17.08.2024 Ipswich Town - Liverpool

@Lapaino nie założył tematu, a już w sobotę zaczynamy marsz po 20 mistrzostwo.

Żaden z powyższych jegomościow nie wygrał pierwszego meczu.

Przewidywany skład wg mojej oceny

Alisson

Trent - Quansah - Van Dijk - Robertson

Szoboszlai Mac Allister

Elliott

Salah Jota Diaz

5 polubień

Szczerze planowałem zrobić temat jutro w pracy :sweat_smile::sweat_smile:, bo zawsze tak robiłem na zabicie czasu.

Jeżeli miałbym patrzeć tylko jak nasi zawodnicy zaprezentowali się na przygotowaniu to bym postawił na taki skład.

Alisson

Trent - Konate - Van Dijk - Tsimikas

Gravenberch Mac Allister

Szoboszlai

Salah Jota Diaz

Mimo słabego okienka ja tam się cieszę, że liga startuję, bo już wygłodniałem.

Myślę , że wygramy spokojnie 1:3

5 polubień

A no właśnie. Przewiduję łatwa wygraną Liverpoolu 4:0.

Nareszcie wraca liga. Trzy punkty to obowiązek w tym spotkaniu.

Alisson

Trent - Quansah - Van Dijk - Robbo

Gravenberch - Mac Allister

Elliott

Salah - Jota - Diaz

Wizja Joty w pierwszym skladzie tak cieszy <3

2 polubienia

Ali
Trent-Quansah-VVD-Robbo
Gravenberch-Macca
Szobo
Mo-Dioginho-Diaz

Po 3p, najlepiej z czystym kontem ku pokrzepieniu dla młodego i Beckera.

Identyczny skład ode mnie. Liczę na 3/4:0 dla nas.

1 polubienie

No jasne, że idziemy po tytuł mistrza Anglii czyli
COME ON LFC :soccer::england:🔴💪😃

1 polubienie

5-2 dla liveproolu będzie duza ofensywa ale wylew w obronie bo efekt nowej miotły.

Nie wierzę w żadne zwycięstwo. Nowy trener, beniaminek, wyjazd. Obstawiam remis w 1-1. Liverpool wyrówna pod koniec spotkania.

Ja liczę na:

Alisson

TAA - Van Dijk - Inacio - Ait Nouri

Zubimendi - Mac Allister

Elliott

Salah Jota Gordon

Lekkie 2:0 dla naszych.

Nie pasują do taktyki Slota.

5 polubień

Do tego sobota godz. 13:30.

Dlaczego Bellingham i Mbappe na ławce?

2 polubienia

Teoretycznie powinniśmy ich klepnąć wysoko i łatwo, ale właśnie idealny moment na wywalenie się na twarz z rowerka. Akurat idealnie w DNA mamy to zapisane. Plus 13:30.

Alisson - TAA, VVD, Quasnah, Tsimiskas
-------- Gravenberch — Mac -----
Salah ---- Elliott ---- Diaz
---------Jota -------

Szydera szyderą, ale kurde taki skład jest/był naprawdę bardzo możliwy, jednak z wiadomych powodów nie będzie zrealizowany. A skład naprawdę mega. Jedynie ta obrona. Nie chciałbym zamiany tego Inacio za np Konate albo Quansaha. Na lewej ait Nouri za Andyego co najwyżej.

Przecież nam bardzo dobrze szło w poprzednim sezonie o tej godzinie! :smiley:

1 polubienie

A więc jutro liczę na pełną dominację. Dawno nie mieliśmy tak dobrego okresu przygotowawczego. Dodatkowo tylko maca grał do końca w mistrzostwach (gomez i taa grali mało) więc nikt nie powinnien być przemęczony. Do tego bez żadnego urazu. Tylko ten brak świzej krwi;/

Ali
Taa–konate-----vvd–robbo

Graven
Maca–szobo
Salah–jota–diaz

Z ławki elliott, Bradley nunez endo
Wynik to 4-0

Ja jakby jeszcze nie czuje, ze to już sezon. Mimo, że gramy chyba przeciwko najsłabszemu rywalowi na papierze, to obawiam się jakiegoś zderzenia z rzeczywistością. PRzede wszystkim boje się o morale, gdyż skoro nadal kontrakty nie podpisane, to można się spodziewać odejścia 3 liderów i jeśli to fakt, to zawodnicy mogą już o tym wiedzieć.
W każdym razie liczę na bardziej indywidualne zrywy i może wymęczone 2-1. Jakoś czuję, że Macca zagra wybitny mecz i właśnie to zadecyduje o naszej wygranej.

@Kajojojek13 może masz racje, w sumie nie trenujemy/nie gramy z nimi więc to wszystko domysly nasze :smiley:

1 polubienie

Wątpię że piłkarze przed startem sezonu się tym zamartwiają. No bo to wcale nie jest science fiction że w następnym tygodniu podpisujemy kontrakt z całą trójką. Co do transferów to my kibice jesteśmy rozczarowani, ale wielu graczy może widzieć w tym swoją szansę. No i optymistycznie patrząc jeśli urazy nie będą nas męczyć to możemy dotrwać do zimy na czele tabeli i wtedy kupić right playerów. Wiem że to mocno optymistyczny wariant, ale czuję że to może wypalic

Loku64

W zeszłym sezonie nasze problemy zaczęły się 2 części sezonu kiedy dopadło nas zmęczenie i ilość kontuzji. Pomijając impotencję transferowa działaczy, jako kibic dalej uważam że na krótkim dystansie mamy mocna kadrę.

Mecz idealny do straty punktów na początek. Kiepska godzina, beniaminek jadący na dobrej atmosferze grający u siebie, my pewnie jeszcze nie do końca rozumiejący filozofię Slota. Nie wiem jak tam z wiatrami w tym Ipswich :wink:

1 polubienie