprawy.

W drugiej połowie będzie ogień, to pewne! :fire:

Na te chwile nie jest to asysta Darwina

A co do faulu to przecież dobiegal i go przepchnął. Dla mnie wygrał fizycznością

Wystarczy wpuścić Bradleya za Gomeza i AVB przyklejony do Salaha zgłupieje po dwóch wejściach młodego.

Forumowy prorok jak miś z Krupówek

A z tym misiem z Krupówek to też dajcie spokój.

Boże jak ja go NIE CIERPIĘ

Chłop mu prawie że nogę złamał to nie dość, że macha łapami że nic nie było to jeszcze się głupio śmieje

Czy ten człowiek ma jakąkolwiek godność i empatię?

4 polubienia

Przecież to ewidentna żółta kartka dla Fernandesa i powinno być czerwo!

Ja się nie dziwię Kloppowi, że ma dość. Na koniec sezonu powinien wjechać tam z wiadrem rzygów i oblać mordy tym śmietnikom z FA!

1 polubienie

Ewidentna ale pierwsza. Przecież nie jesteśmy Manchesterem City żeby takie drugie dostawać.

Jakim cudem ta tępa dzida nie dostała drugiej żółtej ?!

Sędzia był odwrócony plecami i nie widział a VAR nie może zareagować…

Nie rozśmieszaj mnie. Mógł nogę złamać, więc żółta EWIDENTNA…

1 polubienie

Jak nie może? Serious foul - possible red card i sprawdzają