Według mnie to był tragicznie wykonany rzut wolny, powiedziałbym taki 3 metrowy out strzału z 16tego metra. Nie wiem kto wpadł na taki pomysł, żeby podszedł do piłki. Dla mnie tragedia.
Edit.
masz takich lewonożnych do wyboru, to mógł to spróbować Wirtz. Salah do tego podszedł jak do karnego, bym się nie zdziwił jakby miał zamknięte oczy przy tym strzale
To że zawodnik w trakcie SFG nie chce być na spalony to raczej fundament gry w piłkę nożną. Nikt nie jest w stanie regularnie tak mocno strzelonej piłki skierować w odpowiedni sposób tak jak to zrobił robbo. Jest za mało czasu na reakcję wiec po prostu dokłada się nogę.
Z resztą strzał salaha był przewidziany na to że może ktoś po drodze dostanie i piłka wpadnie. Natomiast ja chciałbym jeżeli już wariant siłowy to szobo.
Uwielbiam teorię, że Salah celowo nabijał xD facet tak wyćwiczył precyzję, że teraz idąc 1v1 z bramkarzem, będzie celował w dalszy słupek, bo to położy bramkarza, piłka wróci od słupka idealnie do niego tak jak chciał i wtedy dobitka na pustą prze gość ten Salah, ale to sobie wymyślił
Zagraliśmy bardzo obiecujące 44 minuty. Później chwilowy relaks i głupio stracona bramka. W rezultacie tylko jedno bramkowe prowadzenie do przerwy, i mieszana druga połowa, w której mieliśmy swoje szanse, ale też kosztem bardzo otwartej gry.
Atleti czuło się dużo lepiej na boisku walcząc o remis, niż my o utrzymanie przewagi - ten element jest zdecydowanie do poprawy. Musimy być bardziej zwarci defensywnie przy bronieniu wyniku i jednocześnie bardziej bezpośredni w kontratakach przy szukaniu swoich szans na gola podwyższająego prowadzenie. Myślę, że to przyjdzie naturalnie wraz z lepszym zgraniem całego zespołu. Oby prędzej, niż później.
Cieszy na pewno fakt, że mecz zaczęliśmy narzucają własne tempo i styl gry, bez zbytniego okazywania szacunku rywalowi, co znacząco wyhamowało naszą pewność siebie w meczu z Arsenalem.
Pod względem mentalności, osiągania wyników dających 3 pkt i przechylania szali zwycięstw na własną korzyść w końcowych minutach - idziemy po rekord w tym sezonie i sprawiamy, że przeciwnicy mogą się tylko zastanawiać, co będzie, jak ten zespół zacznie grać na 100% swoich możliwości zarówno w PL jak i LM.